Elkészítettem már vízzel a rendes, tiszta kakaóport jó párszor.És a van amelyiknek a dobozán is láttam leírva azt,hogy vízzel is elkészíthető.Nekem ízlik így is.
2021. nov. 22. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
12/18 anonim válasza:
Én mindig tejjel készítem.
Bár valóban van, amire az van írva, hogy vízzel is készíthető. De nem finom úgy egyáltalán. Vízízű :D Szóval mindig tejjel készítem.
Amikor még ittam instant kávét, azt is meleg/forró tejjel öntöttem le, nem vízzel. Ezerszer jobb volt úgy.
2021. nov. 22. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
13/18 anonim válasza:
Mivel zsírban oldódik ki igazán, cseszheted a vizet.
Csodálkozom, hogy sokan nem hallottak még a vízes verzióról. Én a kakaót mindig úgy csinálom, hogy először kevés meleg vízben elkeverem a bögre alján, mert abban jobban felolódodik és utána öntöm hozzá a tejet. Nem tudom honnan jön ez a módszer, de talán nagymamámhoz tudom visszavezetni, mert ő szokta így csinálni mindig. Én ezen nevelkedtem. Egyébként én azt tapasztalatom, hogy kevés vízet hozzákeverve még jobb is lesz az állaga, sőt, a tejet felhabosítva hozzáöntés előtt még lehet húzni az élvezeti értékén (ezt egy barista ismerősömtől tanultam el, csak macerás mindig habosítani, ezért nem mindig csinálom).
2021. nov. 22. 15:42
18/18 anonim válasza:
Ezelőtt talán csak egyszer hallottam eddig, hogy valaki vízzel csinálta, de úgy túl híg (ízesített vízszerű) és nem annyira finom! Kávénál megszokott dolog, hogy vízből készül, és utána jön hozzá a tej, na de a kakaó az inkább csak tejből jó!
Natúr holland kakaópor van itthon, így külön teszek hozzá cukrot is. Hogy ne legyen csomós, először pici tejjel hidegen összekeverem az egészet a bögre alján, majd utána öntöm fel teljesen a többi tejjel, és mehet a mikróba melegedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!