Melyik kávéfőző típus a kedvenced, és miért?
Én évekig voltam barista, szóval egy jól kalibrált és karban tartott üzemi kávégép az igazi.
Emellett ha itthonra kell, akkor minél naturálisabb, frissebb legyen.
Kotyogós vagy french press ha lehet, mert ezeket szét lehet kapni és nincs a kávén műanyag, fém kapszula, papír, meg a jóég tudja mi ami belefőne.
A kettő között nem tudok választani, más félét főznek.
A cold brew-t én nem szeretem, nekem savat csinál. De ettől független ez is jó, annak akinek bírja a gyomra.
Én elsősorban az igazi eredeti főzött kávét preferálom, most csak egy olcsóbb kisnyomású (3.5 bar) presszógép van itthon, de nem lenne rossz egy nagynyomású (15 bar) eszpresszó, mindegy hogy karos vagy automata, de a macera elkerülése végett vízkőmentesítő mindenképp legyen benne! A beépített darálóhoz nem ragaszkodom annyira, és a csészeelőmelegítő is csak bónusz lenne rajta! Vagy akár sima eszpresszó helyett egy eszpresszó+filteres kombó is jó lenne! Viszont nálam még a külső megjelenése is fontos, egy szép design-os gép hangulatos dísze is lehet a konyhának!
Illetve a sokféle ízvariáció miatt mindenképp tervezek venni egy Nespresso kapszulásat is, házi ötletű kávéspecialitásokhoz meg jól jönne egy dugattyús!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!