Van olyan kávé, ami egyáltalán nem savanykás, hanem inkább keserű?
persze, vegyél olyat, ami sötétre van pörkölve.
Milyen módszerrel fözöd a kávét?
tl;dr: fözd kis lángon a kávét
Nem te érzed annak, ez egy létezö dolog, bár általában inkább 'savasság'-ként(acidity) szoktak rá hivatkozni.
Több oka van:
'Savanyú' lehet akkor a kávé, ha nincs eléggé kioldva belöle minden, aminek ki kell lennie oldva (underextracted-nek mondják külföldiül). Valószínüleg ez a te problémád is. Szerencsére ezt elég egyszerü orvosolni: Fözzd tovább a kávét. Na ne úgy értsd, hogy amikor már kijött a kotyogósból, akkor hagyd fent a rezsón, hanem kissebb lángon fözd a kávét. Én személy szerint a kotyogósnál igyekszem kb 3 percre löni a fözési idöt. Nekem az jött be a legjobban.
másrészt vannak ilyen kávék. Ha megnézed a csomagolást, fogsz találni rajta valami leírást, hogy kb milyen ízjegyeket tartalmaz. Ha nem szereted a savas kávékat, akkor kerüld el azokat, amikhez az ízjegyek közé gyümölcsök vannak írva.
Csökkenteni tudod a 'savanyúságot' úgy is, hogy finomabbra darálod a kávét. Bár gondolom elöre darált kávét veszel, szóval ez valószínüleg nem játszik.
Amivel még játszhatsz, hogy több kávét használsz ugyanannyi vízhez.
Mi Bravos kávét veszünk szarvasi elektromoshoz, néha kotyogóshoz, (mindkettő van).
Nem drága kávé, 1 kg 1800-1900, de soha senki nem érezte még savanyúnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!