24 éves nőként rossz benyomást kelt ha a velem egykorú lemagáz, és nem hajlandó tegeződni. Más is van így ezzel?
9 már bocsi elég jól beszélem az angolt, hol van megkülönböztetve a nyelvtanban a te fiatal/idős, barát/idegen között?
you lesz minden esetben a maga, ön, és a te.
mindegy. Számomra olyan idegen lenne egy 26 éves lánynak azt mondani, hogy volna kedve önnek eljönni egy kávéra, vagy bejelölhetem-e magát facen, el teccik mondani a kedves nevét?
Én is néztem múltkor, mikor a kb 20 éves diákpénztáros „Jó napot!”-tal köszön 🤔
Mondjuk gondolom telibeszarja, hogy ki jön, ő csak zombiüzemmódban ezt az egy köszönést ismeri.
Remélem kikopik a nyelvből a magázódás önözés, és csak a tegezés marad. Sokkal kedvesebb és barátságosabb, szívesebben fogadom hivatalos ügyben is ezt a formát 🙂
A tisztelet pedig nem a formán múlik.
26f
Hogy nektek mennyi időtök van baromságokon felháborodni :D A magázódás soha nem bunkóság, maximum furcsa, de ezt a rinyálást, hogy “többet képzel magáról” meg “remélem kikopik hamar”... hát... nekem más dolgok okoznak álmatlan éjszakákat, de irigyellek titeket.
A környezet amúgy baromira nem mindegy. Például a sarki boltban ha a velem egykorú pénztáros magáz az furcsa. Ha az utcán egy veled egykorút megszólítasz, hogy mi merte van akkor tegezed.
Ugyanakkor én például nagyon bunkónak érezném, ha egy komoly tárgyaláson az üzleti partnerem kérdés nélkül letegezne. Ilyen szituációban nem csak elvárt, de fontos is a távolságtartás, nem vagyunk pajtik, nem kell a bizalmaskodás és pont hogy én értem lekezelőnek azt, aki gyereknek néz és letegez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!