Baristák! Miért nem sikerül a tejhabom a kávédíszítéshez?
Cappucino díszítéshez szeretném megtanulni. Próbáltam laktózmentes 1,5%os tejjes meg teljes tejjel. 60 fokosra felmelegítem, utána french pressel addig pumpálom, amíg alig látszik benne buborék ( így láttam egy videóban) amikor öntöm nem sikerül még a szív forma sem vagy szétválik hamar a hab. Mire kell figyelni az öntésnél és a habkészítésnél?
A kancsón is sok múlik? Mert nem professzionális kiöntőm van, hanem egy porcelán, de vékony a csőre csak egy kicsit elhajlik.
Ugyan nem vagyok barista, de ilyen filléres habverővel olyan habot verek, hideg tejből is, hogy még egy félóra múlva is kemény. :-D
Tudom, hogy azért eg y"profi" ha gőzölt tejből készül, de nekem ezzel is tökéletes az otthoni capuccinom. :)
# 3/ létezik ilyen french-press kinézetű tejhabosító is, csak műanyag szita van benne (a fp-ben meg fém)
Erről a videóról láttam ezt a technikát: https://www.youtube.com/watch?v=hywbrms5B1k
Gondolom, ha neki sikerült nekem sem ezzel lehet a baj, mert tényleg szép kemény habot csinál. Az öntésnél mire kell figyelni?
itt is french pressel csinálja:
Ezeket megszoktam tenni. Valahogy a nem elég folyós, nem lesz belőle minta, lehet hogy túl keményre csinálom?
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Nem adom fel, gyakorlok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!