Honnan a viharból van rengeteg 16-18 évesenek ennyi pénze?
Heti legalább 3x drágább étteremből posztolnak instára, közben isszák a Szarbucksos kávét, megy persze a cigi is, ruháról, és elektronikai cikkekről nem is beszélek. Kb annyit költenek mint egy jobb módban élő felnőtt, csak a rezsit nem fizetik szinte 😃
Nem irigylem tőlük, csak nem tudom felfogni, hogy amikor 8-10 évvel ez előtt, én kaptam havi 5000-8000 zsebpénzt, akkor az egyrészt soknak számított a társaságom körében, másrészt meg azt is inlább félretettem nagyobb dolgokra. Oké hogy infláció, de ma ezt az összeget egy "instaposzta" elverik.
Sok csajnak a gazdag pasija fizeti.
Sok szülő meg inkább hitelt vesz fel, csakhogy legyen a kismajom 12 éves kölyküknek Ájfos33GOLD, mert az a menő és a többieknek is az.
Ja, meg a sok kínai cucc. Hamis ájfos, hamis RéjBen napszemüveg, hamis LV táska,...
Te nem olvasod eleget a Gyakorit, és béna proli vagyol!
Itt sokan már 9 évesen külön albérletben laktak, 16 évesen házat vettek, és 19 évesen orvos-informatikus-űrhajós diplomával vállalkozók!
"...Kb annyit költenek mint egy jobb módban élő felnőtt, csak a rezsit nem fizetik szinte 😃"
Na látod, ez itt a kulcsmondat. Persze, hogy gond nélkül tudnak költeni, hiszen nincsenek kiadásaik, mint a rezsi például. Illetve nagyban hozzátesz az is, hogy rebd szerint ez nem a saját keresetük, hanem anyuci-apuci pénzeli az elkényeztetett kölykét, hogy a beképzelt kis fostalicska megkapja a százhatvanöt kedvelését valamelyik közösségi oldalon.
Egyébként azért ne cseszd fel az agyad ezen, mert néhány éven belül ezek a selejtek is ki fognak kerülni a munka világába, akkor pedig nyomban véget ér a felhőtlen kis életük...
Rossz a mintavevés.
Ha megnézel 100 embert hánynak van Instagramja, Instagramon akkor az fog kijönni hogy mindenkinek van.
Mindig is voltak és mindig is lesznek jobbmódú emberek, ők kiposztolják a jelen korban az életüket te meg csak nézel.
Régen azért nem tűnt fel, mert nem láttál bele az ilyenekbe.
5.-nek.
De ez nem csak a neten, a való életben is így van.
Bp. Tömegközlekedés.
Kiskölykökön 50+ Náky cipő, kezében Ájfos, Szárbak kávé, Réjben napszemüveg, ...
És ha csak a negyede eredi, már az is sok!
De akkor deklarálhatóan ennyi "vállalkozó" van kishazánkban?
Mert műszaki területen dolgozom, középvezetői pozícióban lehet már szépen keresni (800-1M nettó), de ezek az emberek is a hiteleiket fizetik épp vissza, vagy ha van gyerek akkor azt konszolidált jómódban nevelik, nem ennyire kirakat szinten.
Diákmunka, pasi aki mindent megad a csajának mert "friss punci", anya-apa nem foglalkozik vele és pénzzel kompenzálja.
Nekem a szüleim csak akkor adtak pénzt, ha kellett valami. Tisztában vagyok vele, hogy milyen az ő értékrendjük (pl gatya max 5.000, cipő max 10.000 stb) így én is ezt viszem tovább. De ha az a kisgyerek azt látja, hogy szórják a pénzt akkor ő is fogja.
Kérdező!
Meséld már el légy szíves melyik drágább éttermekből posztolnak.
Egy starbuckos kávé pedig 800-1500 Ft, ez aztán a húdesok pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!