Introvertáltak! Ti hogy kezelitek a 'small talk'-ot?
Röviden.
Hamar ráunnak. Ha meg azt mondják, kuka vagyok, akkor én: tudom, most vettem be a szemetedet. De miért is teszed függővé a hangulatodat egy kukától?
Ezek nem üres fecsegések, hanem fontos társadalmi funkciókat töltenek be. Ha jól funkcionáló életet akarsz, akkor a besértődés, és mások okolása a legrosszabb, amit tehetsz.
Ha senkivel nem megy a smalltalk, akkor valószínűleg nem az a baj, hogy csupa unalmas emberekkel vagy körbevéve. A valószínűbb az, hogy a beszélőddel van a gond, vagy kifelé azt sugárzod, hogy "hagyjanak engem békén/nem érdemes velem beszélned".
Ez egy skill, és ha nem gyakorlod, csak a saját életed teszed nehezebbé. Ez az emberi kapcsolatok legalapabb szintje, ha ez nincs meg, akkor sokkal nehezebb lesz kapcsolati hálót kiépítened. Kb mintha lápra akarnál házat építeni.
Hülyeségnek tartom, de csinálom én is, mint mindenki.
De am se itt érdemes ennek utánajárnod, ahol az emberek 90%-a vagy pánikbeteg, vagy aszoc, vagy társasági 0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!