Kávéport miért kell hűtőbe rakni?
Ilyenről még sose hallottam, nálunk is csak simán a konyhaszekrényben van egy fém dobozban, soha semmi baja nem volt!
Aztán ma vettem a boltban egy csomag Lavazza Il Mattino őrölt kávét, és rá van írva: "Felbontás után tárolja hűtőszekrényben, légmentesen záródó, fényt át nem eresztő tárolóban."
Miért kell hűtőbe rakni, mi baja lehet?
"Ne tároljuk nedves helyenAz előbbiekből következik, hogy nem szabad nyirkos helyen tárolni, nedvességtől távol kell tartani. Hűtőben egyáltalán nem javasolt a tárolása, hiszen, amikor kivesszük, a hőmérsékletkülönbség miatt be fog párásodni, a kávészemek pedig magukba fogják szívni a nedvességet, ami megint csak minőségromláshoz vezet."
Még nem bontottam fel, mert még van bőven a másikból is. Az eredeti csomagoláson nincs magyar szöveg, rajta egy külön fehér címkén van, azon írják! Az eredeti csomagoláson amúgy tényleg fel vannak tüntetve különleges ízvariációk, közülük a "Fruits Secs" van kiemelve, gondolom akkor ez az!
Ok, hogy valamilyen gyümölcsös, viszont az élelmiszerek elvileg por formában szinte akármeddig elállnak, nem?
Mondjuk eddig bele se gondoltam kifejezetten a kávéról, de a páralecsapódás tényleg reális, és így máris kizárja a hűtő ötletét, csak hát azért nem árt tudni az ilyesmit, hogy milyen indok lehet rá! 😕
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!