Hogy lehet gyorsan kiszűrni az egyetemenk, hogy kik a "menők"?
A helyedben inkább a stréberekkel próbálnék gyorsan összebarátkozni :D
Amúgy többnyire azok a menők akik az első klikkekben vannak. Mondjuk én egyetemen már senkinél sem éreztem hogy "menő" lenne
Számomra ez csak a középiskolások "kiváltsága" akkor még én is menőnek éreztem magam, hiányzik az az időszak
em állítom, hogy a többi hozzászóló nem járt egyetemre és sok mindentől függ (melyik egyetem, melyik szak és éppen milyen hallgatók jöttek össze stb.), de azért én is túlzásnak érzem ezt az "egyetemre már érett komoly felnőtt emberek járnak" dolgot. Nem azt mondom, hogy nincsen ilyen, de szerintem ritka, hogy tényleg mindenki vagy legalábbis a többség ebbe a "komoly, érett felnőtt" kategóriába tartozik.
Ez nyilván nem törvényszerű és nem is azt állítom, hogy mindenki ilyen vagy mindenhol így van, de én leginkább ennek az ellenkezőjét tapasztaltam (illetve a legtöbb barátom, ismerősöm is hasonló dolgokról számolt be). Igen, felnőttek járnak egyetemre, mert már elmúltak 18 évesek, de azért egy három hónapos nyári szünet nem fog full komoly, érett, elfogadó, nyitott felnőttet faragni egy olyan középiskolás diákból, aki még esetleg felelőtlenebb, éretlen, tapasztalatlan, gyerekesebb és hozzá van szokva ehhez a gimis "ciki-menő" közeghez. (Arról nem is beszélve, hogy felnőtt 30-40-50 éves emberek között is van ilyen bőven...) Ehhez szerintem hozzájön még az is, hogy ilyenkor a 18-19 éves tinik/fiatal felnőttek elszabadulnak otthonról és megüti őket a szabadság szele... Már nincsen ott anyuka/apuka/osztályfőnök, hogy beleszóljon az életedbe és lehet szabadon bulizni, inni, kihagyni az órákat stb. és azt a többség ki is szokta használni, néhányan túlzásba is viszik. Illetve leginkább magára számíthat az ember, nem kap annyi segítséget és útmutatást mint korábban, mindent magának kell intéznie. Ez egyrészt egy jó dolog, mert legalább tényleg önállósodik az ember és csomó mindent kipróbál, megtapasztal stb., de egyesek számára ez eleinte ijesztő is lehet és kell egy kis idő, amíg az ember belerázódik a dolgokba és mindent megszokik, megtanul. Valamint egy teljesen új szituáció, új emberek, új közösség, új környezet és emiatt az ember hajlamos magát eleinte picit kétségbeesetten érezni, ha nem találja rögtön a helyét. Szerintem ez is lehet az egyik oka annak, hogy sokan görcsösen próbálnak tartozni valakihez/valamihez, új kapcsolatokat kialakítani stb., és emiatt próbálják magukat minél jobb színben feltüntetni, picit nagyzolni, dicsekedni, "menőzni" és azt állítani, hogy nekik már van egy kialakult stílusuk, szilárd értékrendjük, elveik, amikhez szorosan ragaszkodnak.
Én azt gondolom, hogy könnyen kialakulhatnak a klikkek és ez egy természetes folyamat. Egyrészt a fent felsorolt dolgok miatt, mert az emberek szeretnek mindenkit beskatulyázni és maguk is szeretnek tartozni valahová, hogy "ő bulizós ivós menő", "ő okos tanulós könyvmoly", "ő fura idegesítő izgága", "ő uncsi senki" stb. Másrészt pedig azért, mert szimplán az érdeklődési köröd, személyiséged miatt is érzed, hogy kivel találod meg a közös hangot és kivel érzed jól magad. Célszerű jó kapcsolatot ápolni a szaktársakkal, mert jól jöhet, ha együtt kell dolgozni vagy segítséget kell kérni stb., de olyan szerintem nincsen, hogy valaki mindenkivel őszintén jóban van és puszipajtások. A gond csak azzal van, ha valaki kirekesztő, lenéző másokkal szemben és mondjuk beszól, kibeszél vagy ilyesmi. Sajnos ilyen is van. Vannak, akiknek szimplán ilyen a személyiségük és nagyon mereven gondolkodnak, többre tartják magukat, kirekesztőek és szerintem olyanok is vannak, akik azért csinálják ezt, mert ebből önbizalmat nyernek és bíznak ebben a "ha közösen utálunk valakit, akkor az is összehoz minket" folyamatban. Ez nem jó, de szerintem nem lehet vele mit csinálni.
Kérdező, látom az arcod hatalmas de az alapvető szövegértés sem megy. :)
Anat szigorlat megvan már?
Na, hát ha az igen magas ponthatár mellett sem lehet kiszűrni az ilyen...gyerekes (csúnyábbat ne mondjak inkább)embereket, akik nem elhivatottak a szakma iránt, akkor nem is csodálkozom azon, hogy már egy vakbél műtétbe is bele lehet halni. Nagyapám idejében ez még rutin műtétek közé tartozott, most meg ezt is elrontják sokan...
De akkor nem is mehetett akárki egyetemre. Nem is értem te minek mentél. Menőzésből? Vagy attól félsz, hogy unatkozni fogsz? Inkább tanuljál, hogy ne kövess el súlyos hibákat később a munkád során, ami miatt börtönbe is kerülhetsz.
Aki komolyan veszi, az nem ilyen piti dolgokkal foglalkozik, hogy mi menő meg mi nem, hanem minél több ismeretet igyekszik elsajátítani annak érdekében, hogy egy keresett és minimum jó, de inkább kiváló szakember váljon belőle.
Üdv.: Egy TTK-s
14.: persze te kis sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi, meg van az anat szigóm, ha már te ebben méred az értékét valakinek.
Nincs nagy arcom, te kezdtél el alja hangnemben válaszolni. Negyedéves vagyok.
Ha valaki negyedéves, akkor hogyhogy nem tanultam meg kiszűrni, hogy ki a "menő" ennyi idő alatt?
Vagy B lehetőség, éppen ő akar annak látszani és nem tudja, hogy hogyan kell.
üdv.
még egy orvosis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!