Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mindenki mond mindent, melyikk...

Mindenki mond mindent, melyikkel lehet a legfinomabb és kevésbé savas kávét készíteni?

Figyelt kérdés
Eddig kotyogósat ittam, de a pékségekben, éttermekben valahogy jobb a kávé mindig. A kotyogós kissé savanykás vagy utóíze van. Melyikkel a legjobb? Kotyogós vs kapszulás vs kávéfőző, esetleg frissen őrölt kávéból?

2021. márc. 11. 00:57
 1/3 Tabbouleh ***** válasza:
100%

Ez nem attól függ, hogy milyen módon készítik el, hanem a kávé típusától, pörkölésétól stb. Van robusta, arabica, amiknek pl egészen más ízviláguk van.

Amúgy a frissen őrölt kávénál szerintem nincs jobb.

2021. márc. 11. 02:34
 2/3 anonim ***** válasza:
50%

A legkevesbe savanykas izt cold brew modszerrel kapod. Ez ugye hideg kávé, ami nem pár perc alatt készül el.

"Sima" kávéban a professzionális gépek a legjobbak, otthon hasonló szintet a darálós automata kávéfőzővel lehet elérni.

2021. márc. 11. 06:29
 3/3 molnarmarcell21 ***** válasza:

Ha tejjel vagy cukorral iszod, akkor szinte mindegy :)

Ha elég jó neked a kapszulás is, akkor szerintem az a legjobb, hiszen garantálva van az azonos színvonal.

A túl savanyú kávé általában azt jelenti, hogy nincs rendesen megfőzve, azaz vagy több (és másmilyen) vízzel kellene főzni vagy nem elég finom az őrlés.

Meg persze amit 1-es írt, a világosabb pörkölésű kávék eleve citrusosabbak tudnak lenni, de az kellemes savanyságot jelent.

Kotyogóssal amúgy is nagyon könnyű elrontani a kávét, szóval 2-eshez hasonlóan én is inkább más módszert ajánlanék, ha nem akarsz nagyon a részletekkel bajlódni. Pl. filteres kávé (Hario V60) vagy AeroPress. De a leírásod alapján szerintem neked kapszulás kell :)

U. i.: A legtöbb pékségben és étteremben sem jó a kávé :)

2021. márc. 11. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!