Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A kakaót tejjel vagy vízzel...

A kakaót tejjel vagy vízzel jobb elkészíteni?

Figyelt kérdés

2021. nov. 22. 06:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

10


Elkészítettem már vízzel a rendes, tiszta kakaóport jó párszor.És a van amelyiknek a dobozán is láttam leírva azt,hogy vízzel is elkészíthető.Nekem ízlik így is.

2021. nov. 22. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig tejjel készítem.

Bár valóban van, amire az van írva, hogy vízzel is készíthető. De nem finom úgy egyáltalán. Vízízű :D Szóval mindig tejjel készítem.

Amikor még ittam instant kávét, azt is meleg/forró tejjel öntöttem le, nem vízzel. Ezerszer jobb volt úgy.

2021. nov. 22. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
85%
Mivel zsírban oldódik ki igazán, cseszheted a vizet.
2021. nov. 22. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én még sose hallottam,hogy a kakaót vízzel.
2021. nov. 22. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
48%

[link]


Öntsön rá forró vizet vagy tejet.

2021. nov. 22. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
87%
15# Ez nem kakaó:)
2021. nov. 22. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:
Csodálkozom, hogy sokan nem hallottak még a vízes verzióról. Én a kakaót mindig úgy csinálom, hogy először kevés meleg vízben elkeverem a bögre alján, mert abban jobban felolódodik és utána öntöm hozzá a tejet. Nem tudom honnan jön ez a módszer, de talán nagymamámhoz tudom visszavezetni, mert ő szokta így csinálni mindig. Én ezen nevelkedtem. Egyébként én azt tapasztalatom, hogy kevés vízet hozzákeverve még jobb is lesz az állaga, sőt, a tejet felhabosítva hozzáöntés előtt még lehet húzni az élvezeti értékén (ezt egy barista ismerősömtől tanultam el, csak macerás mindig habosítani, ezért nem mindig csinálom).
2021. nov. 22. 15:42
 18/18 anonim ***** válasza:
76%

Ezelőtt talán csak egyszer hallottam eddig, hogy valaki vízzel csinálta, de úgy túl híg (ízesített vízszerű) és nem annyira finom! Kávénál megszokott dolog, hogy vízből készül, és utána jön hozzá a tej, na de a kakaó az inkább csak tejből jó!

Natúr holland kakaópor van itthon, így külön teszek hozzá cukrot is. Hogy ne legyen csomós, először pici tejjel hidegen összekeverem az egészet a bögre alján, majd utána öntöm fel teljesen a többi tejjel, és mehet a mikróba melegedni.

2021. nov. 23. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!