Minden 100%-os narancslében ugyanannyi c-vitamin van?
Csak közelítőleg. De amúgy nem kell ennyire figyelni az NRV-re, mert a C vitamint úgysem lehet túladagolni.
2020. jan. 18. 13:11
Szerintem még 2 friss narancsban sincs egyforma C vitamin tartalom.
2020. jan. 18. 13:17
Nem, mert narancsonként is változik.
2020. jan. 18. 13:33
4/12 A kérdező kommentje:
Nem azon aggódom hogy túl sok c-vitamint viszek a szervezetembe, hanem azon hogy azokban a narancslevekben amiknek a dobozán nincs feltüntetve, nincs c-vitamin, vagy nagyon kevés van (sokkal kevesebb mint ahol fel van tüntetve).
A 100%-os narancslének muszáj annak lennie, tudtommal hozzáadott cukor se lehet benne. Úgyhogy biztos van benne C-vitamin is! Én a Sparos S-Budget 100% narancslevet veszem.
2020. jan. 18. 13:42
Hát ne a dobozos narancsléből akard biztosítani a vitaminszükségletedet, hanem friss zöldségből-gyümölcsből, esetleg pluszban tablettából.
2020. jan. 18. 13:43
7/12 remetdol válasza:
A 100% nem a C vitamin tartalmára vonatkozik. A sűrítményből visszahigított hőkezelt narancslé is 100%-osnak minősül, de nincs annyi vitamin benne mint a friss narancslében!
2020. jan. 18. 14:02
8/12 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok benne, hogy a 100% nem vitamin tartalom.
Amivel nem vagyok tisztában az az hogy jobbak e azok a narancslevek amik feltüntetik a vitamintartalmat, vagy teljesen mindegy milyet veszek.
Én azt csinálom, hogy eszek narancsot, amennyi jól esik és veszek az étkezésem mellé vitamin pezsgőtaplettát. Lehet külön C vitamint is kapni, vagy multivitamin tablettákat.
Ezekben pontosan feltüntetik, hogy melyikből mennyi van benne.
A vitamint teljesen mindegy, hogy gyümölcsből, vagy tablettából fedezed.
Ez csak a reklámok átverése, hogy természetes eredetűnek írják le némely vitamint, míg másokat nem. A vitamin egy molekula és az akkor is pont ugyanolyan akár narancsból származik, akár oszlásnak indult halak teteméből. Mert ugye ez utóbbi is létező dolog.
2020. jan. 18. 14:51
Most nem azért de a hőkezelés alatt nem bomlik el a c vitamin? Úgy emlékszem hogy 60 fok felett alig marad.
2020. jan. 18. 15:36
Kapcsolódó kérdések: