Honnan a viharból van rengeteg 16-18 évesenek ennyi pénze?
Heti legalább 3x drágább étteremből posztolnak instára, közben isszák a Szarbucksos kávét, megy persze a cigi is, ruháról, és elektronikai cikkekről nem is beszélek. Kb annyit költenek mint egy jobb módban élő felnőtt, csak a rezsit nem fizetik szinte 😃
Nem irigylem tőlük, csak nem tudom felfogni, hogy amikor 8-10 évvel ez előtt, én kaptam havi 5000-8000 zsebpénzt, akkor az egyrészt soknak számított a társaságom körében, másrészt meg azt is inlább félretettem nagyobb dolgokra. Oké hogy infláció, de ma ezt az összeget egy "instaposzta" elverik.
Zing, Stika, Budapest Makery, Bamba Marha, Cinnamon, itt nem is azon van a hangsúly, hogy drága, mert nem kimondottan azok, de amikor 17 évesen, nulla, vagy ahhoz közelítő saját bevételből elmész heti legalább 2x ilyen helyre, és ott hagysz 2500-3000 Ft-ot akkor az igenis sok havi szinten.
Mint ahogy a szerinted nem drága Starbucksba is elmész egyszer, persze, nem sok 800-1500 forint (bár utóbbi az irrealitás határát súrolja szerintem, de mind1), de ha ide is ellátogatsz hetente több alakommal, akkor baromi sok pénzt el lehet költeni szerintem a "semmire".
1100ért ettem a múlt héten egy burgert a Zingben, hú mekkora pénzszórás, még olcsóbb is mint egy BigMac menü a Mekiben.
Bár gondolom mindjárt kiderül, hogy a Meki is egy drága étterem.
Már nem azért, de ti diákmelóról még hírből se hallottatok?
Van egy osztálytársam, aki szintén gyakran jár drága helyekre enni, minden hétköznap reggel otthagy minimum egy ezrest az update pékségben, a ruháit is drágább helyekről veszi..És ez az "elkényeztetett kis 3.14csa" szinte minden hétköznap suli után este 10-ig dolgozik, valamint rendszeresen jár plazmát adni..Jó, mondjuk ő legalább nem cigizik. De attól még nem tudom, miért ilyen megvetendő dolog, ha valaki megteheti, hogy ilyen helyekre járjon és meg is teszi. Sőt, 18 évesen akár onnan is lehet sok pénze, hogy kap valamiféle ösztöndíjat, én amikor szakmát tanultam, 3.2-es átlag felett kaptunk egy bizonyos összeget, az átlagunktól függően, akinek 4.5-nél magasabb volt az átlaga, az egész fél évben havonta 50.000-et kapott. Ha félévkor is összehozta a minimum 4.51-es átlagot, 2. félévben továbbra is kapta az 50.000-eket.
Szülők, diákmunka, használt cuccok, hamis cuccok, egyéb trükkök. Na meg az csak egy részlet amit online látsz.
Tegnap egy külföldi youtuber csajt néztem, mutatta a videóban, hogy egy cukimuki rózsaszín játszó múzeum szerűségbe vitt váltóruhát nem sokat csak annyit, hogy az outfit más legyen és meg is van 2 eltérő szupermenő instafotó. Közben csak annyit csinált a két kép között, hogy levette a pulcsiját és kicserélte az övét.
Én egyel idősebb korosztályba tartozom, nyáron külföldön dolgoztam. Instán csak annyi látszik, hogy x országban utazgatok és több koncerten részt veszek, ismert helyen pózolok. Közben végigdolgoztam a nyarat, 10-12 órákat és a nézelődés volt a kikapcsolódás. Volt a csapatban sok épphogy 18 éves is.
Arról nem is beszélve, hogy nem olyan gyakori ez. Akinek nincs pénze az nem szórja tele az instát luxi képekkel. Így feltűnőbb az aki ezt teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!