Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Kávéport miért kell hűtőbe rakni?

Kávéport miért kell hűtőbe rakni?

Figyelt kérdés

Ilyenről még sose hallottam, nálunk is csak simán a konyhaszekrényben van egy fém dobozban, soha semmi baja nem volt!

Aztán ma vettem a boltban egy csomag Lavazza Il Mattino őrölt kávét, és rá van írva: "Felbontás után tárolja hűtőszekrényben, légmentesen záródó, fényt át nem eresztő tárolóban."

Miért kell hűtőbe rakni, mi baja lehet?



2021. ápr. 27. 23:56
1 2
 1/14 anonim válasza:
0%
Megromlik
2021. ápr. 28. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Gondolom fordítási hiba, vagy fordítót használtak. Száraz hűvös hely akart lenni szerintem
2021. ápr. 28. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
94%
Igazából, ha nem sima kávéporról van szó, hanem valami karamellás, cikóriás, bánya mélyén pokoltüzén pörkölt, Himaláján jaktehén körmén őrölt "csudakávéról"... Akkor talán valóban indokolt a hűtőszekrény :D
2021. ápr. 28. 05:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell.
2021. ápr. 28. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező, neked amúgy ízlik? Én is belefutottam, French press-t használok - de az eredmény több mint lehangoló volt... :(
2021. ápr. 28. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is fordítási hiba!
2021. ápr. 28. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, látszik az eredeti olasz felirat? Ha lefotózod, vagy bemásolod, szívesen rákukkantok...

Könnyen lehet félrefordítás!

2021. ápr. 28. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
91%

Német meg angol oldalakont egyértelmüen hüvös helyet írnak és nem hütöszekrényt.

Gondolom, valami google-fordítóval készült ami rá van írva

2021. ápr. 28. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

8: ja-ja, esélyes.... régi klasszikus példa erre.... :-D :-D


[link]

2021. ápr. 28. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
51%

A kávé olajszerű anyagokat is tartalmaz, ezek avasodnak a levegőn. De az aroma- és a biológiailag aktív anyagait is megviseli a szobahőn való tárolás. Olyan kávézóban , ahol értenek is a kávéhoz, ha az előkészítés során túlbecsülték a forgalmat, és kimarad fissen darált kávé, azt egy negyedóra után ki kell dobni. Kávét főzni csak frissen darált kávéból szabad Gianni Frasi szerint is.

Aki ennek ellenére már korábban megdarált kávét vásárol, az tudjon róla, hogy nem jót cselekszik, de ha már megvette és felbontotta, tartsa hűtőszekrényben.

Nem romlik meg. Csak az élvezeti értéke, az aromaanyagok és a biológiailag aktív anyagok mennyisége csökken drasztikusan ha levegő éri és szobahőn van.

2021. ápr. 28. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!