Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért haragszom mindenkire?...

Miért haragszom mindenkire? (többi lent)

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, hogy mostanában szinte mindenkire "haragszom". A barátnőmre... az unokanővérére... De mindig bizonyos esetekben. Az unokanővérére akkor, amikor csak arra gondolok, hogy nagy zenész. Gitározik, zongorázik, táncol, ilyesmik. A barátnőmre meg akkor, amikor arra gondolok, hogy régen drogozott. (Hála istennek erről le tudtam szoktatni azzal a lendülettel ahogy összejöttem vele.) És fogalmam sincs mi okozza ezt. Nem tudom hogy haragszok-e, vagy én is követni akarom őket. És bármire gondolok, mindig elkezdek másokra haragudni. Bármit teszek, úgy érzem mindig senki leszek. Amolyan sablon vagyok. Csak az alap emberi ösztönöket érzem magamban, semmi többet. Mintha nekem nem lennének értékeim. Úgymond... Semmi gyakorlati értékeim. Hiába keresem. Nehezemre esik bármely ember előtt lazának lenni, vagy csak szimplán bulizni. Egyáltalán emberek közé menni, és ez irritál. Miért van ez? Kissé meg vagyok zavarodva. Rájuk haragszom, vagy csak magamra, hogy nem tudok semmi színt vinni az életembe? Esetleg csak irigy vagyok rájuk? Nem tudom. Minden esetre abban vagyok biztos, hogy annak köze van a dologhoz, hogy semmi jót nem találok magamban. A válaszokat előre is köszönöm!

(Mielőtt valaki benyögné hogy emos vagyok, közlöm, hogy nem vagyok az. Eddig egyszer nem vágtam meg magamat szándékkal, és hasonlók. Szimplán most ez aggaszt.)

2015. ápr. 3. 16:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Hm, nekem úgy tűnik, felhalmozódott benned a sok külső elvárás miatti feszültség. Tényleg nagyon megterhelő tud lenni folyton a külvilágra figyelni!

Az első lépés a megnyugvás felé, ha eldöntöd, hogy egy időre tényleg mindenki hagyjon békén, otthon maradsz egy kicsit, nem bulizol, nem próbálsz másokra figyelni, csak magadra, és csinálod, amihez kedved van, mit tudom én, vicces videókat nézel a neten, makettezel, olvasol, amit akarsz, és szarsz a világra.

Aztán majd ha feltöltődtél, és megjön a kedved (de csak akkor!), akkor érdemes megint társaságba menni, de az a baj, hogy azt sugallják, hogy ez rohadtul kötelező, különben ciki az ember.

Szerintem emiatt is lehet, hogy sablonnak érzed magad, mert ilyen környezetben nem jöhetsz rá, milyen vagy, hiszen ahogy most élsz, az nem te vagy.

Nem tudom, hány éves vagy, de szerintem még sok időd van rájönni, mit is akarsz az élettől, hosszú folyamat az, legtöbben nem úgy születünk, hogy kiskorunk óta bennünk van a vágy, hogy "hű, én tengerbiológus akarok lenni!" vagy ilyesmi.

Egyfelől tök jó, hogy sok szabadságunk van a mai világban járni a saját utunkat, másfelől viszont nagy munka kitapasztalni, hogy milyen út jön be nekünk.

Első körben ezt javaslom neked: nem menni túl sokat társaságba, ha irritál. Mélyedj el a nyugis egyedüllétben, töltsd el az időt, ahogy akarod, aztán majd csak lesz kedved előbb-utóbb valamihez. :)

Ja, és remélem, hamar eljutsz oda, hogy ne haragudj magadra, addig nem nagyon lehet fejlődni, amíg ez fennáll. De miért is haragudnál magadra? Nincsen írott szabály, hogy eddig és eddig le kell tenni valamit az asztalra vagy ilyesmi! Minden élet más! ;)

2015. ápr. 3. 18:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Lényegében igazad van. Köszönöm is! :)

Viszont jön a másik bökkenő... Nem tudom magamt lekötni. Semmivel. Társaságba meg sajnos eddig se nagyon jártam. Sajnos a szülim porcelánbabaként kezelnek, míg más ilyenkor egészen Pestre utazik (ha ne mtt lakik), szemrebbenés, és kérdés nélkül. Viszont én azért imádkozom hogy a barátnőmmel legyek, egy napot egy héten. A szabadidőmben meg fáradatlanul kutatom azt, amiben jó vagyok. De sehogy sem találom azt a dolgot, ami különbbé tesz egy másik sráctól. Még azt se mondhatom hogy kitartó vagyok. A hangszeremet is megveggem, és ott áll a sarokban magányosan. (Mielőtt elfelejtem megválaszolni, 13 éves vagyok)

Viszont, kedves válkaszoló, nem hiába koptattad az ujjad... Köszönöm a jó tanácsod, megfogadom. Keresek valamit ami tényleg le tud kötni, és addig magamba zárkózok, amígteljesen fel nem töltődök... Máskülönben jöhet a gyomorfekély. Köszönöm a válaszod!

2015. ápr. 3. 18:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Örülök, ha kicsit is segíthettem! :)

Az mondjuk tényleg nehéz úgy, ha nincs hobbid, de 13 évesen én se voltam még kialakulva egyáltalán, sőt, az nekem is egy nagy üres időszak volt (most 31 éves vagyok)... Én 15-16 éves korom körül kezdtem el bontakozni különböző érdeklődési irányokba, amik aztán elvezettek még újabb dolgokhoz. De addig én is kiforratlan voltam, meg a korosztályomból a barátaim is. Illetve érdekes, hogy még óvodás koromban is önazonosabbnak éreztem magam, mint 10-14 éves korom körül, óvodás koromban nagyon elvoltam azzal, hogy rajzoltam, babáztam, meg a szokásos gyerekjátékok.

Videójátékozni nem szeretsz? Vagy zenét hallgatni? Vagy úgy érzed, az csak pótcselekvés?

Az szuper, hogy van barátnőd. :) Vele nem szoktatok valami közös programot csinálni?

Egyébként meg, tényleg az a fontos szerintem, hogy elfogadd elsősorban, hogy ez tökre normális, hogy még nem alakultál ki. :) Egyelőre töltsd el az időt, ahogy sikerül, aztán fognak jönni a dolgok :)

2015. ápr. 3. 19:18
 4/4 A kérdező kommentje:

Megnyugvással tölt el tudni, hogy ilyen esettel nem vagyok egyedül. :)

Videójátékozni ugyan szeretek, sőt imádok. Csak hamar elunom magam. A zenei stílusom viszont igen érdekes. Mindig más érdekel. Most például a Skyrim nek a fő témája foglalkoztat nagyon, és a hasonlók. Igaz az az egyetlen, amit ismerek az "olyasmi" kategóriában. A barátnőmmel... Hetente 1x találkozunk, ha a szüleim mind ketten éjszakások akkor 2x. De olyankor mindig kibeszéljük egymásnak a problémáinkat. Ma például a városba csalt el. Majdnem le is buktam, de megúsztam.

Egyébként meg még egyszer köszönöm a segítséged. Azt hiszem rávezettél hogyan oldjam meg ezt a problémát! Ezer köszönet! :)

2015. ápr. 3. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!