Kivel tegeződtök, akivel ez különleges élmény?
Egy tegezés témájú Facebook oldalon így jelent meg egy hete ez a kérdés (de még ott nincs rá válasz):
Kivel tegeződtök?
- Van olyan ismerősötök, akit mások általában nem tegeznek (pl. annyira idős, vagy annyira befolyásos, vagy olyan kevés barátja van, hogy senkivel nincs tegező viszonyban, stb.), de ti mégis tegezitek?
- Van olyan ismerősötök, akiről nem gondoltátok volna, hogy tegezni is szabad (pl. híresség, vagy vezető valahol, stb.), de mégis felajánlotta a tegeződést?
- Van olyan ismerősötök, akire büszkék vagytok, hogy tegezhetitek?
Ha valamelyik kérdésre igennel válaszoltok, meséljétek el, miért érzitek különlegesnek ezt a tegeződést, és hogyan tegeződtetek össze! (Ha közismert személy, akkor névvel, különben név nélkül is lehet.)
Volt, olyan helyzet, hogy a nem túl szimpatikus polgármesterrel voltam egy társaságban, és letegezett. Ő kb. 70, én nyilván fiatalabb, ráadásul még jóval fiatalabbnak nézek ki.
Nos, az etikett szerint ha valaki letegez, akkor azt tegezés felajánlásaként kell tekinteni, amit nem illik visszautasítani. Visszategeztem tehát, bár azért kényelmetlen volt, mert nyilván nem mindenki van ezzel a szabállyal tisztában, viszont jelezni is akartam, hogy taplóság, hogy csak úgy letegez, és nem díjazom a csendőrtegezést. Amúgy ogy képviselőkkel is volt hasonló élményem. Nézünk ilyenkor farkasszemet de nem szólnak be.
Az undorító, amikor úgy fognak kezet, ha már kezet nyújtanak, hogy nem néznek a szemembe, hanem közben mással beszélnek.
Én labdarúgó játékvezető vagyok. Összes kollégát tegezni kell, ami kezdetben nagyon nem állt a számra, mert 15 éves voltam, sok ellenőr meg 50. A másik oldal meg a játékosok. Őket magázni kell, akkor is, ha egészen kicsi gyerekek.
20F
#37 "Vissza lehet utasítani a tegeződést."
Érdekes, pont a napokban olvastam erről, és ott kifejezetten azt mondják, hogy nem illik visszautasítani, ha a "magasabb rangú személy" ajánlja fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!