Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért utáljátok ennyire a...

Miért utáljátok ennyire a határontúli magyarokat?

Figyelt kérdés

Hogy az ország lakosságának nagyrésze, aminek állampolgárai vagyunk, utál minket, az egy dolog, a politikusaink tesznek érte rendesen, de a magyarországi magyarok miért utálnak?

Rendesen rosszul esik olyasmiket olvasni, hogy mi ne merjük magunkat magyarnak vallani, mert csak az magyar, aki Magyarországon született.

Miután nincs más nemzetiségű felmenőm 1900 utánról, így nem nagyon tudnám magam másnak vallani, mint magyarnak.

A magyar az anyanyelvem, az, hogy folyékonyan beszélem az államnyelvet (meg még másik 4-et ezek mellett, de ez most nem fontos), nem jelenti azt, hogy én akkor most nem vagyok magyar, csak mert közel egy évszázaddal a születésem előtt húztak egy határvonalat, hogy eddig tart Magyarország, inenn meg már Szlovákia/Románia/Szerbia/Ukrajna, és az én őseim véletlenül az új határ túlfelen éltek.

Nem kell magyar állampolgárság, a nyugdíjra sem tartok igényt, sőt, szavazni sem szeretnék, mert nem érdekel a ti politikátok. Tanulni és dolgozni sem tervezek Magyarországon. És senki azok közül, akiket ismerek.

Akkor mivel adtak okot az utálatra meg a gyűlöletkampányra?

2019. márc. 9. 19:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

9, Nem vagyok szlovák, román, egyéb, mert akkor meg azok sértődnek meg, hogy merem közéjük valónak tartani magam, amikor tudok magyarul.

Szóval, akkor nekünk maximum állampolgárságunk van, a nemzetiség mellé meg be lehet írni: "nincs"

2019. márc. 9. 22:04
 12/18 anonim ***** válasza:
40%
Mint mondtam, nyitott határok. Költözz ide. Úgyis sokan leléptek az országból, van hely a sok cigó között, szerte az országban.
2019. márc. 9. 22:12
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Sok féle ember létezik,nem vagyunk egy formák, engem régebben befolyásoltak a gyűlölet kampányok de mostmár csak a saját szememnek fogok hinni, semmi másnak, így hogy meg ismertem több határontúli magyar, szerbiából, romániából, szlovéniából, szlovákiábál és ukrajnából így azt merem mondani hogy sokkal rendesebbek, segítőkészebbek mit a Magyarországi magyarok ez aztán 99% az is igaz hogy van bennük is rossz és jó, mint minden hol de azért komolyan mondom hogy rendes emberek, igazából sosem volt velük bajom, csak ez a gyűlölet keltési dolog befolyásolt de mostmár tudom hogy ez nem igaz.
2019. márc. 10. 01:03
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"Magyar azt jelenti, magyar állampolgár."

Tehát Fekete Pákó szerinted hamarabb magyar, mint én, pusztán mert én nem vagyok magyar állampolgár? Milyen logika ez?

"Ha nem akarnátok ennyire magyarok lenni, talán az adott ország se bánna veletek úgy, ahogy. Mit számít milyen nyelven beszélsz? Mit számít egyáltalán a nemzetség? Emberek vagyunk. És ennyi."

Sajnos eléggé elterjedt dolog ez, hogy mi "magyarkodunk", de ez nagyon kétoldalú. A szlovákok, románok sosem fognak minket sajátjaikként elfogadni, számunkra akkor is "idegen test" leszünk, ha holnaptól mindenki szlováknak/románnak/szerbnek vallaná magát. Az meg miért magyarkodás, hogy szeretném az anyanyelvemet használni anélkül, hogy emiatt bármilyen hátrányos megkülönböztetés érne? Rengeteg más országban léteznek kisebbségek, és érdekesmódon máshol meg tudják ezt oldani úgy, hogy közben a másik felet is egyenrangú embereknek gondolják. Mi sem várunk el mást, csak ami megilletne egy demokratikus országban...(kötelességekkel együtt, természetesen)

2019. márc. 10. 01:20
 15/18 anonim ***** válasza:
64%

3ngedd el a primitív válaszokat. "Magyarul álmodsz, magyarul sírsz" (Hobo: Emigráns blues)

Mindegy, hogy csallóközi, székelyföldi, bánáti, bácskai, őrvidéki vagy szepességi, bányavidéki vagy, magyar vagy. Ahhoz a földhöz kapcsolnak az őseid.

Állampolgárságot vehetsz, szerezhetsz. Lakhelyet választhatsz.

De magyar leszel mindig!

Nem utál titeket mindenki, meet sokaknak nem vagytok "azok", hanem benne vagytok a "mi"-ben.

2019. márc. 10. 06:15
 16/18 anonim ***** válasza:
70%

Látod, Kérdező, a kérdésedre a válasz: mert primitívek, ostobák, hülyék. Gondolok itt pl. a 3. és a 9. válaszolóra, a tipikus tudatlan, magyarországi bunkó hozzáállásra. Egyébként pont az ilyenek a legnagyobb kirekesztők, akik a 9-hez hasonlóan azt mondják, hogy minek nemzetben gondolkodni, mert emberek vagyunk. Ezek szavaztak 2004-ben is a magyar állampolgárságotok ellen.

Természetesen mindenki magyar, aki magyarnak vallja magát, bárhol van a világon. És én egyáltalán nem vagyok fideszes, és így mondom, hogy a mindenkori magyar kormánynak igenis kötelessége ezekkel a magyarokkal is törődni, és pontosan az a politika volt az elfogadhatatlan, ami 2010 előtt cserben hagyta, semmibe nézte, megtagadta őket.

Visszatérve a 9-hez hasonló sötét fejűekre, igazából fogalmuk sincsen, milyen az, ha beleszületsz egy kisebbségbe egy olyan országban, ahol mindent megtesznek, hogy elnyomjanak. Nekünk természetes, hogy magyar közegben élünk, és senki nem köp le, ha magyarul szólalunk meg az utcán, magyar iskolába járunk, ezt tartjuk természetesnek, és ebbe nem szól bele senki, el se tudjuk képzelni, milyen az, ha ezekben a rohadtul természetes dolgokban akadályozni akarnak minket. Ti meg ezt nap mint nap átélitek, és a 9-hez hasonló barmok, a magyarországi magyarok is megtagadnak, nemcsak a szerbek, románok, szlovákok stb. Pont ez a kitaszítottság érzése, ami borzasztó lehet, és ezt nem fogjuk mi fel, itthoni magyarok, hogy ez nektek milyen. Ha 9-es, te pl. Győrben laksz, akkor gondolj arra, hogy 1920-ban húzhatták volna úgy a határt, hogy te most Szlovákiában lakj. Teljesen más lenne akkor a véleményed az egész magyarság kérdéséről. Nem az ő hibájuk, hogy a fejük fölött így húzgálták a határokat. Azok a magyarok egyik napról a másikra, az akaratukon kívül egy másik országban találták magukat, senki nem kérdezte meg őket erről. Az I. világháborúban még a Monarchia seregében szolgáltak, Magyarországért harcoltak, a másik pillanatban már csehszlovák, román stb. állampolgárok voltak. Nem tehetnek róla. Ugyanúgy az ő leszármazottjaik sem tehetnek róla. Attól ők ugyanúgy magyarok, és a magyarság természetesen nem állampolgársághoz kötött, hanem nyelvi, kulturális kérdés.

2019. márc. 10. 08:46
 17/18 anonim ***** válasza:
Én csak azért haragszok a határon túli magyarságra, mert szavaznak a magyar választásokon. Ők nem itt élnek az országban, nekik nem lenne szabad beleszólni a magyar politikába.
2019. márc. 18. 13:11
 18/18 anonim ***** válasza:
2024-ben olvosam, nekem most lett aktuális ez a helyzet. Másfél éve költöztünk Magyarországra, Kárpátaljáról. A falu ahol lakunk nagyon szép, tiszta és csendes. A lakók többsége nem kedvel, szerintük nem élek elég nyomorultul. Van itt egy család akit 2 éve támogatnak mindennek, velük inkább elfogadók. Mi saját erőből vettünk házat és tartjuk el magunkat, sose kértünk semmit, ez zavarja őket.
aug. 10. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!