Írtam egy beszédet a nővérem esküvőjére. Változtatnom kellene rajta? Ha igen mit?
Kedves Ifjú Pár! Tisztelt vendégek!
Örülök, hogy elérkezett ez a nap, mely felejthetetlen lesz talán mindenki számára, kedves Frissen Házasult Pár, mert ez az a nap, amikor egybekötöttétek életetek, melynél kevés szebb dolog van az életben. Erről Ernest Hemingway is így vélekedik, mivel a következő szavak tőle származnak: "Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan tehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk". Ti rátaláltatok egymásra, s egymásban megleltétek mindezt a szépséget, mely teljesebbé tette az életeteket.
Kedves (sógorom neve)! Először is, üdv a családban. Mostmár hivatalosan is a Sógimmá váltál. Más testvérek talán ilyenkor azt érzik, hogy elveszítették a testvérüket, de én most úgy érzem kaptam még egyet, s ez pedig te vagy. Mivel az elmúlt évek alatt rád is mindenben ugyanúgy számíthattam, boldog és szomorú pillanatokban is egyaránt, mint egy bátyjra, és köszönöm neked mindezt. Látva, hogy mennyire jól kijöttök a nővéremmel, azt is kijelenthetem, hogy nálad jobb férjet nem is kívánhatnék neki
Kedves Nőverkém! Azt mondják, hogy egy jó kapcsolatban az egyik fél hozzá tesz a másikhoz, és én ezt tapasztaltam nálatok is. Az elmúlt évek alatt tanúja lehettem mennyire jó hatással van rád (sógorom neve) , hogy boldoggá és pozitív kisugárzásúvá tesz. S mostmár azt is el kell árulnom, hogy sosem voltam magányos mindaddig, amíg szemtanúja nem lettem a közös boldogságotoknak, mert láttam mennyire kiegészítitek egymást és milyen tökéletes pár vagytok. Nagyon örülök nektek!
És mivel azt mondják, hogy a jó szónok három törvényt követ: állj fel, beszélj és aztán mihamarabb ülj le, így nem is húzom tovább a szót. Kívánom hogy legyetek boldogok, s éljetek mindig békében és szeretetben!
A "S mostmár azt is el kell árulnom, hogy sosem voltam magányos mindaddig, amíg szemtanúja nem lettem a közös boldogságotoknak, mert láttam mennyire kiegészítitek egymást és milyen tökéletes pár vagytok"
és a Ernest Hemingway idézetét el lehetne hagyni.
Egyébként jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!