Miért vagyok ilyen?
17 éves lány vagyok, sose volt párkapcsolatom, sőt kb. Fiúkkal nem is beszélek, mert nem "tudok".
Mindíg magányosnak érzem magam és nagyon örülnék ha lenne valakim.
Viszont ha végre jön a "lehetőség" mindíg beijedek vagy nem tudom. Még első randiigse jutunk el, mert ilyenkor már úgy érzem nincs szükségem senkire job egyedül.
Én 19 éves fiú vagyok. Én pont olyan voltam/vagyok mint te, főleg mert nemrégiben jöttem ki az éves depressziómból. Igazából csak köszönhetem az életnek hogy így alakult, mert teljesen máshogy látom a világot és nagyon sok mindenre rájöttem és észrevettem, amiket előtte még csak nem is gondoltam volna hogy azok a dolgok mennyire fontosak.
Elmondom neked, hogy általában a kicsit "értelmes" (az értelmes szót alatt nem csak feltétlen az IQ és az EQ-jára gondolok az embernek) emberek sokszor érzékenyebbek, mint társaik és ez miatt félénk is visszahúzódóvá válik az ember.
Nekem nagyon sok időbe telt még sikerült nyitni az emberek felé és "aktívan" résztvenni az életben, de már legalább odáig sikerült jutnom, hogy a barátságok kialakítása nem esik olyan nagyon a nehezemre és hamar megtalálom a hangot a srácokkal. A gond ott kezdődik hogy lányokkal még elég rosszul megy, bár dadogni meg ilyesmi azért nem kezdek el ha beszélgetek velük, csak az a baj hogy nem tudok kezdeményezni, mert...igazábol nem tudom.
Kezdj el te is a saját nemeddel megegyező emberekkel barátkozni, nyiss feléjük, legyél önmagad és érezd szabadnak magad a beszélgetések közben és mindenről legyen meg a saját véleményed, ne hagyd hogy bárki is befolyásoljon (persze azért nem kell gyökeresen minden dologhoz ragaszkodni :) Ezek nagyon vonzóak tudnak lenni, és akaratod ellenére is fognak jönni oda hozzád új emberek, akik látják hogy milyen vagy. Ez nálam is így volt, igazából nagyon nyitottnak kell lenni és ha nem vagy az akkor ( mert hát én sem voltam az) ezt gyakorolva egyre jobba fog menni. Mindig gondolj valami jóra, ami pozitívvá tesz (hidd el ha valaki maga alatt van/szorong [negatív] az nagyon kiérződik és taszító tud lenni és ugyan ez a pozitivitással, csak ez nem taszít :) Ha úgy érzed hogy valami nem sikerült jól, akkor ne sz4rd le, még véletlenül sem, csak gondold át hogy mi is történt és észreveszed hogy igazából ez nem is számít és majd ha legközelebb ugyan olyan helyzetbe kerülsz, akkor tudni fogod mit ne csinálj :D ! Szóval ezekből is csak tanulsz és ezért mondják sokan hogy "nézd a pozitív oldalát"
Én a 2 éves depim alatt mindent elvesztettem!
Ott hagytam a sulit, nem beszéltem anyámékkal (még napi egy két szót sem, annak ellenére hogy egyházban laktunk) tesóimmal sem és a barátaimmal sem. Csak fogtam magam és bezárkóztam 2 évre a szobámba. Testileg eléggé leépűltem, szellemileg "is" attól függően melyik oldalról nézzük. Viszont! Hatalmas mértékű önismeretre tettem szert a két év alatt, hiszen csak a saját gondolataim voltak amikkel foglalkozni tudtam.
A depim nem egyről a kettőre szakatt meg, hanem elvettek 16.5 éves koromban a szüleimtől és ennek hatására, hiszen a gyermekothonban muszáj volt iskolába járni (hála égnek) és így kallódtam ki szép lassan a depiből.Ez egy-1,5 évet vett igénybe. Szerintem már elkezdtem jó úton haladni és nyitni a világ felé. A lányokkal való ismerkedésben elég nyuszi vagyok még, pont mint te a fúkkal való ismerkedésben, de hidd el, nagyon kedvesek vagyunk :3
(persze azért vannak kivételek :D
Ezzel az egésszel azt akartam kifejezni hogy próbálj más szemszögből nézni a dolgokra és néha lásd magad kívűlről hogy te most mit,hogyan,miért csinálsz és ha már tisztában vagy az akkor érzett érzéseiddel, akkor rázd ki magadból a rosszkedvet és kezd el boldog lenni :) Próbálj meg mindent beleadni és ne add fel, mert akkor megharagszom! :)
Egy nagyon értelmes és aranyos lánynak gondollak, és ne aggódj a miatt, hogy a fiúknak nincs kedve veled beszélgetni, mert a fiúk nagyon szeretnek lányokkal társalogni, még ha sokszór k0cs0gnek és flegmának is tűnnek. Ezt csak azért "teszik" mert így nyugtatják magukat a lányok előtt, hogy ők mennyire meginoghatatlanok! <---- ez aztán a nehéz szó.... alig bírtam leírni :D
Ja! Ha egy fiúhoz úgy mész oda/ úgy válaszolsz neki hogy a szemébe nézel ( szemkontaktus nagyon fontos dolog) akkor, már egy olyan dolgot teszel, ami nagyon szimpatikus és vonzó egy fiúnak, ha szépnek tart és ha nem, akkor is.
Egyébként én pont a te "fajta" csendes, visszahúzódó lányokat szeretem, mert ez nagyon aranyos szerintem :3
Sok sikert és NE ADD FEL!
Igazából annak is örülök ha már láttad a válaszom és elkezdted olvasni, de ha végig is sikerült olvasnod akkor pláne. Nem terveztem ilyen hosszúra, csak segíteni akartam neked, és annyira szimpatikus kis személyiségnek tűnsz hogy mindig valami az eszembe jutott és muszájnak éreztem leírni.
Ha szeretnél beszélgetni, vagy kérdésed van, vagy csak unatkozol akkor nyugodtan írj.
19F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!