Mit lehet kezdeni egy ilyen kollégával?
Olyannal, aki sértődékeny, nem lehet vele viccelődni, mert besértődik, mindent magára vesz, de közben elvárja, hogy beszélgess vele, flegmán-mogorván válaszol, de furcsállja, ha emiatt vagy visszaszólsz, vagy messzire elkerülöd, gúnyolódik, de kiakad, ha vele szemben gúnyolódnak, és irigy rád, pedig még csak nem is ugyanazt a szakmát űzitek, ha valaki megjegyzi neki, hogy jó munkaerő vagyok, vágja a pofákat.
Szeretem a munkámat, de ez így ki fog készíteni engem. Nem akarok miatta elmenni innen, de ő van itt régebb óta, ki tudja, milyen kapcsolatai vannak...csak az a fura, hogy a többiek vagy nem veszik észre, hogy milyen bunkó, vagy legyintenek, nem tudom.
De tényleg vicces (vagy inkább szánalmas), hogy ő bunkózik, és ha kinyilvánítom a nemtetszésemet, leginkább azzal, hogy nem szólok hozzá (mert a veszekedést is provokálja), még ő van megsértődve, és még ő kéri számon rajtam, hogy mi a gond.
Nem értem, az ilyen emberek nem is látják, hogy mennyire tahók, ez most komoly?
Amúgy sosem szóltam vissza neki sem ingerülten, sem bunkón, egyrészt, mert nem akartam személyeskedni, másrészt mert én úgy vagyok vele, hogy ez egy munkahely, ahol nem feltétlen kell bratyizni, és én nem is provokálom...hacsak a hallgatásommal nem.
Az is zavarja, ha másokkal tök lazán el tudok beszélgetni (mert mások nem ilyen karót nyelt szemétkedők)pláne, ha nevetek,viccelődök velük. És a többiek kedvelnek is, velük érdekes módon semmilyen konfliktusom nincs.
Nem mindennap találkozunk és akkor sem vagyunk mindig együtt (beosztásunk miatt), de amikor együtt vagyunk, puskaporos a levegő...
Be van kamerázva a hely, ahol együtt vagyunk.
Keressek egy kameramentes helyet, vagy mehet nyugodtan a "nyilvánosság előtt", hátha még kapóra is jön?
Amúgy szerintem nagyon jó munkaerő, abban hiba nincs, ahogyan intézi a munkaköri kötelességeit. Csak valamiért ilyen fura, és nem miattam, én maximum csak pluszban idegesítem, mintha talált volna végre valakit, akin kitöltheti a frusztrációját.
Bár nem tudom, mitől frusztrált, mert szerintem a munkahelyünkön senki nem bántja...lehet, magánéleti gondjai vannak. De erről meg ugye nem szívesen kérdezem, mert ez - szerintem - magánügy, amihez semmi közöm.
Egyszerűen nem értem őt. Ha én bunkóznék így valakivel, nem csodálkoznék, ha messzire elkerülne engem, hiszen aki megtapasztalta egyszer is, hogy megalázom, az miért is tenné ki magát újra meg újra hasonló szituációnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!