A magyarok külföldön miért nem tartanak úgy össze mint más nemzetek?
Például vietnamiak, kínaiak, arabok itt magyarországon mindenki ismer mindenkit, össze tartanak, számíthatnak egymásra, esküvőkre járkálnak, szóval így össze tartanak egy szóval.
Elég sok magyar él egy helyen például Bécs, nagyobb német városok, Anglia, Írország, de ilyenekről nem nagyon hallottam hogy egy nagy közösségként, hanem max 1-2 család.
Nem vádaskodás vagy ilyesmi, csak érdekel az emberek viselkedése, és nem értem miért nem jött ilyen létre.
Angliában élek 13 éve. Én tartanám a kapcsolatot más magyarokkal szívesen, de annyi volt a csalódás, hogy ma már inkább a 3 lépés távolság van meg. Sajnos sok olyan magyar van kint akikre azt szoktam mondani, hogy otthon sem barátkoznék velük, nem vagyunk egy hullámhosszon.
Én azt tapasztaltam, hogy sokan nem arra mennek, hogy legyen egy jó kis magyar közösség, hanem arra, hogy ki tud munkahelyet, ingyen szállást, állandó piálást elintézni. Ha nem áll módodban ezekben részt venni, segíteni, akkor te vagy a szemét. Én akik olyanok, hogy nem szégyen a társaságuk, akik hasonló felfogásúak mint mi, azokkal tartjuk, ápoljuk a kapcsolatot. Nekem már elegem van a sok csalódásból.
Az araboknál, kínaiaknál sokkal nagyobb és láthatóbb a szegregáció, sokkal nagyobbak a kulturális eltérések, ezért is alakulnak ki összetartóbb közösségek. Illetve alapvetően sokkal nagyobb közösségekben mennek ki. Főleg a mostani migrációs időszakban, ahol családok, rokonság, szomszédok, mindenki ott van.
Magyaroknál alapból nincs semmi közösség tudat, még családon belül sem különösebben nagy az összetartás. Ebben benne van sok évnyi "a szomszéd is ellenség" gondolkozásmód, rossz családok, kiemelkedő alkoholizmus. Plusz ahogy előttem írják, ha a másik 5 Forinttal többet keres, vagy 5 perccel előbb megy el munkából akkor már megy az ellenségeskedés.
Illetve szerintem benne van az is, hogy a magyarok viszonylag alkalmazkodó nép még Kelet Európát tekintve is, nem hogy a Közel Keletet nézve. Sokkal inkább tud alkalmazkodni, beépülni a nyugati társadalomba.
Szerintem egyszerűen ilyen nemzet vagyunk.
Ismerősöm vállalkozó Litvániában, és állítja, hogy akkor nincs semmi baj, ha csak egy magyart vesz fel, viszont ha már kettő van, akkor onnantól megy a versengés, a másik fúrása, stb...
A magyar kimegy külföldre micsoda, kicsoda? Egy migráns.
Mivel nem akar migransnak látszani ezért inkább az őslakosokkal haverkodik szívesebben. Görcsösen alkalmazkodni akar. Sajnos nem igazán van összetartás, Dubai-ban kb. harmincezer (30 000!!!), - ha nem több -magyar van, mégsem tud egyik a másikról. Pedig teljesen kultúridegen a környezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!