Miért okoz mindig irigységet, frusztráltságot, ha tőlem gazdagabb, sikeresebb embereket látok? Több lenn
Rólam: gyári munkás vagyok, fizetés kevés, munka sok, konkrétan nincs semmim, szülőkkel élek még, mostanra már kiégtem, kiábrándultam a világból, konkrétan egy zombi vagyok, faarccal elmegyek melózni mindennap mint egy robot, aztán meg jövök haza és ennyi az életem
Mai nap is ez volt, mentem ügyet intézni busszal, és a megállóban láttam a sok jóféle BMW-Mercedes autókat, én mindjárt rosszul kezdtem érezni magam, mert tudatosult, hogy ilyen nekem sose lesz, egy nagy vesztes vagyok, nem is tudom hogy minek élek még...
én anno a kis 74 ezres fizetésemmel is jól megvoltam, most hogy kb 8x annyit keresek, így sem érzek akkora különbséget, hogy szórjam el mindenre
ha eléred azt a szintet amikor te is jól fogsz keresni, akkor meglátod valóban mit jelent számodra a pénz és mit hoz ki belőled
De a pénztől, hogy lehet boldog lenni? Persze fontos a pénz, és jó dolog, ha van, de önmagában a pénz semmit sem jelent.
Soha nem értettem, hogy emberek miért vannak annyira megveszve a pénzért.
Másrészt attól, hogy valakinek sok pénze van élhet sokkal nyomorultabb életet, mint az aki mondjuk egy húsüzembe dolgozik.
"De a pénztől, hogy lehet boldog lenni? Persze fontos a pénz, és jó dolog, ha van, de önmagában a pénz semmit sem jelent."
Nekem a sok pénz a szabadságot jelenti. Azt, hogy nem kényszerülök arra, hogy olyan munkát végezzek, ami nekem rossz. Hogy élhetetlen környéken kelljen laknom, állandó kompromisszumra kényszerüljek mindenben.
Ráadásul több pénzzel inkább tudok az elveimnek megfelelő életet élni (gyereknevelés, környezetvédelem stb.)
Ez már fontos, de nem maga a pénz. A pénz mindezt "csak" lehetővé teszi.
"Soha nem értettem, hogy emberek miért vannak annyira megveszve a pénzért."
Szerintem ebből egyértelmű, hogy nem maga a pénz a fontos. Persze van, akinek igen, és halmozza, teljesen alárendeli magát a harácsolásnak - azt a felfogást én sem tudom megérteni.
"Másrészt attól, hogy valakinek sok pénze van élhet sokkal nyomorultabb életet, mint az aki mondjuk egy húsüzembe dolgozik."
Ez igaz, de az esélye sokkal kisebb erre. Persze minden az egyénen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!