Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan tudnék rászokni a...

Hogyan tudnék rászokni a dohányzásra?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy most sokan értetlenül állnak majd a kérdésem előtt, mivel a legtöbben pont hogy le akarnak szokni a dohányzásról, de én tényleg szeretnék rászokni, mégpedig a következők miatt. Már egy ideje nagyon zavar a passzív dohányzás, amikor orron át szívom a mások által kifújt füstöt. Rettentően idegesít. Ha kinyitom otthon a lakás ablakát dől be a cigifüst valamelyik szomszéd jóvoltából. Ha beszàllok a liftbe, ott is érzem. Ha sétálok az utcán, előttem tuti bagóznak és ugye mindig a nem dohányzóra megy a füst. Ha elmegyek a barátnőmmel egy nyitott vendéglőbe ebédelni, a mellettünk lévő asztalnál étkezés után (természetesen megkérdezés nélkül) biztos, hogy rágyújtanak. Aztán ott van még az is, hogy a munkahelyen a dohányosok több szünetet vehetnek ki és sokszor olyankor lehet megtudni a legújabb infókat. De a legfontosabb tényleg az, hogy nagyon zavar a szaga. Úgy gondolom, azzal, hogy én is rászokom, jobban tudom majd toleràlni. Először napi pár szálat szívnék, majd egyre többet. A napi egy dobozt mindenképp szeretném elérni, mivel a fizetésem egy nagy részével nem tudok egyszerűen mit kezdeni. Ott van még az is, hogy mivel Magyarországon rengetegen dohànyznak, így nem érzem magam igazi magyarnak sem. Kérlek segítsetek! Nem lesz könnyű, hiszen jelenleg még a szagától is irtózom. Mit tegyek, hogyan kezdjem el? Ötleteket várok! Előre is köszönöm!

2019. febr. 19. 08:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%

Tehát te CSAK azért akarsz dohányozni, mert mások is csinálják. Hány éves vagy? Mert így kb. az éretlen gyerekek gondolkodnak. Meg mi ez, hogy "azért nem érzem magam magyarnak"?! Szerinted más országokban nem dohányoznak rengetegen? Ha pedig ennyire nem tudsz a pénzeddel mit kezdeni, akkor inkább adományozd alapítványoknak vagy add szegény embereknek, nem kell az ablakon kiszórni.

A barátnőd mit szól ehhez a fergeteges logikádhoz?

2019. febr. 19. 09:03
 2/12 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem már meg is válaszoltad magadnak a kérdést. Eleinte 1-2 szál, aztán növeld a mennyiséget.

Magamból kiindulva viszont nem szoktam rá, napi 1-2szállnál nem szívok többet, hétvégén se, csak napközben, mert "jár egy kis szünet meló közben". De ezt írtad te is. Szerintem ha óránként elszívsz 1szál cigit, egy idő után a szervezeted hozzászokik, és fuggő leszel. Szóval menj el a boltba, vegyél valami gyengébb cigit, és kezd azzal. Ne a legerősebbel, mert rosszul leszel tőle, aztán nehezebb lesz rászoknod. Én pl a mentolos cigit szeretem, az nem olyan büdös:D

2019. febr. 19. 09:12
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Ez kamu! Unatkozol kisgyerek?
2019. febr. 19. 09:50
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Szokás kérdése, idővel kialakul a függőség, és a cigi azért ördögi, mert "hát én bármikor abbahagyom" ez még igaz lehet abban a fázisban és ezért folytatja a cigizést, és ezért lesz függő, rabja a dohánynak.
2019. febr. 19. 14:27
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

Szóval a naiv azt hiszi "erre a xarra, hogy lehet rászokni? Semmi jó benne" Igen, még semmi jó, mert nincs nikotin függőség, a jó érzés majd azután lesz, ha függő vagy. Tehát a gyanútlan kezdő úgy találja "Mi ez a szar? Ezt én bármikor abbahagyom"

Tehát a kezdő, gyanútlanul tovább szívja, és lassan, de kialakul a függőség, és akkor boldog lesz a dohánygyár, mert egy új fogyasztó szocializálódott, aki mindenét a cigire költi. (egészéged a mindened)

2019. febr. 19. 14:35
 6/12 he84 ***** válasza:
100%
Ne haragudj kérdező, de nem vagy normális. Csak mert sokan dohányoznak, sok helyről érzed a füst szagát és mert dohány szünetekben megtudghatsz dolgokat, amiket alapból is meg kéne, esetleg lehetne máshogy, ezek miatt elég nagy ostobaság rászoknod. Bár alapból minden egyéb ok nélkül is az. Nem ítélem el a dohányzó embereket, na de ez már túlzás, beteges ha valaki így, ennyire rá akar szokni, már bocsi. Nem attól leszel kevésbé, vagy jobban magyar, vagy bárki bármilyen nemzetiségű más országokban, hogy te is dohányzol-e, vagy sem. Ekkora butaságot, hát ez kész,... Ne akarj rászokni, ettől nem leszel jobb! Inkább helyette kerüld, szűrd a füstöt ahol és amennyire csak tudud!
2019. febr. 19. 19:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem trollkodás volt, hanem figyelemfelhívás. Természetesen eszemben sincs rászokni arra a sz#@ra. Azt reméltem, hogy a dohányosok közül néhányan magukra ismernek majd és rájönnek arra, hogy mennyire zavarja a folyamatos pöfékelés a nemdohányzókat. Remélem idővel minél többen leszoknak majd arról a méregről.
2019. febr. 23. 11:36
 8/12 he84 ***** válasza:
73%
Még hogyha valóban figyelem felhívás is, akkor minek kellett hazudnod,...? Ahelyett hogy hazudtál volna, helyette kérdezhetted volna igazat mondva azt, hogy például miért nem képes a sok dohhányzó ember több tekintettel lenni a nem dohányzókra, akiket sokszor zavar a füst.
2019. febr. 23. 20:18
 9/12 A kérdező kommentje:
#8 Mert akkor feleannyian nézik meg a kérdést. A dohányosokat biztosan nem érdekelte volna. Elnézést kérek így utólag is, de így láttam helyesnek.
2019. febr. 23. 20:52
 10/12 he84 ***** válasza:
És akkor mi van, ha nem nézték meg volna úgy annyian? Ettől még nem szép dolog hazudni és hitegetni másokat,... Azt meg nem tudhatod, hogy mikor és hányan nézték meg, nincs erről statisztika, csak tippelni lehet. Mindenesetre ez jól leminősített téged, na de én lezártam!
2019. febr. 26. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!