Minek fújják fel annyira ezt a "minőségi" kávé dolgot? Kávétabletta, meg méregdrága kávéfőző gépek?
Nincs baj a draga gepekkel es kapszulakkal, ha valakinek ez jon be, hat legyen.
Amit en nem ertek meg soha, az az, hogy miert hasznalnak ilyet azok, akiknek nyilvanvaloan nincs keretuk erre, es ilyenkor olvasom azt, hogy miert ilyen dragak a kapszulak, hol lehet oket olcson venni, heti ketszer kaveznak csak, mert tul draga 😀 stb
Hat akkor mar inkabb hasznalok egy kotyogost, meg valami jobb minosegu kavet, es annyit es akkor iszom amikor akarok, sot meg almatlan ejszakaim sem lesznek a “tul sok penzt koltottem a kavera” dolog miatt
“ És a "drága a kapszula, de szerintem finomabb, ezért inkább iszom kevesebbet de jobb ízzel" az ér? Tényleg az ízlés miatt kell lehúzni meg leprolizni egymást?”
De, persze, hogy ér. Én például senkit sem proliztam le, csak lehülyéztem.
Nem az izlés miatt, hanem amiatt, hogy sokan divatból, a reklámok és más fogyasztok által generált vásárlási vágytól hajtva vesznek ilyen termékeket. És nem mondjuk azért, mert egy darab kávéfőző nincs már nekik otthon, régen az emberek mindent addig használtak, amik végleg tönkre nem ment, próbáltak mindent megjavitani. A kapszulás gép felesleges környezetszenyezése (sok sok felesleges egyszer használatos kapszula ) is ciki szerintem, ahhoz képest, hogy egy 21. századi találmányről beszélünk, drágák, de arra se voltak képesek a fejlesztők gondolni ,hogy kiküszöböljék a felesleges pazarlást. Az ár is abszurd ,egy átlagmagyar pénztárcáját megviseli.
Az izlésről sehol nem irtam, ettől még persze lehet,hogy valakinek finomabb az, másnka meg a cappucino a finom. De ezeket tök egyszerűen meg lehet otthon csinálni plusz alapanyagokkal, egyszerű eszközökkel is.
Illetve ne engem "kérj számon" (tudom, hogy nem úgy értetted, de az én megjegyzésemre reagáltál), hanem azokat kéne megkérdezni, akik befektetnek egy ilyen gépbe és két hőnap után ráébrednke, fentarthatatlan számukra anyagilag és ott áll a konyhájukban évekig kihasználatlanul. Ezekkel miért nme számoltak a vásárlás hevében ?
Ez ugyanolyan, mint a hitelre vett LCDtévé miatti eladósodás, miközben ingyen is lehet működőképes használt tévékhez jutni manapság.
28!
De van, akinek LCD tv-re van igénye és nem egy ingyen kapott fekete fehér őskori darabra.
Pl én evtizedek óta vágytam egy Jura gépre. Több százezres árkategóriáról beszelunk. Atlag ember azt mondja, elmebeteg aki ennyi penzt kifizet egy kavefozore, hiszen lehet kapni olcsóbban is, sőt.... De én mindig erre vágytam és mivel semmi más szenvedélyem nincs és amúgy sem költök sokat magamra, megvettem. Szemetet nem sokat termel, hiszen automata darálós, így szemes kávé kell bele. Amire anno nem gondoltam, hiszen sosem használtam és erről nem találtam anno információt - amit eleve nem is kerestem, ugye- hogy maga a fenntartás is pénzbe kerül. Napin tisztitas tej használata eseten speciális folyadékkal, alkalmankénti tisztítás speciális tablettával, heti vizfilter csere vagy alkalmankénti vizkotelenites. Ezek olyan költségek, amik anno fel sem merültek bennem. Hogy őszinte legyek, kicsit sziven ütött, amikor radobbentem, mert alapjaraton nem kis összegről van szó.
Tudod az ember nem mindig gondol mindenre, mert mondjuk az addig tapasztalatai nem vezetők rá. Anno a sima presszó gépemet ecettel kellett vizkoteleniteni, mosogatoszerrel elmosni is kész. Semmi extra költsége nem volt így, hiszen ecet, mosogatószer van itthon.
Más kérdés, hogy én nem bántam meg, hogy megvettem a gépet, folyamatos használatban van és még mindig imádom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!