Hogyan védekezzek a gúnyolódás piszkálódás ellen?!
Figyelt kérdés
Szociális fóbiás vagyok.Sokáig a boltba járás vagy az hivatalos ügyeim intézése se ment.
Nyilván már fejlődtem valamennyit de nem eleget.
Barátaim még nincsenek.De keresem az új társaságot.
Viszont amikor pár emberrel megismerkedem előjönnek és még jobban felerősödnek a tipikus tünetek.Ami miatt volt már hogy én lettem a társaság bénája akivel gúnyolódnak viccelődnek de nem azon a tipikus haveri módon.Hanem úgy ahogy pl a gimnáziumban.
Ezt akarom valahogy elkerülni.Vagy legalább valahogy megtanulni és visszaszólni...
2019. jún. 12. 10:20
1/9 anonim válasza:
Ne ilyenekkel barátkozz. Inkább igazi barátokat keress. Ritka, de annál nagyobb kincs. Ők nem fognak piszkálni, meg semmi olyat nem tesznek ami neked rosszul esik.
2019. jún. 12. 10:37
2/9 anonim válasza:
Olyan embereket lenne érdemes keresni, akik hasonló értékrend szerint élnek, mármint olyan szempontból, hogy nem gúnyolják a másikat, nem piszkálódnak. Nehéz, nagyon nehéz, tudom. Nem egyszerű de meg kell próbálni.
2019. jún. 12. 10:42
3/9 A kérdező kommentje:
Próbálkozom de mindig ilyenekbe futok bele.
Igazából úgy vagyok vele hogy már idősebb vagyok (23) nem kell "igazi barát" csak olyan akikkel együtt végezhetem a hobbijaimat.
Viszonylag széles az érdeklődésem de mindig beletalálok az ilyenekbe de legalább van társaság.
Sajnos ha belekerülök egy új közegbe akkor előfordul hogy a társaságban vannak jobb és kevésbé jobb fej emberek.
De ők nem fogják otthagyni egy kvázi ismeretlenért az addigi baráti körüket.
Kicsit túlmagyarázom de remélem érthető mire gondolok :)
2019. jún. 12. 11:53
4/9 anonim válasza:
Én is ettől szenvedek. Azt kell megtanulni, hogy ne érezzük magunkat sértve, ha valaki úgy szól hozzánk, ami nekünk nem tetszik, vagy szóljunk vissza valamit azonnal, vagy ne szóljunk vissza semmit, de többet ne foglalkozzunk vele. Szerintem sok büszkeség van ebben és a "mit tettek velem" ill a "mások mit gondoltak, meg lettem alázva" érzések is belejátszanak. Az emberek mindennél jobban megérzik a gyengeséget és valahogy érdemes lenne megtanulnunk hogy ne kerüljünk a piszkálódók célkeresztjébe.
2019. jún. 12. 11:58
5/9 A kérdező kommentje:
# 4 De hogyan ?!
Sokat fejlődtem az évek alatt.De ebben speciel semmit.
Pszichologikus se tudott érdemi választ adni.
2019. jún. 12. 12:04
6/9 anonim válasza:
Úgyhogy leszarod, nagy az egod, engedj belőle, azért vagy szociofobias is, szarj le mindent, majd rajosz te is egyszer hogy nem ér az egész annyit, az egész élet csak egy vicc, igazából belegondolsz semmi tétje, ha eljutsz erre a szintre már nem fognak ilyen problémák gyötörni.
2019. jún. 12. 12:06
7/9 anonim válasza:
Nincs titok, amitől "egycsapásra megoldódik minden". Könyvek vannak, amik érintik e problémakört, adhatnak ötleteket. Egyik ilyen a Sziklaszilárd önbecsülés, valamint a Verbális önvédelem, másik ami eszembe jut (valamennyire ide kapcsolódhat): Verena Kast: Búcsú az áldozatszereptől. Bármilyen szociális fóbiásoknak írt könyv is segíthet, mert szerintem a félelmek fő oka a "e beszólás miatt most mit gondolnak rólam" érzés ami a szociális fóbiásoknál játszik szerepet szerintem.
2019. jún. 12. 12:09
8/9 A kérdező kommentje:
Ismerem ezeket a könyveket.Sajnos semmi se "vállt be".
Pedig keresem helyzeteket embereket stb tehát nem "gubózok" be mint ahogy sokan teszik.
Teszek ellene.De valahogy mégse jön az áttörés.
Igazából én arra gyanakszom hogy annak idején gyógyszerek nélkül kezdtem el a terápiát mert szüleim szerint nem lenne jó ötlet...azóta én is átgondoltam.
Sok emberrel beszéltem és elég megosztó véleményeket kaptam.
Szerintetek ez is lehet hátráltató tényező ?
2019. jún. 12. 12:17
9/9 anonim válasza:
Valami jó válaszszöveget betanulva visszalőni a beszólogatóknak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!