Kávéport miért kell hűtőbe rakni?
Ilyenről még sose hallottam, nálunk is csak simán a konyhaszekrényben van egy fém dobozban, soha semmi baja nem volt!
Aztán ma vettem a boltban egy csomag Lavazza Il Mattino őrölt kávét, és rá van írva: "Felbontás után tárolja hűtőszekrényben, légmentesen záródó, fényt át nem eresztő tárolóban."
Miért kell hűtőbe rakni, mi baja lehet?
Kérdező, látszik az eredeti olasz felirat? Ha lefotózod, vagy bemásolod, szívesen rákukkantok...
Könnyen lehet félrefordítás!
Német meg angol oldalakont egyértelmüen hüvös helyet írnak és nem hütöszekrényt.
Gondolom, valami google-fordítóval készült ami rá van írva
A kávé olajszerű anyagokat is tartalmaz, ezek avasodnak a levegőn. De az aroma- és a biológiailag aktív anyagait is megviseli a szobahőn való tárolás. Olyan kávézóban , ahol értenek is a kávéhoz, ha az előkészítés során túlbecsülték a forgalmat, és kimarad fissen darált kávé, azt egy negyedóra után ki kell dobni. Kávét főzni csak frissen darált kávéból szabad Gianni Frasi szerint is.
Aki ennek ellenére már korábban megdarált kávét vásárol, az tudjon róla, hogy nem jót cselekszik, de ha már megvette és felbontotta, tartsa hűtőszekrényben.
Nem romlik meg. Csak az élvezeti értéke, az aromaanyagok és a biológiailag aktív anyagok mennyisége csökken drasztikusan ha levegő éri és szobahőn van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!