Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Túllihegem a féltékenység...

Túllihegem a féltékenység kérdést?

Figyelt kérdés

Szegény vidéki részről származunk a párommal. Rengeteget tanultunk, ez által már fiatalon elég magasra jutottunk. Nem mutogatásból élünk így, csak szeretnénk élvezni a legszebb éveinket, örülünk, hogy végre megvan a gyümölcse a sok kínlódásnak. Mások viszont nem örülnek velünk.

Már akkor észre vettük, hogy többen akkor nem akartak velünk többet találkozni, tartani a kapcsolatot, mikor a párom karrierje egy új állással hirtelen elkezdett felfelé ívelni, ezzel kicsit lehagyva a régi barátait. A röhejes az volt, hogy mi költöztünk külföldre, de akárhányszor hazajöttünk (kb havonta 2-3-szor), ők nem értek rá sosem, hirtelen nem lett idejük ránk. A párom emiatt nem is szívesen beszél a karrierjéről, mert egyből kinézik, hogy "nektek jól megy".

Aztán hazajöttünk, de az itteni új ismerősök is csak hasonlítgatnak, viccelődve beszólogatnak. A rokonok, akik meg szegényebben élnek, egyre eltávolodnak.

Ugyanezt a külföldi ismerősöknél nem tapasztalom. Ők mosolyognak, képeket kérnek, ha egy jó nyaralásról beszélünk (általában max. 3 mondatot, mert már az itthoniak miatt semmiről nem merünk beszélni).

Nemrég jött meg az új kocsink, azóta a párom egyik ismerőse megint eltűnt, újabb "áldozat". Már láttam, hogy új barátai lettek hirtelen, a páromat meg nem keresi azóta. Pedig direkt odafigyeltünk, ne beszéljünk nagyon a kocsiról. Bár belegondolva, az a srác is ritka féltékeny, még a saját rokonait is mind kibeszéli, ahogy az összes közös ismerőst.

Mindig mindenki azt találgatja, kinek mije honnan van, hogy csalhatott, vagy ha nem csalt, rányomják a "nyomi" bélyeget valamiért. Pl ez az utóbbi srác állítja, hogy a gazdag közös ismerőseink egyike sem boldog ezért meg azért, hogy biztos nyomorult az életük. Hát én nem látok bele, de nem hiszem, hogy csak azért, mert valaki gazdag, már nyomorult élete lenne.

Eleinte, ahogy kezdtük lehagyni életszínvonalban a korosztályunk nagy részét, úgy éreztem, a rokonok mindig ott lesznek, és ott erősebb a kötelék. De már a szülőkkel sem érzem ezt, már ők is pénzeszsáknak néznek, főleg az enyémek, anyám drága ajándékokat akar, elégedetlenkedik velünk, hogy nem hívjuk utazásokra...stb.

Már visszahúzódom inkább, mint hogy mindenhol a méregetés menjen, mert kellemetlenül érzem magam azért, mert mások akarnak méregetni, mi meg nem. Úgy érzem, új barátok kellenének, akik hozzánk hasonlók, de aki ilyen, a legtöbb ő is méreget, kisebbségi komplexusos (gondolom vele is úgy bántak, mint velünk).

Már néha azt érzem, akik ezért lecserélnek minket a barátaik közül, meg is érdemlik, hogy a képükbe dörgöljük, mink van, hadd egye az ilyen embert a fene.

Szerintetek túllihegem ezt a dolgot, és valójában nem is az irigység áll a háttérben, hanem valami más? Nagyon rosszul esik, hogy szimpla irigység miatt megszakadnak barátságnak hitt kapcsolatok.

2018. okt. 31. 11:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%
Ilyenkor derül ki, ki a valódi barát, és ki csak haver. Ne törődj velük.
2018. okt. 31. 11:19
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Erre szoktam mondani, hogy sok embernél a pénz dominál a külföldi munkavállalásnál, de aki bszik hazajönni, az erre az itthoni mentalitásra nem vágyik cseppet sem.
2018. okt. 31. 11:21
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Az alapján amit leírtál,teljesen jogos ahogy érzel.

Lelki szegénységre vall ez a viselkedés.

2018. okt. 31. 11:22
 4/16 A kérdező kommentje:
Nagyon rosszul esett, mikor megláttam nemrég, hogy a párom haverja így lecserélt minket, és kihagytak az összejövetelből (szomszédi társaság). Pedig sokszor elmondtuk neki, milyen szívesen megismernénk az illető párt, akikre lecseréltek, de meg sem kérdeztek. Bele sem merek gondolni, mikor összefutottunk velük az udvaron, hogy kibeszélhettek minket, mikor megláttak kiszállni a vadonatúj kocsiból. :/ A srác barátnője egyébként a kezdetektől fogva kb. mindenkivel barátkozik, de velünk tök bunkó, pedig mi kerestük a társaságát, de ő elzárkózott. Aztán rájöttem, hogy őt is zavarják a dolgok, valószínűleg féltékeny, mert akikkel barátkozik, mind hozzájuk képest rosszabb életszínvonalon élnek/csúnyábbak(a csaj elég piperkőc)/rosszabb a párkapcsolatuk, ez csak ránk nem igaz.
2018. okt. 31. 11:28
 5/16 anonim ***** válasza:
64%

Megértem, hogy rosszul esik ez a viselkedés.

Sajnos, elég gyakori eset, nem liheged túl, a leírtak alapján.

Tudod, valaki mondta, hogy szegény már volt éltében, de csóró soha, mert a csóróság nem anyagi kérdés, hanem lelkiállapot. Itt kb, erről lehet szó. A csóró ember irigy, negatív és nem igazi barát, azaz nem szeret eléggé. Aki szegény, az meg tudja, hogy ez nem számít.

Én is voltam hasonló cipőben, és veszítettem el így barátot. Nem bírta feldolgozni az életünket, mintha a sima hétköznapjaink is azért lettek volna, hogy őt sértsék vérig.

2018. okt. 31. 11:45
 6/16 A kérdező kommentje:
Pontosan, mi is ha már elmegyünk külföldre egy munkamegbeszélésre, már akkor is jön a "nektek jól megy" szöveg. De azt senki nem nézi, mit szenvedtünk, álmatlan átdolgozott éjszakákat, hogy megszerezzünk ilyen kapcsolatokat. Semmi nem volt ingyen.
2018. okt. 31. 11:50
 7/16 anonim ***** válasza:
13%

Nem értelek titeket! Ha nem vagy troll (remélhetőleg, NAGYON remélhetőleg nem), akkor vagy vegyetek vissza kicsit, és ne azt lássák már, hogy ti egy mekkora újgazdag rongyrázósok vagytok! Vagy maradjatok ilyenek, de ne csodálkozzatok, ha nincs barátotok, nincs senkire támaszkodni, mert ilyen a világ! Ha valakinek sok barátja van és hirtelen sok pénze lesz, akkor két út áll előtte: vagy normálisan, visszafogottan él, vagy elkezdi a pénzt hajkurászni, instagram, facebook stb. és mindenkinek a pofájába tolja hogy itt volt meg itt vett meg tököm tudja micsoda. Csak utána ne csodálkozzon már, hogy elfordulnak tőle a barátai, akik sárgulnak irigységtől. Életszínvonalban lehagytátok a korosztályotokat? :D Miben? Ti luxusvillában éltek meg Bugattival járkáltok? Helikopterrel mentek nyaralni Monacóba, ahol leszáll a luxusjacht tetején? Vagy mi? :D

Ne legyetek álszentek, ha visszafogottan költekeznétek szerintem senki nem nézne ki!

"képükbe dörgöljük, mink van," Hát ez itt a baj!

Tényleg nem értelek titeket! Éljétek az életeket, sok sikert, de szerintem nem kéne mindenről beszámolni, hogy most pl. a Janival első osztályon utaztunk meg a Burdzs Al-Arabban szálltunk meg 10 éjszakára, ami 15 millió forintba került. Meg persze tolod a 10 facebook meg insta képet. Lehet sok pénzen élni, DE SZERÉNYEN is!

Ismerek jómódú embereket, akiket senki nem néz ki, mert rohadt sokat tettek érte, és megmaradtak ugyanolyan embernek! Megtudnák venni szalonból a Ferarit meg a Lambo-t mégsem teszik! Mert ők inkább ingatlanba fektetnek be, minthogy vegyenek egy több tízmilliós guruló dobozt. Más értékrend, érted...nem az a rongyrázós kihanemén élettípus.

2018. okt. 31. 11:55
 8/16 A kérdező kommentje:

Évi 5 képet nem rakok ki facebookra, még a párommal együttesen sem! :D Persze a szegényebb ismerősök hetente kirakják, hogy most a Balatonra mentek, most az 50 km-re lévő plázában vásárolgatnak... ami nekünk mindennapos, nem nagy szám, ezért nem is teszem ki. A kocsival sem nagyoztunk, a saját anyáméknak délután 2-kor mondtam, hogy nem érek rá, mert 3-ra megyünk a kereskedésbe, előtte csak kb akkor szóltunk, mikor megrendeltük. Utazásokról meg azért szólunk, hogy nem leszünk itthon, meg amúgy is ez a hobbink, mint a fényképezés is nekem... nem nagyzolás, hanem szeretem, és miért nem beszélhetek arról, amit szeretek?!

Amúgy nem kell annyira luxusra gondolni, mint amiket leírtál. Sosem voltam ilyen rongyrázós.

2018. okt. 31. 12:04
 9/16 anonim ***** válasza:
44%
Nyugi, a leírásod alapján nem veletek van a baj. Mi magyarok már csak ilyenek vagyunk, nem az a baj, hogy nekünk kevesebb van, hanem hogy másnak több. Ez van.
2018. okt. 31. 12:12
 10/16 anonim ***** válasza:
83%

7

KOMOLYAN azt gondolod, hogy akinek több pénze van, mint a környezetének, az lapítson, és még a facéra se tegyenki semmit, és titkolózzon, nehogy a környezeteelkezdjen idiótán viselkedni? Ez komoly?

2018. okt. 31. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!