Mindenki mond mindent, melyikkel lehet a legfinomabb és kevésbé savas kávét készíteni?
Ez nem attól függ, hogy milyen módon készítik el, hanem a kávé típusától, pörkölésétól stb. Van robusta, arabica, amiknek pl egészen más ízviláguk van.
Amúgy a frissen őrölt kávénál szerintem nincs jobb.
A legkevesbe savanykas izt cold brew modszerrel kapod. Ez ugye hideg kávé, ami nem pár perc alatt készül el.
"Sima" kávéban a professzionális gépek a legjobbak, otthon hasonló szintet a darálós automata kávéfőzővel lehet elérni.
Ha tejjel vagy cukorral iszod, akkor szinte mindegy :)
Ha elég jó neked a kapszulás is, akkor szerintem az a legjobb, hiszen garantálva van az azonos színvonal.
A túl savanyú kávé általában azt jelenti, hogy nincs rendesen megfőzve, azaz vagy több (és másmilyen) vízzel kellene főzni vagy nem elég finom az őrlés.
Meg persze amit 1-es írt, a világosabb pörkölésű kávék eleve citrusosabbak tudnak lenni, de az kellemes savanyságot jelent.
Kotyogóssal amúgy is nagyon könnyű elrontani a kávét, szóval 2-eshez hasonlóan én is inkább más módszert ajánlanék, ha nem akarsz nagyon a részletekkel bajlódni. Pl. filteres kávé (Hario V60) vagy AeroPress. De a leírásod alapján szerintem neked kapszulás kell :)
U. i.: A legtöbb pékségben és étteremben sem jó a kávé :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!