Miért nem gyakoribbak a sós italok?
Óvodás szintű kérdés, kb "Miért halnak szomja a tengeren az emberek, mikor ott a sok víz körülöttük?" Azért mert sós!
A sós víz kiszárit, nem jó víz pótlásra.
Vannak pl gyógyvizek, amelyek sósak. Nem a szomjoltás a céljuk. Itt van néhány magasabb sótartalmú gyógyvíz:
Ásványianyag-tartalom több mint 1500 mg/L Balfi, Mohai, Borsodi és Salvus (Alkáli gyógyvizek), Ferenc József, Hunyadi János, Mira, Parádi (keserűsós és glaubersós gyógyvizek),
"A modern emberek nagy része így is túl sok sót fogyaszt, semmi szükség rá hogy még az italok is sósak legyenek."
Miért, cukrot nem??? Ez így nem kielégítő válasz!
"Plusz szerintem elég kicsi rá a fogyasztói igény."
Na de kb 10000-szeres a különbség? Mert cukros italból konkrétan 10000 féle van, sósból meg én egyeteln egyet tudok.
"A sós víz kiszárit, nem jó víz pótlásra."
Nem vízről beszéltem. Ott az Ayran yoghurt, imádom, és nem szárít ki, nem döglök bele. És egyébként meg a sok cukros lé az jó?
"Tudniillik, az ital ugyanis szomjoltásra való."
És az étel meg az éhség csillapítására? Akko rmiért van a sok csoki, snack, gumicukor, és anyámkínja??? Nem túl meggyőző érv.
Most komolyan azért írtad ki a kérdést, hogy utána beleköthess minden válaszba? :D
Igyál tengervizet aztán kész, senki nem tiltja.
Na a pofádból lehet visszavenni.
Egyébként képzeld, a cukros üdítő képes oltani a szomjat. A sós nem. Ennyi.
Az étel meg igen, éhségre való. Mi másra lenne? A csoki, chips az nem rendes étel, hanem nasi. Ahogy a sós szaraid is. Nassolnivalóból sincs annyi, mint rendes kajából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!