A Pride-on a sokszínűseget ünneplik vagy ez csak egy fedőnev?
2. Olvasd már el amit előtted írt !!!
Az a baj hoggy gusztustalankodva, kifestve provokatívan rázzák magukat.
Feltűnősködnek, ott a baj.
A kérdezőnek, meg persze a kedves első válaszolónak pedig bemásolok egy írást, amit akár én is írhattam volna, annyira egyetértek minden szavával. Remélem nem probléma, hogy hosszú.
“Kell-e Pride, kell-e tüntetni a melegek jogaiért?
Én, négygyermekes, fehér, heteró, középkorú diplomás férfiként, akinek van vér szerinti és örökbefogadott gyereke is, elmegyek szombaton a Pride-ra. El is magyarázom, hogy miért.
Állítólag Magyarországon jogegyenlőség van, senkit nem érhet hátrány a szexuális orientációja miatt. Nos, ezt a felvetést frappánsan cáfolja a ma napvilágot látott alkotmánymódosítás-tervezet, amely több más javaslat mellett azt is tartalmazza, hogy azonos nemű párok semmilyen körülmények között ne fogadhassanak örökbe gyereket.
Nem mintha a jelenlegi helyzet nagyon rózsás lenne. Magyarországon lehetséges házaspárként örökbe fogadni vagy egyedülállóként. Ha valaki bejegyzett élettársi kapcsolatban él a párjával, és örökbefogadást terveznek, akkor el kell dönteniük, hogy melyikük legyen a szülő, a másik fél jogilag idegen marad. Ez sok szempontból problémás, például a jogilag nem szülő után nem örökölhet a gyermek, vagy ha a jogilag is szülőnek minősülő féllel valami történik, a másik szülőnél nem maradhat a gyerek, vissza kell kerülnie nevelőotthonba vagy nevelőszülőkhöz. Ezt a jelenleg is korlátozott jogot nemhogy kiterjesztené a kormány, de teljesen eltörölné. Nem a jogegyenlőség felé szeretnének haladni, hanem a jogkorlátozás erősítése irányába.
Néhány hete Kövér László, Magyarország öt legfőbb közjogi méltóságának egyike azt találta mondani, hogy szerinte erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása és a melegek örökbefogadása között, mert mindkét esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk. Még hozzátette, hogy gyereket nem akarnak szülni, de más gyerekét el akarják venni.
Összemosni a pedofíliát és a homoszexualitást durva megsértése a melegek emberi jogainak. Felvilágosult ember ilyet nem tesz, de Kövér még megfejelte egy mondattal: "Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak."
Egyértelmű az üzenet a melegek felé: maradj csöndben, a négy fal között, bújj vissza a szekrénybe, és akkor békén hagyunk. Ne gondold, hogy egyenlő vagy, ne akarj gyereket, és cserébe legalább börtön nem fenyeget. De ha nagyon ugrálsz, majd módosítjuk az alkotmányt, és mehetsz börtönbe.
Magyarországon évente 800-1000 gyereket fogadnak örökbe, közülük talán 4-5 kerül egyedülálló vagy kapcsolatban élő meleg szülő(k)höz. Jobbára olyan gyerekek, akikért nincs nagy tolongás, mert 4-5 éves vagy idősebb, mert nem teljesen egészséges, mert cigány származású, vagy ezeknek valamilyen kombinációja. Egyértelműen nem egy valós társadalmi problémát akarnak ezzel kezelni, hanem üzennek a melegeknek, ezúttal nem a házelnök szája által, hanem az alaptörvény módosításával, de az üzenet ugyanaz.
Hogy lehet megállapítani, hogy ki meleg és ki nem? Ha az ilyenkor kötelező környezettanulmány azt írja egy egyedülálló örökbe fogadni szándékozóról, hogy valószínűleg homoszexuális, akkor hogy lehet majd fellebbezni ez ellen? És mi történik akkor, ha biztos, ami biztos alapon nem a melegek, hanem az egyedülállók jogát is megvonják az örökbe fogadóktól? Vagy azt mondják, hogy erkölcstelen ember nem fogadhat örökbe, legyen feltétel az egyházi esküvő, a vallásosság mégicsak valami biztosíték? Ha kinyitjuk ezt a lehetőséget, pillanatok alatt kiderül, hogy nem csak a melegek, hanem mindenki jogát sérteni fogja az új szabályozás, nem csak az örökbefogadni szándékozó szülőkét, de azon gyerekekét is, akik emiatt elesnek attól a lehetőségtől, hogy családban nőjenek fel. Egyedülálló, buddhista anyuka? Micsoda erkölcsi fertő, így nem nőhet föl egy gyerek!
Azokban az országokban, ahol a homofóbia kisebb, mint a Magyarországon mérhető 50-60 százalék, és a melegek valóban nem szenvednek joghátrányt, a Pride örömünneppé alakult. Néhány éve például a konzervatív párti Boris Johnson, aki jelenleg a brit miniszterelnöki szék legesélyesebb várományosa, még londoni főpolgármesterként rózsaszín cilinderben vezette a Pride-ot. De a mai Magyarországon a Pride sajnos még mindig egy emberi jogi mozgalom. Elsősorban az LMBTQ jogokért áll ki, de az emberi jogok egyetemesek, ezért is fontos, hogy a heterók is kiálljanak ezért, hiszen a melegek is kiállnak a mi jogainkért.
Szóval ezért megyek. Gyertek minél többen!
Utóirat: a mellékelt kép egy tíz évvel ezelőtti Pride-on készült, és engem ábrázol. Az előző Pride-on ugyanis hátba találtak egy tojással.
Források:
Az Index cikke a tervezett alkotmánymódosításról:
Kövér a melegekről:
Videó a Kövér-beszéd elleni tüntetésről:
A mellékelt kép forrása:
A cikket a Pesten Hallotam csoportban osztotta meg egy Úr, utólagos engedelmével itt is megosztom.
A pride gáz, mert ott már tényleg nem tudni, mit is ünnepelnek.
Viszont ha látnék az utcán egy teljesen átlagos meleg párt kézen fogva, még mosolyognék is, hogy aranyosak. Esetleg azt gondolnám, csak divatból melegek, mert ilyet is láttam a fiatal generációban.
De nem zavarna ha házasodhatnának.
Jelenleg sok hetero házasság is úgy xar ahogy van és olyan emberek vállalnak gyereket, akiknek egy kutyát se adnék egy hétre, nem hogy egy gyereket egy életre...
Nem az a baj, hogy felvonulnak, hanem az, ahogyan. Csak azért, mert hetero vagyok, nem vonaglanék egyszál semmiben vagy gusztustalan cuccokban.
Semmi bajom a melegekkel, akik nem akarják az akaratukat rákényszeríteni másokra, és nem akarják beadni az embereknek, hogy ez normális. Elfogadom azokat, akik csendben a 4 fal között vállalják az identitásukat, ahogyan én és a férjem is a 4 fal között csókolózunk. Ha a gyerekünk homi lesz, arról nem tehetünk, szeretem, az én gyerekem lenne, nem kötnék bele, nem próbálnám mássá nevelni, amilyen. De ha egy ilyen felvonuláson szerepelne, kivágná nálam a biztosítékot, az biztos!
30 N
Van homoszexualis ismerosom es joban vagyunk. Tudod miert? Mert oszinten megmondtam neki is,hogy szamomra undorito. Mellesleg o sem megy riszalni a pride-ra, mert szamara sem tobb mint feltunoskodes es kontraproduktiv!!!
En amugy nem banom, hogy vannak homoszexualisok. Mar igy is tulnepesedes van ezen a bolygon, nos..legalabb egy bizonyos reteg nem tud szaporodni hala a jo Istennek!
Szerintem semmi extra sincs abban, hogy egy nemrég még elnyomott kisebbség mihelyt biztosítják számára az egyenlő bánásmódot, azt egy kicsit túltolva is ünnepli pár évtizedig. A nők is ezt tették, vagy a feketék is. Briteknél még a Királyi Légierő 9 gépes műrepülő alakulata (Red Arrows) is köszöntötte őket azzal, hogy szivárvány színeiket festették az égre, meg London polgármestere is ott volt a menetükön.
Monjuk személyes ízlésemet nekem is zavarja a melegek menete, de ettől még úgy gondolom, hogy egysze egy évben joguk van hozzá.
Aki "MELEG" az, mint ismeretes, homoSZEXUÁLIS, azaz a meleg, leszbikus, biszex stb megnevezések kifejezetten a szexualitáshoz köthető fogalmak.
Nekem spec totál mindegy, hogy ki kivel, de álságosnak tartm, hogy a szexuális irányultságot lehet reklámozni, ám ha pl kiteszek a facera egy puncikagylót, akkor én vagyok az obszcén, aki 18karikás tartalmat oszt meg és jól schegggbe leszek kuurelva.
röhej az egész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!