Magyarországon a Pepsi és a Coca-cola az ízesített kóláikat miért csak cukormentes változatban árulják?
Coca-colából van citromos, Pepsiből mangós.
Viszont a baj,hogy mindegyik cukormentes.
A cukormentes kóla, amúgy is egy borzalom, egy vircsaft,mintha fel lenne vizezve, és ugyanannyi pénzt kérnek érte, mint egy rendesért.
Az ízesített és cukormentes is az még rosszabb.
Páran kitalálta,hogy a cukor milyen rossz, meg milyen káros.Birkák meg követik.
A cukor egyáltalán nem káros, ha nem napi 1 kilót viszünk be belőle.Sőt, a szervezetnek szüksége van rá, fontos a szénhidrátbevitel.
Én azért iszom az édesítős változatot mert a sima cukrosnál félliterben is 226 kcal van ami 56 g cukor ami számomra már túlzás.
Szakemberek szerint maximum napi 25 gramm hozzáadott cukor ami hosszútávon nem vezet elhízáshoz betegségekhez.
Saját börömön tapasztaltam hogy igaz, elhízástól szabadultam meg miután édesitosre váltottam
Alig veszi már valaki a cukrosat, mióta van a zero. Szerintem full ugyanolyan íze van. A light-nak tényleg van egy mellékíze, de a zeron én nem érzem.
Plusz aki a cukrosat szereti, az általában is a hagyományos dolgokat választja. Tipikusan középkorú férfiak, akik szerint cukormentes kólát csak a nők, meg a puhányok isznak. Viszont ez a réteg általában az ízesített kóláról is ezt gondolja. "Höh, mangós kóla, hát az nem férfias, nem jó a whiskeybe, hörr!" Most ezzel nem azt mondom, hogy mindenki aki cukros kólát iszik, hagyományos ízlésű, középkorú férfi, de tuti nagy átfedés van a zero kólát megvető, és az ízesített kólát megvető réteg között.
És a kóla nem kicsit cukros. Nem mértékkel. Hanem rohadtul. Aki sok cukros kólát iszik, az kb tuti hogy elhízik, mert iszonyat kcal van benne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!