Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi romlott el bennem? (INTJ)

Mi romlott el bennem? (INTJ)

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek,

24/F vagyok. INTJ személyiségtípusba tartozok. Embereknek sok idő míg megnyílok és megbízom bennük. Volt egy pár hónapos párkapcsolatom ami, egyben az első komoly is, véget ért 4 hónappal ezelőtt. Ennek a lánynak a szokásosnál is jobban megnyíltam, igazából nem volt előtte titkom, őszinte voltam vele stb. Egyes témákban gátlásos vagyok (érzelmek kimutatása), de nála ezt is elhagytam. Nekem szokatlan az ilyen mértékű nyíltság, de ugyanakkor élveztem, jó volt érezni, hogy van akinek tényleg bármit elmondhatok, mert 100%-ban megbízhatok benne és hittem, hogy ez kölcsönös és minden amit ő állít nekem, az igaz (ez esetben a kapcsolatunkra gondolok).

Bár, ő váltig állítja, hogy akkor abban a pillanatban amikor például azt mondta nekem, hogy

"szeret" vagy hasonlók, akkor az úgy is volt, de (itt jön az ellentmondás), amikor megbeszéltük, hogy szakítunk, akkor azt mondta, hogy sosem volt biztos a kapcsolatunkban. Meg volt olyan is, ez még a kapcsolatunk elején, hogy más férfival ismerkedett, amit utólag bár elvileg nagyon megbánt, elmondása szerint kötődési problémák miatt tette (ezt nem ő tőle, hanem mástól tudtam meg először, tehát ő nem szólt róla, csak éreztem, hogy valami nincs rendben és beszéltem olyan emberrel akinek tudtam, hogy mindent elmond és szerencsém volt, elmondta nekem mi volt a gond.) Akkor megbocsátottam, bár voltak egy ideig kétségeim, figyelmesebb voltam, de ez az idő előrehaladtával elhalványodott. Végül, még egy dolog, ami még a szakítási okok között volt, hogy igazából az előző párját szerette még mindig velem párhuzamosan, tehát nem tudott tőle érzelmileg elszakadni.

---------- ennyi volt a történet ----------

A probléma az, hogy mivel én szerettem őt, megbíztam benne és ezáltal megnyíltam előtte jobban, mint korábban bárkinek. Az utólag, általa bevallott dolgok miatt nagyon csalódott voltam. Mert lényegében egy álkapcsolat részese voltam, ami csak az én részemről volt igaz. Első 3 hét a szakítás után, csak annyit írok, nehéz volt, ezen mindenki átesik, teljesen normális, majd ezután kialakult bennem egyfajta rossz általánosítás, hogy minden nő ilyen. Nem tudok megbízni bennük, próbáltam ismerkedni mióta jobban lettem, de állandóan ott a gyanú, hogy nem mond nekem igazat és ha ezt tapasztalom egyból érzékenyen reagálok (megvádolom, szembesítem és kikérem, hogy nekem őszintén beszéljen velem, és igazából meg semmilyen szándéka nem volt hazudni), ezért inkább hagytam is az egészet, mert ez nem helyes és én nem ilyen vagyok valójában.

Szerintetek, mi lehet a gond velem, illetve hogyan térhetnék vissza a normális útra?

Köszönöm, hogy végig olvastad és előre is köszönöm a normális válaszokat!

2018. nov. 2. 20:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekünk INT-személyiségűeknek alapon más gondolataink vannak.

De pl amit leírtál azzal mások is vannak így.

Rengeteget elemzem magam s emelett a társadalmat is - nézek s figyelek, informálódok majd estei biciklizéskor elgondolkodok több szálon más nézetekből is.

Az emberek zöméből kihal a tartás, őszinteség, tisztelet, kreativítás, szimpátia, empátia is...stb.

Nagyon nehéz magunkhoz illő személyt találni.

Az a szívás "ott a gyanu", de sajnos sokszor leleplezik magukat s jogos volt a belső félelem/megérzés.

Egy ideje arc és jellemdiagnosztikát is tanulgatok, figyelek részletekre, kedvelt avagy utált színekre s az alap horoszkópra (85%-ban illik a személyre a leírás, nem vagyok ezotériás, sőt utálom, de ez tény)

Azért amilyenek az emberek: Nem tagadhatjuk, de miattuk is "torzul a személyiségünk.

Pl a félelmek/csalódások, tapasztalatok, elzárkózódás - csak azért, hogy védje magát az ember...stb

Ez természetes, de vannak esetek mikor egészségre hatással van.

Kinek mi a normális út?

Kinek mi a célja, élete? Kinek mi az ideális munka? Sok kérdés van még, de a legfontosabb:

Ismered-e igazán önmagad?

Ha megismered önmagad tudni fogsz sok mindenre választ adni.

Beleértve a másokhoz való viszonyulást s mennyit engedsz meg másnak.

Én úgy vagyok az emberekkel:

Bárkivel el tudok beszélgetni, de meghatározott határ vonalakkal.

Aki párként vagy fontos személyként szeretne, annak csak annyit mondok már:

Sok sikert, bizonyíts!

Mit?

Hogy olyan ember-e aki fele érdemes többet mutatnom önmagamból vagy sem.

Olyan ember-e aki végre a kivételek közé tartozik s nem a társadalom zöméhez.

Ahogy oldódik én is vele együtt haladok.

Számomra a bizalmat se szeretetet nem kapja meg senki egyből, fokozatosan kell felépítenie kettőnk közt.

Volt olyan, aki ezek a tények elmondása után sarkon fordult - annyit is ért.

Volt aki pedig jött s legjobb baráttá vált.

Aki nem fogja fel mit vezetek le neki, azzal nem is lenne jó a kapcsolat a későbbiekben sem.

24/7-ben kattog az agyam, álmok nagy része is elmélkedés/ötletelés s úgy kelek olykor, hogy teljes részletes vázlatot skiccelek fel úgy hogy agyhalottan fel se fogom kb kómásan fiú vagyok-e vagy lány, de az ötlet kipörög a lapra.

Ami viszont vicc:

Mindegyik volt kapcsolatomból vissza pofátlankodtak az exek: Mennyire bánják, hogy vége lett, szakítottak vagy dobtam őket okkal.

Késő bánat s nagyon örülök, hogy egyikkel se vagyok, mert elzüllöttek, leépültek, céltalanok.

A legutóbbi exem félre dugott...dobtam.

Az előtti akivel együtt voltam fél évet...nos egyik nap felkeresett s az ajtóm előtt állt, amikor haza értem... s mennyi mindenről én jutok eszébe... itt hülyít per pill a napokban is.

Tény: Ő az egyetlen, akivel nem azért mentünk szét, mert hűtlen lett volna vagy bántott volna...

Hanem "félek a kapcsolattól, nekem ez most nem megy"...-ezt tisztességesen letisztázta velem szemtől szemben.

Hát sokszor szívás az élet, sok esetben talpra állva lehet tenni a jobbért.

De egy dolgot utálok: Érzelmek - sokszor befolyásol s akadályoz.

(ez az említett visszatérőke is szíven üt s elgondolkodtat)

Nehéz, de direkt nem írok vissza s nem keresem, ha akar tesz értem - én anno már sokszor megtettem a lépést + 0%-os eséllyel indult az első találkozónk, de tett s feltornázta esélyeit anno.

2018. nov. 2. 21:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

szerintem azt kéne hogy észrevedd, hogy nagyon önzően viselkedsz. akikkel megismerkedsz, azoknak traumát okozol.elkezdesz ismerkedni, ők beléd vetik a bizalmukat, te meg gyanakodsz és egyszer csak elküldöd őket a p-ba.

Én is jártam úgy, hogy egy ilyen lelkibeteg érdeklődött irántam, minden jól ment, és egyszer csak a saját traumája miatt elküldött. Egy évig voltam tőle teljesen kész és pszichológusnál is egy csomó pénzt otthagytam.

Szóval akkor inkább NE ismerkedj, amíg rendbe nem jössz.

2018. nov. 3. 08:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

INTJ - nehéz eset, beleragad a saját berögződéseibe. Én úgy vagyok vele, hogy teljesen mindegy, melyik típúsba tartozol, ha a megfelelő ember van melletted, akkor nincs probléma az érzelmek kimutatásával és a bizalommal. Másik fontos tényező persze, hogy mindkét fél rendben legyen és tisztán álljanak egymáshoz, de legfőképp önmagukhoz.

Nem lehet így hozzáállni minden emberhez, csak mert csalódban párban. Egy fontos szó: önismeret. Tanuld meg megoldani a saját problémáidat, túltenni magad, elfogadni és megérteni, hogy igen, vannak negatív tapasztalatok is, de nem lesz mindenkivel ez, HA elengeded a sérelmeid és magadba nézel. Amíg be nem látod, hogy csak rajtad áll és hogy az összes emberi kapcsolat egy tükör, tanítás, addig sosem leszel normálisan túl semmin és mindig fel fognak jönni a régi dolgaid.

2018. nov. 3. 08:48
 4/4 anonim válasza:

INTJ vagyok én is, 20 éves és lány.

engem is értek "rossz tapasztalatok", nem épp párkapcsolat céljából, csupán emberi kapcsolatok miatt.

egyszóval mondhatom azt, hogy "átérezlek"(?)

és most tudom milyen neked, legalábbis a gondolkodásmód, tudom milyen, és nekem nagyon lassan változik ez az állapot.

vagy csak szimplán maradt az a fázis, hogy nehezen bízok meg az emberekben.

beszéld meg önmagaddal a helyzetet, legalább is nekem ez segít a helyzetek realizálni, analizálni. analizáld saját magad.

tudod, hogy mi az ok és most mi az okozat. csak te tudsz ezen változtatni.

2019. jan. 13. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!