Minek fújják fel annyira ezt a "minőségi" kávé dolgot? Kávétabletta, meg méregdrága kávéfőző gépek?
De mi a francnak vásároljak külön kávéfőzőt (drágábban, mint egy alap kapszulás), tejhabosítót, megfelelő kávét, szirupot meg tököm tudja mit, ha a kapszulában ott van egyben minden?
Pont az a lényege ennek, hogy ne kelljen otthon elkészíteni magamnak "egyszerűbb eszközökkel".
Drága a kapszulás kávé, igen, nem is iszom minden nap. Én pont az a kategória vagyok, hogy ez amúgy luxus, de ha egyszer szeretem. :D De ha meg azt nézem, hogy egy doboz kapszulát veszek kb. 1300-400 Ft-ért, akkor kb 200 Ftra jön ki egy kávé. A sarki pékségben ugyanez 400+, és sokszor még nem is finom.
Így akkor mégiscsak megéri, még ha a kotyogóshoz képest orbitálisan drága is.
Én ezért nem értem az újratölthetös kapszulákat sem, pont azt veszíti el ezzel, ami a lényege lenne a kapszulásnak, hogy ne kelljen pepecselni vele.
Egyébként amiről most beszélünk, hogy összehasonlitjuk pl. a 10 másodperces kapszulás kávét, meg a kotyogóst ,amibe tejhabot és karamellszirupot teszel , az ugye pár perc. Ezzel az erővel csinálhatnánk mi is azt, mint a németek, náluk van kész bolti ránottta, főtt tojás...stb. Minek törjük magunkat azzal, hogy pár percig főzzünk egy tojást, ha a boltban készen is van főtt tojás ?
Ezt csak arra fel mondom, hogy azért azt a pár mozdulatot, pár percet, amivel egy kavét össze lehet állitani vagy hogy forró vizbe teszed a tojást és leveszed a héját, azért erős túlzásnak érzem, hogy befektetett munkának tekintsük. Ennyi ideje mindenkinek van napi szinten.
Ékszereket pl a nespressós kapszulákból lehet csinálni, elég nagy divatja is van, de ők üzletben vissza is veszik a kapszuláikat újrahasznosítás céljából, amennyire tudom, kb az elejétől. :)
A dolce gustonál nincs ilyen, viszont ők meg vmi speckó műanyagból gyártják a kapszulákat, ami jobban újrahasznosítható.
Más márkákat nem ismerek. Ellenben a kapszulás kávé is önmagában kevésbé pazarlás, mert mindenből pontosan annyi van benne, amennyi elfogy. Lehet, hogy szemét szempontjából gáz, de energiával, vízzel, egyebekkel spórolsz.
Nyilván erről a végtelenségig lehetne vitatkozni, hogy mennyire jó vagy rossz környezet szempontjából, mert igen, a szeméttel igazad van.
"Ellenben a kapszulás kávé is önmagában kevésbé pazarlás, mert mindenből pontosan annyi van benne, amennyi elfogy.:
Huh. Ez ám az érv... Minden kávéfőzőbe annyi kávét kell használni, amennyi elfogy...
Nos, nekünk automata eszpresszógépünk van, ugyanúgy gombnyomásra kapok kávét, mintha kapszulás lenne, csak ez sokkal finomabb.
ĺzlés kérdése, valakinek a kapszulás ízlik, valakinek a kotyogós, valakinek a gépi eszpresszó.
Nálam a minőség nem a készítés módját, hanem az alapanyagot jelenti :-)
Kotyogós kávét főzök párezer forintos kávéfőzővel, de kizárólag jó minőségű arabica kávéból. Mivel tisztán, minden ízesítés nélkül iszom és a cremát nem szeretem, nekem a csepegtetett és a kotyogós lefőzés adja a legjobb ízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!