Gyereknek a Macikávé való sok tejjel, fekete kávé nem. Mondjuk nem írtad, hány éves gyerekről írsz. Nem mindegy, hogy 2, vagy 17 éves.
Agybajt kaptam, amikor anyósom megengedte az alig egy éves lányomnak, hogy cukros feketekávét kanalazgasson a saját kávéspoharából. Ha szóltam érte, akkor annyi volt a válasza, hogy az kis cukros kávé nem árt. Ez volt kb. 25 éve. Nem sikerült meggyőznöm az ellenkezőjéről.
#16:
"Én 16 éves korom óta iszok napi egy kávét lehet az latte, capuccino, hosszú kávé. Semmi bajom nincs tőle!"
Ez nagyon jó dolog, kívánom, hogy legyen is így még sokáig. A kérdés szempontjából viszont ez nem jelent semmit.
"A kávé nem a világ legegészsegtelenebb terméke."
Így igaz, nem is mondta senki, hogy az lenne.
"Igenis a mai világba iskola és munka mellett az embernek szüksége van rá"
Miért is lenne?
"nem is csak a koffein miatt hanem mert egy kikapcsolódást is ad"
Ha ez valakinél így van, akkor az illető súlyosan kávé/koffeinfüggő.
"Szerintem nincs olyan ember aki úgy élne, hogy semmi károsat nem visz be a szervezetébe. Akkor nehogy már egy ártatlan kávén akadjon ki mindenki."
És ha már úgyis sok egészségtelent viszel be a szervezetedbe, akkor erre miért az a megoldás, hogy még egy egészségtelen dolgot fogyasztasz? Ha én alkoholista vagyok, akkor ettől elhanyagolható lesz, ha megeszek naponta másfél kiló csokoládét?
Kedved 17-es úgy latom te nagyon “okos” vagy, látom megragadtad a lényeget! Nem vagyok kávé se koffein függő napi 1 max 2 kávé nem hiszem hogy arra utalna. Csak jól esik kiülni egyedül reggel egy csésze kávéval a kezemben vagy délután a barátaimmal beülni egy kávézóba beszélgetni nekem ez a kikapcsódás, lehet neked teljesen mást jelent nekem ezt különbözőek vagyunk. Miért van szüksége pár embernek suli és munka mellet kávéra? Mert agyserkentő hatása van fokozza a teljesítő képességet és nagyon egészséges! Mellesleg az alkoholizmust szerintem nem szabadna egy kalap alá venni a kávé fogyasztással.
Egy kis olvasni való:(ezeket találtam de hozzá értő orvosokat szakembereket is megkérdezhetsz egyet fognak vele érteni)
Napi 100 mg koffein fogyasztása mellett a koffein elhagyása elvonási tüneteket okozhat. Úgy mint fejfájás, izomfájdalom, levertség, depresszió, irritabilitás. Az elvonási tünetek egy pszichológiai rendellenességnek számítanak, ld:
Az elvonási tünetek a koffeinfogyasztás elhagyását követő 12-24 óra után jelentkeznek, és 20-48 óra múlva érnek a tetőfokukra, mindösszesen maximum kilenc napig tartva.
Ergo ha kilenc napig kibírod kávé nélkül, éss ez semmi fentebb említett tünetet nem okozott, akkor nem voltál függő. Különben nagyon nehéz elválasztani, hogy egyszerű élvezeti cikként iszod, vagy azért, hogy elkerüld a kellemetlen elvonási tüneteket.
Továbbá megjegyzendő, hogy mint minden drognál a mindennapi kávéfogyasztóknál is folyamatosan emelkedik a hatásos adag, azaz a kívánt élénkítő hatás eléréséhez fokozatosan egyre több kávéra van szükség, lépésről lépésre óhatatlanul a függőség fele tolva a személyt.
Van bőven orvosi szakirodalma. Aki tényleg kíváncsi a koffein esetleges káros mellékhatásaira az ne egy általános orvost kérdezzen meg, mert ők is csak laikus kávéélvezők, mint bárki más, hanem egy addiktológust.
#18: Csak egy szót ragadnék ki a hozzászólásodból, a többi része úgyis csak szubjektív vélemény illetve személyeskedés, amivel nincs értelme vitatkozni.
Azt állítod, a kávé "nagyon egészséges". Két kérdés merül fel bennem ennek láttán. Egyrészt, te hogyan definiálnád egy élelmiszer/készétel/ital esetén azt, hogy egészséges? Mik azok az egyértelműen meghatározható szempontok, amik eldöntik, hogy a te értelmezésedben egészséges-e egy adott termék? Mivel írtad, hogy a kávé egészséges, és ezt érvként is használtad, feltételezem léteznek ilyen szempontok, és el is tudod magyarázni őket.
Másrészt, milyen hiteles, tudományos kutatásokkal tudod alátámasztani azt, hogy a kávé egészséges (azaz megfelel annak a meghatározásnak, ami alapján te egészségesnek nevezel egy adott élelmiszert)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!