Van olyan kávé, ami egyáltalán nem savanykás, hanem inkább keserű?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
persze, vegyél olyat, ami sötétre van pörkölve.
Milyen módszerrel fözöd a kávét?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
tl;dr: fözd kis lángon a kávét
Nem te érzed annak, ez egy létezö dolog, bár általában inkább 'savasság'-ként(acidity) szoktak rá hivatkozni.
Több oka van:
'Savanyú' lehet akkor a kávé, ha nincs eléggé kioldva belöle minden, aminek ki kell lennie oldva (underextracted-nek mondják külföldiül). Valószínüleg ez a te problémád is. Szerencsére ezt elég egyszerü orvosolni: Fözzd tovább a kávét. Na ne úgy értsd, hogy amikor már kijött a kotyogósból, akkor hagyd fent a rezsón, hanem kissebb lángon fözd a kávét. Én személy szerint a kotyogósnál igyekszem kb 3 percre löni a fözési idöt. Nekem az jött be a legjobban.
másrészt vannak ilyen kávék. Ha megnézed a csomagolást, fogsz találni rajta valami leírást, hogy kb milyen ízjegyeket tartalmaz. Ha nem szereted a savas kávékat, akkor kerüld el azokat, amikhez az ízjegyek közé gyümölcsök vannak írva.
Csökkenteni tudod a 'savanyúságot' úgy is, hogy finomabbra darálod a kávét. Bár gondolom elöre darált kávét veszel, szóval ez valószínüleg nem játszik.
Amivel még játszhatsz, hogy több kávét használsz ugyanannyi vízhez.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mi Bravos kávét veszünk szarvasi elektromoshoz, néha kotyogóshoz, (mindkettő van).
Nem drága kávé, 1 kg 1800-1900, de soha senki nem érezte még savanyúnak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!