Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti is szoktatok "rászokni"...

Ti is szoktatok "rászokni" bizonyos szavakra?

Figyelt kérdés
Velem nagyon gyakran van olyan, hogy rászokok egy szóra, és mindenre azt mondom... :D ilyen volt a dat (dat hajszín, dat cipő) meg Jesus Isten... Jelenleg mindenkit Jenőnek hívok, akaratlanul, nem tudom miért... Ez lényegében nem annyira borzalmas, de az utcán mindig hülyének néznek ha anyukámat Jenőnek hívom xd... Veletek is volt már ilyen? Mi a véleményetek?

2014. ápr. 16. 13:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Igen, persze.

Én mostanában a "király" jelzőre vagyok rászokva, meg arra, hogy "hogynepersze", "k#csög", "hagyjadmááár", "idióta", "elképesztő".

2014. ápr. 16. 13:27
 2/15 anonim válasza:
100%
Ha nem is ennyire de igen pl hogy mindig hozzátettem hogy eskü meg ilyen mástól "eltanult" pl semmise
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Velem is, persze. :D Meg ezért ilyen elterjedt például a vágod, ember, hallod, stb. Szerintem nincs ezzel semmi baj, csak az a fontos, hogy időnként változtass. Ne használd ugyan azt a szót hónapokig úgy, mint egy kötőszót.
 4/15 anonim ***** válasza:
64%

Előfordul, de kicsit máshogy, mint ahogy írod.

(Amúgy nem is tudom, mi az a "dat"...)

Nekem inkább kialakul néha egy kifejezés, amit gyakrabban használok, pl. azt, hogy "konkrétan" - próbálok leszokni róla, mert szerintem elég csúnya, de sokszor jön. :)

2014. ápr. 16. 13:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A "hallod" az szerintem belém van kódolva. Köszönés helyett is azt használom már.
2014. ápr. 16. 13:31
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem érzem magam retardáltnak a nagyvilágban (annyira)
2014. ápr. 16. 13:33
 7/15 Lenore Pein AsamiYuu ***** válasza:

Nem csak szavakra, hanem még pár szokásra is rászoktam. :D

Általában pár hétig használom a szót/szokást, utána jött egy újabb szokás, ami átvette az előző helyét.:D

Most jelenleg a valszeg szóra vagyok rászokva, ami innen GYK-ról jött.:D

Majdnem minden második mondatomban bene van ez a szó.:D

2014. ápr. 16. 13:35
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt, hogy a k..va helyett krumplit mondtam egy ideig.

Aztán volt a Jézusmariska.

Most a yepp mint válasz van (ja helyett).

Illetve a fa.a, fa.ányossan megcsináljuk szószerkezet. Volt egy idő, amikor mindig valami Hansot emlegettem.

Volt a 'wut' a what helyet.

Volt még a he? de ez annyira elburjánzott, hogy már mindenhol ezt mondtam, és egyszer órán véletlen bekiabáltam, úgyhogy gyorsan le kellet róla szoknom.

Ja meg volt még a 'kapnál szív rákot' 'Anyukád borogass' 'távozz tőlem sántán' beszólások.

Most nagyon rászoktam a 'Jáj de huncut valaki'-re de még estig tudnám sorolni rengeteg ilyen volt még.. :D

2014. ápr. 16. 13:39
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

:-) XD

"Volt még a he? de ez annyira elburjánzott, hogy már mindenhol ezt mondtam, és egyszer órán véletlen bekiabáltam, úgyhogy gyorsan le kellet róla szoknom"

2014. ápr. 16. 13:44
 10/15 anonim ***** válasza:

én hozénak hívok sok mindenkit xd, esetleg hozé luis (torrente)

Lipcsei után én is rászoktam a: asszem mindenféleképpen-re

meg Aurélió után a károlyra- ami a királyból lett :P

2014. ápr. 16. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!