Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Te is gyakran érzed magad...

Te is gyakran érzed magad rosszul társaság után?

Figyelt kérdés

Gyakran, mikor hazajövök egy találkozás, rokonlátogatás után, rosszul érzem magam. Sokan olyan negatívak, nem hallgatják végig a munkanivalómat, nem kiváncsiak rám (ez mutatja, hogy sok emberrel csak akkor találkozom, ha én megyek hozzá), arrogánsak, rosszkedvűek, lekezelőek. Apámhoz meg a testvéremhez már szólni sem szeretek, egy rendes mondatuk nincs senkihez. Anyám meg az anyósom csak magával van elfoglalva, órákig képesek csak a saját apró-cseprő problémáikról beszélni, anélkül, hogy felőlünk érdeklődnének.

A barátaink fele csak azt akarja, hogy mindig mi tegyünk többet a kapcsolatba. Mi utazzunk többet, mi fizessünk többet, mi szervezzük a programokat. Ezt is unom már.

Úgy érzem, mindenki azt várja, hogy én tegyem bele a kapcsolataimba a 80%-ot, ő meg majd talán, TALÁN kegyes lesz és 20%-ot beledob, ha úgy tartja kedve. Ha nem, akkor meg így jártam.

Azt is unom már, hogy bár a környezetünkben mi vagyunk az egyik leggazdagabbak, folyton leszólnak minket és a kisebbségi komplexusuk miatt folyton bizonyítani akarnak, hogy ők a "menőbbek" (érdekes, a nálunk gazdagabbakkal tudok a legjobban elbeszélgetni). Ha a kirándulásainkról beszélek vagy a hobbiinkról (elég sok van), vagy untatom az emberek 80%-át, vagy végig sem hallgatnak, majd őket kell hosszasan hallgatni, ahogy a 3 év alatt összespórolt kis utazásuk minden egyes apró részletét elmesélik. Én meg végjárhatom a fél világot, annyit sem kérdeznek legtöbben, hogy jó volt-e. Csak irigykednek mindenre. Lehúzzák a fél Európát átszelő utazásomat, mert az ő "lementünk a tóra múlt hétvégén" utazásuk persze sokkal mennőbb. Persze én is lemegyek a tóra is, de be sem számolok róla senkinek.

Vagy amikor másnak van hobbija, pl motorozik, képes hosszasan mesélni a minket nem érdeklő motorversenyről, de én teniszezem vagy fotózom, arról senki nem kérdez, csak a hasznot lesik, hogy majd akkor csináljam meg nekik ingyen az xy fotózásukat.

Másnak is ilyen bunkó és negatív, lehúzó a környezete? Sajnos a családot nem tudom lecserélni, de unom már, hogy minden egyes látogatás után 2 napig rosszul érzem magam, mert megint elérték, hogy senkinek érezzem magam. 3 órás látogatás során két percet nem engednek beszélni, nem érdeklődnek, ha pedig elmeséljük a hétköznapi dolgainkat, ami a pénzügyi helyzetünkből kifolyólag általában más kaliberűek, mint a többiek dolgai, akkor meg nagyképűnek titulálnak meg lehúznak, kifejezve, hogy azt várják már, mikor esünk pofára.

Unom már azt is, hogy szinte bárkivel telefonálok, úgy beszél, mintha épp meghalni készülne.

De a legnagyobb kérdésként az merült fel bennem, hogy bennem van-e a hiba, amiért rosszul érzem magam egy csomó ember között ez miatt.

2019. máj. 6. 13:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ugyanilyenek a kollégáim meg a családom. Nem is járok se céges bulikra, se családi karácsonyra, a párom családjának az eseményeire se. Elegem van ebből a sok egocentrikus, csak magára képes figyelni emberből, én nem leszek még a szabadidőmben is az ő biodíszletük, bőven elég a melóhelyen naponta órákig ez a szerep.. Mások meg rám panaszkodnak, hogy keveset beszélek, aha, az elején még nekikezdtem néhányszor, de amikor látom az arcukon a teljes érdektelenséget, sőt végig se hallgat, egyből magára tereli a szót, akkor attól az életkedvem is elmegy. Kár, hogy másokat nem érdekli, hogy másra is illene figyelni magukon kívül, vagy legalább akkor, ha már ő kérdezi a szerencsétlenjét.. De legalább a magának való címkét is én kapom meg, ők meg a hiperszuper szociális lények..
2019. máj. 6. 20:30
 2/5 Vree ***** válasza:

Azt úgy nem lehetne megoldani, hogy te is meghalgasd az ő problémáikat, meg ők is a tiédet? Egy picit olyat hallok ki, mintha lenéznéd őket, mert untat a kis életük és szeretnéd, ha a te sikereid lennének ajnározva, de ennek oda-vissza kellene működnie. Ha szerinted unalmas kisemberek, akkor is az ő életük, problémájuk nekik fontos. Ez nem arról szól, hogy ki tud nagyobbat felvágni, hanem hogy akartok-e részei lenni egymás életének, érdekel-e, hogy a másikkal mi van.

Mondjuk gondold végig, hogy jó, neked nagyon jó, hogy utazni voltál, de az ő életükön az mit változtat? Nekik mitől lesz jobb attól, hogy te utaztál?

Ha tudsz érdekes infót, tanácsot, újdonságot adni nekik, amit tanultál belőle, máris érdekesebb lesz nekik.

De most komolyan, hogy néz ki, hogy valaki a száz hobbijával kérkedik, más meg arra gondol, hogy remélem a gyerek iskolapénze meglesz ebben a hónapban is? Naná, hogy te is szxrul éreznéd magad tőle. Ezt így nem illik. Ne tegyél olyat, amitől rosszul érzik magukat, és akkor ők sem fognak olyat tenni.

2019. máj. 8. 14:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem a gyerek iskolai pénzéről kell beszélni... Mivel ők átlagos magyar színvonalon élnek, nem nélkülöznek, de azért néhányan elég erősen többet mutatnak, mint amijük van. Itt arról van szó, amikor elmennek az anyósék is nyaralni 5 napra a szomszéd megyébe, mi meg elmegyünk Európa túlsó felébe 2 hétre, de ők annyit sem kérdeznek, milyen volt, sőt még volt, ogy bunkón odaszólogattak, mikor az egyik nyaralás alatt egy elég durva büntetést összeszedtünk ("ugye, én nem megyek ilyen helyekre, minek kellett nektek?!"), aztán 3 hónapig minden alkalommal a kis semmitelen történeteiket kell hallgatni a vacsoráikról meg a fürdőzéseikről, mi meg 2 mondatot nem beszélhetünk az utazásról. De egy-két barátnőm ugyanez. Ő jaj de jó közbejárta a fél világot, neki de szép autója van (nem baj, hogy nekem ötször drágább van), neki meg de hiper-szuper gyereke van... én meg legtöbbször el vagyok felejtve, vagy maximum 1-2 egyszerűbb kérdést kapok. Ha elkezdek magamtól beszélni az életemről, 2 percen belül látom, hogy nem érdekli őket, és témát váltanak.

Egyébként meg tök negatív mindenki, és úgy látom, pont azok a legnegatívabbak, akiknek szinte mindene megvan.

2019. máj. 8. 23:43
 4/5 Vree ***** válasza:
De én azt nem értem, hogy mi köze az egész történethez annak, hogy a te autód 5ször drágább? Annyi zavar csak engem, hogy mintha úgy éreznéd, hogy a drágább automatikusan több tiszteletet érdemel. Nem lehet, hogy emiatt kezel le téged mindenki? Sok köze nincs ahhoz, hogy valakinek mennyire fontos valami, hogy mennyit fizetett érte, pláne ha az illető luxuscikkekre, kocsikra, utazásra, nem pedig valami érdemes projektre költi.
2019. máj. 9. 09:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Az a köze, hogy én veszek autót mondjuk 6 millióért, senkinek egy jó szava nincs, csak fintorognak, hogy "nekem ez a ... nem kéne", a másik meg vesz egy autót 1,5 millióért, arról meg ők órákig áradoznak, elmesélik, hogy vették, hogy hozták el, mik a tulajdonságai. Az enyém meg csak egy ..., ami nekik nem kéne. Ezt konkrétan apósom játszotta el. Megdicsértem az új autóját, ami töredéke minden szempontból az enyémnek, de próbáltam kedves lenni. Erre üljek be, szinte betuszkolt az autóba, indítsam be, menjek vele... csak erősködött, hogy tovább ajnározzam a kocsiját. Egyik sógorom, másik családból, ugyanez. Mindenkinek tőle kell elájulva lennie, még ha más tízszer többet teljesít, akkor is. Úgyhogy pont én nem vagyok ilyen. És az, hogy itt ezeket leírtam, nem azt jelenti, hogy ki is mondom a környezetemben, inkább csak belső gondolatok.
2019. máj. 9. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!