Nem értem, most akkor elfogadóak vagyunk, vagy nem?
Sziasztok!
Olvasgattam itt az oldalon és megfogalmazódott bennem egy kérdés (inkább több).
Sokan hangoztatják, hogy mindenkit el KELL fogadni. Mindenkinek a nemi identitását, bőrszínét stb. Azt is el kell fogadni, ha valaki férfi testben nő és fordítva. Aki nem fogadja el, az ostoba és primitív stb.
Viszont pont ezeknek az embereknek van egy olyan tulajdonsága, hogy nem fogadják el mások véleményèt, ha nem értenek velük egyet.
Az egyik felhasználó vagy 20 soron keresztül hangoztatta, hogy tiszteletben kell tartani, ahogy mások élnek. De azt nem kell, ha másvalaki más véleményen van. Aki nem fogadja el pl.a melegeket, az idióta. De nem kellene elfogadni azt is, ha valakinek más a véleménye? :D
Attól függ, hogy mit jelent az elfogadás.
Én elfogadom pl. a melegeket, soha nem bántanék senkit azért, mert meleg, sőt van is meleg ismerősöm, aranyos, kedves. Viszont ettől még a hagyományos kapcsolatokat tartom normálisnak. És egyáltalán nem tartom jogosnak, ha valaki ezért elkezd idiótázni. Én nem piszkálok senkit. Akkor már inkább tényleg az a nem elfogadó, aki mindenkibe beleáll, ha mást gondol, mint ő. Máshogy gondolkozni lehet. Az már egy másik kérdés, ha valaki tettek bánt másokat, mert máshogy élnek, gondolkodnak.
Az elfogadáskor nagyon jellemző az is, hogy aki hangoztatja, hogy őt fogadják el olyannak, amilyen, közben ő akarja ráeröltetni másokra elképzelését és ezt észre sem veszi.
Sok olyan is van, amikor rendkívül provokatív jelleggel mások arcába tolják amiről azt várják, fogadják el tőlük és meglepődnek a reakción...
Na ez az...lehet, hogy akkor mégsem olyan elfogadóak mint ahogy hangoztatják.
Egyébként nekem más a személyes tapasztalatom. A munkahelyen, utcán stb csak olyan emberekkel találkozom, akik másokat kibeszélnek. Azért mert szőke vagy kopasz vagy kövér vagy sovány stb.
Leírva minden olyan jól hangzik, de sosem találkoztam még olyan emberrel, aki úgy fogad el mindenkit ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!