Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Honnan a viharból van rengeteg...

Honnan a viharból van rengeteg 16-18 évesenek ennyi pénze?

Figyelt kérdés

Heti legalább 3x drágább étteremből posztolnak instára, közben isszák a Szarbucksos kávét, megy persze a cigi is, ruháról, és elektronikai cikkekről nem is beszélek. Kb annyit költenek mint egy jobb módban élő felnőtt, csak a rezsit nem fizetik szinte 😃

Nem irigylem tőlük, csak nem tudom felfogni, hogy amikor 8-10 évvel ez előtt, én kaptam havi 5000-8000 zsebpénzt, akkor az egyrészt soknak számított a társaságom körében, másrészt meg azt is inlább félretettem nagyobb dolgokra. Oké hogy infláció, de ma ezt az összeget egy "instaposzta" elverik.

2019. ápr. 13. 12:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Na vajon. Anyu apu. Ahogyan alig husz evesen 10 millios autokkal furikaznak. Szerinted azt is o vette? Ugyan.
2019. ápr. 13. 12:55
 2/15 anonim ***** válasza:
87%

Sok csajnak a gazdag pasija fizeti.

Sok szülő meg inkább hitelt vesz fel, csakhogy legyen a kismajom 12 éves kölyküknek Ájfos33GOLD, mert az a menő és a többieknek is az.

Ja, meg a sok kínai cucc. Hamis ájfos, hamis RéjBen napszemüveg, hamis LV táska,...

2019. ápr. 13. 12:57
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Te nem olvasod eleget a Gyakorit, és béna proli vagyol!

Itt sokan már 9 évesen külön albérletben laktak, 16 évesen házat vettek, és 19 évesen orvos-informatikus-űrhajós diplomával vállalkozók!

2019. ápr. 13. 12:59
 4/15 anonim ***** válasza:
88%

"...Kb annyit költenek mint egy jobb módban élő felnőtt, csak a rezsit nem fizetik szinte 😃"

Na látod, ez itt a kulcsmondat. Persze, hogy gond nélkül tudnak költeni, hiszen nincsenek kiadásaik, mint a rezsi például. Illetve nagyban hozzátesz az is, hogy rebd szerint ez nem a saját keresetük, hanem anyuci-apuci pénzeli az elkényeztetett kölykét, hogy a beképzelt kis fostalicska megkapja a százhatvanöt kedvelését valamelyik közösségi oldalon.

Egyébként azért ne cseszd fel az agyad ezen, mert néhány éven belül ezek a selejtek is ki fognak kerülni a munka világába, akkor pedig nyomban véget ér a felhőtlen kis életük...

2019. ápr. 13. 13:00
 5/15 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Rossz a mintavevés.

Ha megnézel 100 embert hánynak van Instagramja, Instagramon akkor az fog kijönni hogy mindenkinek van.

Mindig is voltak és mindig is lesznek jobbmódú emberek, ők kiposztolják a jelen korban az életüket te meg csak nézel.

Régen azért nem tűnt fel, mert nem láttál bele az ilyenekbe.

2019. ápr. 13. 13:02
 6/15 anonim ***** válasza:
24%

5.-nek.

De ez nem csak a neten, a való életben is így van.

Bp. Tömegközlekedés.

Kiskölykökön 50+ Náky cipő, kezében Ájfos, Szárbak kávé, Réjben napszemüveg, ...

És ha csak a negyede eredi, már az is sok!

2019. ápr. 13. 13:08
 7/15 A kérdező kommentje:

De akkor deklarálhatóan ennyi "vállalkozó" van kishazánkban?

Mert műszaki területen dolgozom, középvezetői pozícióban lehet már szépen keresni (800-1M nettó), de ezek az emberek is a hiteleiket fizetik épp vissza, vagy ha van gyerek akkor azt konszolidált jómódban nevelik, nem ennyire kirakat szinten.

2019. ápr. 13. 13:16
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok a vállalkozó, ennek tetemes része persze kamu fantomvállalkozás ami a támogatásokhoz, eus pénzekhez, adóvisszatérítésekhez kell csak, tényleges tevékenységet csak papíron végez. Ingyenpénzből könnyű dőzsölni meg ájfost venni.
2019. ápr. 13. 13:26
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Diákmunka, pasi aki mindent megad a csajának mert "friss punci", anya-apa nem foglalkozik vele és pénzzel kompenzálja.

Nekem a szüleim csak akkor adtak pénzt, ha kellett valami. Tisztában vagyok vele, hogy milyen az ő értékrendjük (pl gatya max 5.000, cipő max 10.000 stb) így én is ezt viszem tovább. De ha az a kisgyerek azt látja, hogy szórják a pénzt akkor ő is fogja.

2019. ápr. 13. 13:43
 10/15 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező!

Meséld már el légy szíves melyik drágább éttermekből posztolnak.

Egy starbuckos kávé pedig 800-1500 Ft, ez aztán a húdesok pénz.

2019. ápr. 13. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!