Introvertált, visszahúzódó emberből lehet még közkedvelt ember, aki mindenkivel könnyen barátkozik?
persze, légy laza, közvetlen, stb a beszélgetéseknél. Sosem fogom megérteni ezt az "introvertál"dolgot, mi olyan nehéz abban, hogy beszélgetsz emberekkel?
Nekem sosem volt gondom ilyennel, pedig volt olyan, hogy muszájból el kellett töltenem olyan emberrel sok sok órát, akivel semmi közös nem volt benne. Mégis a végén hatalmasat röhögtünk jutub videókon, ahol emberek nagyot esnek, meg balfszkodnak. Ilyen egyszerű!
Persze ... egy időben sikerült nekem. Általános iskola után a közérzetem rettenetes volt. Extrán introvertált voltam.
Később fogytam 30kgmot és felszedtem egy kis izomzatot. Mindennap sportoltam, volt egy kis baráti társaságom, akikkel kényelmesen elvoltam, angolból kiemelkedően jó voltam és volt egy tiszta jövő képem, szóval az önbizalmam elkezdett az egekbe szállni.
Akkor nagyon is extrovertáltan viselkedtem, szóval szerintem itt az embereknek a magába vetett hitéről szól az egész. Még nem találkoztam igazán nagy önbizalommal rendelkező introvertáltal, de...
Biztosan vannak marginális esetek...
#3 Attól, hogy neked nem volt gondod, még másoknak lehet.
Sok embernek nincs gondja a látással, akkor most hülyének nézik a szemüveges, vagy vak embereket?
Bár introvertáltság nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne tudna valaki beszélgetni... inkább nem érzi jól magát társaságban, talán eltudja játszani, hogy igen, de nem úgy éli meg, mint egy társaságkedvelõ ember.
Ez nem csak egy “képesség” (habár részben az is), hanem beálítottság, ha megis tanítanád ōt szocializálódni, akkor sem érezne késztetést, hogy társasági emberként éljen, max. muszájból megteszi, de jobban érzi magát zártabb körökben, vagy egyedül.
8# Ez nem egy beállítottság. Minden introvertált valamilyen szinten bizonytalan.
Pl.: Nem tartja magát elég jó kinézetűnek, ezért nem mert sok szituációban úgy cselekedni mint egy extrovertált. Vagy éppen nem tartja magát szakmailag sikeresnek stb...
Mindenki szeret társaságban lenni és másokkal nem beszélni, aki mást mond hazudik.
Onnan tudom, mert én is hazudtam és bemeséltem magamnak, hogy "Nem kellenek a barátok jó a GTA San Andreas meg Minecraft". Akkor talán ezek voltak a kevenc játékaim.
#9 Vannak olyan tïpusú emberek, amirõl te beszélsz, de ezeket inkább önbizalomhiányosnak vagy kisebbségi komplexusosnak nevezném, nem ugyanaz.
Sokan fogalomzavarban szenvednek ezzel kapcsolatba és keverik a félénk, intro, antiszoc, aszociális szavakat:)) Szerintem itt elég jól leírja, hogy mit is jelent:
Azt nem állítom, hogy valaki egyáltalán nem szereti a társaságot (ezèrt is emeltem ki, hogy kedvelheti a zárt, kisebb társaságokat).
Én is ilyen vagyok, de nem igaz rám a leírásod, nem a kinézetemmel van a bajom, vagy a szakmai sikeremmel (érdekes, ha valaki már gyerekkorban ilyen, amikor nem mérvadóak ezek a szempontok, akkor hogy jön ez ide).
Szeretek társaságban lenni, de sosem leszek az a tipikus mindenkire nyitott extrovertált, aki bárkivel ismerkedik, és széles ismerettsége van. Számomra öröm az, ha van jópár közelebbi barátom, akivel szorosabb kapcsolatot ápolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!