Hogyan lehet rászokni lényegre törően beszélni ezt gyakorolni kell?
Figyelt kérdés
Mire elmondom amit szeretnék belegabalyodok, vagy nincs türelme kivárni az illetőnek amit mondani akarok és bele vág a szavamba aztán már el is felejtettem mit is mondtam volna.
Ha alapból egy bizonytalan ember vagyok aki csak alapból cincog a többi hangja mellett az én hangom elveszik.
Miért akarok mindent szóról szóra elmondani megmagyarázni?
2014. dec. 19. 16:45
1/3 anonim válasza:
Szerintem feleslegesek azok a beszélgetések, amikben a hétköznapi dolgokat beszélik meg az emberek. Össze kell gyűjteni ezt a sokféle gondolatot, és kiragadni belőle a lényeget. Összevonni azokat, amik feleslegesen ön ismétlőek, eltávolítani az ön ellentmondásokat, és megtalálni a lehető legkevesebb szóból álló szöveget, amely kifejezi, amit gondolunk.
2/3 anonim válasza:
Igen, ezt gyakorolni kell. Próbáld először a barátaiddal, hogy minél egyszerűbben fogalmazz. Ha csak lehet, tőmondatokban beszélj. Nem kell mindent elmondani, amit gondolsz.
3/3 A kérdező kommentje:
Ha valakivel találkozom az útszán , és megkérdezi hogy mi újság velünk,vagy hogy, hogy van a fiam, akkor mit mondhatnék?
A probléma az hogy a legelsőt mondom mindig ami eszembe jut, nem gondolkozom rajta sokat hogy mit is mondhatnék.
Néha olyan dolgokat is mondok ami más nem érdekel vagy nem tartozik rá.
Nem tudok felszínesen tömören beszélni.
Nincsenek barátaim!
Levezetünk itt egy párbeszédet?
2014. dec. 21. 06:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!