Lanyok, mit ereztek nagyobb dicsosegnek, ha egy pl. cipot dragan vettetek vagy ha olcson?
Ezt ugy ertem, nektek az esik jobban a lelketeknek, ha pl megvesztek egy 50 ezer forintos cipot es ettol ugy erzitek, hogy minosegi, ertekes, draga cuccaitok vannak. Vagy az, ha elmondhatjatok, hogy vettetek 5 ezerert egy cipot es boldogga tesz, hogy olcson talaltatok olyat, ami igazan tetszik (es nem csak az olcso ara miatt vettetek meg).
Nem forumvitat szeretnek az eltartott vs megdolgoztam erte temarol.
Ez csak kozvelemeny kutatas.
Erdekelne az is, ha draga vs olcso aron kapjatok meg ugyanazt a termeket, milyen erzest kelt bennetek? Melyiktol erzitek jobban magatokat?
# 9: Én évek át ilyenekbe jártam, gyalogoltam. De! mikor végre sikerült túrnom egy jó minőségűt, akcióban, akkor lenézte a lábamról az, akinek van mint a szemét és az sem érdekli, hogy 75 ezerért veszi, vagy 125 ezerért. Közfogis voltam valahol, erre megszólalt az egyik nő, "jaaaaj ilyen jól tartja az önkormányzat a közfogisokat, hogy ilyen cipőbe járnak".
Durva, hogy valaki aki nem is ismeri a másik embert, ki vagy, mi vagy, mi miért hogyan és veszi a bátorságot.
És ha így nézzük igen, vannak ilyen emberek akiknek a cipő a dicsőség, 200 ezerért + a lényeg, hogy csak ő engedhess meg magának, te meg járj fatalpon egy madzaggal átkötve.
Dicsőségnek azt élem meg, hogy minden nap egészséges ételeket teszek a szeretteim elé. A cipő pedig csak egy cipő...
Sok tízezer (hovatovább százezer) forintokért pedig nem vagyok hajlandó semmiféle cipőt/táskát/egyebet venni, pedig a millió forint feletti havi fizetésemmel megtehetném. Azért nem, mert BAROMSÁG.
Jaj, pont most vettem meg életem legdrágább cipőjét 14 ezerért, olyan lelkiismeret furdalásom van azóta, hogy nem igaz.
A családom nem volt "gazdag", ami nálam Rózsadomb meg Forbes, de a családban, környezetemben mindig én voltam a "leggazdagabb", az én anyukám dolgozott egyedül irodában, nekünk volt csak autónk, nekem meg a húgomnak volt külön szobánk. Anyunak volt saját lakása, saját autója, és ahogy később megtudtuk sajnos, több mint 30 milliója a bankban, és így is sokszor úgy fogadott, hogy "tippelj, mennyiért vettem ezt a felsőt! Hétszáz forintért!" És nem volt szakadt soha, mindig csinos, sportos volt.
Velem is ez van, minél olcsóbb, annál jobb. A legtöbb dolgot alapból úgy keresem, pl. neten, hogy beállítom, milyen árak közt mutasson cuccokat.
Baromira örülnék, ha találnék 5 ezerért jó cipőt, ami tetszik.
Attól függ kinek mi számít drágának. Pl. Egyenlőre nem dolgozom állandó munkahelyen, max. időszakos diákmunka. Nem adnék ki 30 ezreket ruhára.
Általában jó árban betudok szerezni nagyon jó, számomra tetsző, kényelmes ruhákat.
Ahhoz képest 10000-et is sokallok (egyetemista lévén), de van mikor kiadok rá ennyit, ha különösen tetszik.
Én kínaikból szoktam 3-4 ezer ft-ért cipőt venni ._.
Nyár elején vettem meg életem eddigi legdrágább cipőjét valami 17.000 ft-ért a CCC-ben és azóta is tökre bánom..Okés, hogy kényelmesebb valamivel, mint az olcsóbb cipők, de olyan drága volt és vigyázok rá, meg kenegetem azzal a cipőápoló cuccal is, amit adtak hozzá, de már úgy néz ki, mint a kínais cipők kb. fél év viselés után...És őket legalább érheti víz és meg tudom mosni őket, ezt viszont nem -.-
Koszonom a valaszokat!
Jo hat itt egyenes elmentek atvitt ertelemben, nyilvan nem a ruha vasarlas es az adott termek ara egy ember eletenek a dicsosege, en a vasarlas es oltozkodes kategoriajan belul ertettem a dicsoseget. Azert itt egyesek mar gyerekekrol es csaladrol meg egeszsegrol beszeltek..:D ez nem az a kerdes kategoria, itt most csak targyakrol es anyagiakrol beszelek szarazon
Én azt nem értem már alapból, hogy miért lenne bármilyen dicsőség megvenni egy pár cipőt, pláne irreális áron (50 ezer szerintem mindenhogy sok, annál több meg végképp) Nekem ez kissé anyagias gondolkodásnak tűnik.
Amúgy nem hiszem, hogy lenne ember, aki ne annak örülne jobban, ha valamit olcsóbban kap meg, ergo kevesebb pénzből tud venni több cuccot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!