Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért utáljátok ennyire a...

Miért utáljátok ennyire a határontúli magyarokat?

Figyelt kérdés

Hogy az ország lakosságának nagyrésze, aminek állampolgárai vagyunk, utál minket, az egy dolog, a politikusaink tesznek érte rendesen, de a magyarországi magyarok miért utálnak?

Rendesen rosszul esik olyasmiket olvasni, hogy mi ne merjük magunkat magyarnak vallani, mert csak az magyar, aki Magyarországon született.

Miután nincs más nemzetiségű felmenőm 1900 utánról, így nem nagyon tudnám magam másnak vallani, mint magyarnak.

A magyar az anyanyelvem, az, hogy folyékonyan beszélem az államnyelvet (meg még másik 4-et ezek mellett, de ez most nem fontos), nem jelenti azt, hogy én akkor most nem vagyok magyar, csak mert közel egy évszázaddal a születésem előtt húztak egy határvonalat, hogy eddig tart Magyarország, inenn meg már Szlovákia/Románia/Szerbia/Ukrajna, és az én őseim véletlenül az új határ túlfelen éltek.

Nem kell magyar állampolgárság, a nyugdíjra sem tartok igényt, sőt, szavazni sem szeretnék, mert nem érdekel a ti politikátok. Tanulni és dolgozni sem tervezek Magyarországon. És senki azok közül, akiket ismerek.

Akkor mivel adtak okot az utálatra meg a gyűlöletkampányra?

2019. márc. 9. 19:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
48%
Több esetben tapasztaltam hogy a semmire menőznek okoskodnak felsőbbrendűnek tisztább fejlettebbnek tartják magukat mert ők kemény életet elnyomást kaptak . Állandóan trükkösködnek hazudoznak átlátszó amatőr cselekkel és sajnáltatják magukat ez főleg magánzó vállalkozókra igaz . A másik fele a csapatnak prosztó ostoba ösztönlény sittre való , normális 10ből 3 talán .
2019. márc. 9. 19:29
 2/18 anonim ***** válasza:
41%

Nem mindenki utálja a határon túliakat.

De többnyire még mindig "a 23 millió vendégmunkás aki elveszi a munkánkat" szintjén vannak, féltik a megélhetésüket a segélyeiket és valami furcsa módon úgy gondolják, hogy abból a pénzből lehet minden problémát megoldani amit a magyar kormány a határon túli magyarokra költ.

Nyugdíjt ledolgozott évek után lehet kapni nem állampolgárságért.

Szavazni minden normális országban az állampolgársághoz kötik és nem a lakcímkártyához vagy hogy hol dolgozol.

2019. márc. 9. 19:58
 3/18 anonim ***** válasza:
52%

Ez most olyan, mint egy Amerikában született fekete, vagy kínai. Ő most akkor mi? A szülei is már ott élnek de egyértelműen Afrikai/kínai származással bír. Akkor ő most mi? Afrikai? Kínai? Vagy amerikai?

Te magyar származású vagy, rendben. De nem konkrétan magyar. Magyar azt jelenti, magyar állampolgár. Meg szerintem ti a határon túl nagyobb hazafik vagytok mint mi itthon. Ez egy fostos ország. Ha külföldön élnék, inkább le is tagadnám hogy van közöm hozzá.

Mindazonáltal én ugyan nem utalom a határon túl élő magyar származású és ajkú embereket. Volt egy kedves barátom Szlovákiából. Egy tök jó lelkű személy volt. A környezetemben szintén nem tapasztalok irányotokba utálatot, sőt elég sokan szoktak a felvidékre járni rokonokhoz.

2019. márc. 9. 21:30
 4/18 A kérdező kommentje:

A különbség az, utolsó, hogy nem az én őseim költöztek el, hanem a határt húzták újra.

Nem vagyok magyar. Jó, rendben. De akkor mi vagyok.

Szlovák megintcsak nem, mert ugye a szüleim magyarok.

2019. márc. 9. 21:37
 5/18 A kérdező kommentje:
Az Amerika példád nem a legjobb, ugyanis amerikainak minden ott élő lakos vallhatja magát. De a mi esetünkben ilyen nincsen.
2019. márc. 9. 21:38
 6/18 anonim ***** válasza:
82%

Nem vagy magyar?

Miért is?

Mert mások nem tartanak annak?...

Én határon túli vagyok, mégis magyarnak vallom magam. Teljes mértékben.

2019. márc. 9. 21:42
 7/18 anonim ***** válasza:
29%
Még mindig sírtok Trianon miatt? Gyertek, költözzetek ebbe a csodás országba és legyetek nagy magyarok. Én inkább nem lennék az. (mielőtt ezért is leugattok, keresem a lehetőséget a lelépésre)
2019. márc. 9. 21:45
 8/18 A kérdező kommentje:

Olvasd el hármast.

Nem vagyunk állampolgárok = nem vagyunk magyarok.

Hát, akkor keresek magamnak egy szimpatikus nemzetet, ha már így működik...

(amugy magyarnak szoktam, ha kérdezik, hisz ez az anyanyelvem, mindegy, hol élek)

2019. márc. 9. 21:46
 9/18 anonim ***** válasza:
19%

Ennyi erővel én meg amcsi vagyok, vagy brit vagy kanadai, mert én meg angolul is beszélek anyanyelvi szinten, mert így neveltek. Csak nem ott élek.

De mi gátol meg hogy haza gyere? Gyere, költözz magyarhonba!

Igazából ez a vaskalapos hozzáállás az, ami miatt utálnak. Vagyis inkább csak irritáló, mert marhaság. Ahol élsz, az már nem Magyarország. Szlovákiai vagy román állampolgár, aki beszél magyarul. Ha nem akarnátok ennyire magyarok lenni, talán az adott ország se bánna veletek úgy, ahogy. Mit számít milyen nyelven beszélsz? Mit számít egyáltalán a nemzetség? Emberek vagyunk. És ennyi. Az összes faji, ideológiai, vallási hovatartozás az, ami ennyire elcseszi az egész világot. Úgyhogy sorry. Nekem te nem vagy és nem is leszel magyar. Szlovák / román / egyéb vagy, aki beszél magyarul.

2019. márc. 9. 22:02
 10/18 anonim ***** válasza:
61%

Mert primitívek. Lehetne hosszasan fejtegetni, hogy miért, de tök felesleges.

Én ismerek határontúli magyarokat, az egyetemen több csoporttársam is volt. Jólelkűek, humorosak, az itteni magyaroktól elfogadóbbak voltak.

2019. márc. 9. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!