Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » 24 éves nőként rossz benyomást...

24 éves nőként rossz benyomást kelt ha a velem egykorú lemagáz, és nem hajlandó tegeződni. Más is van így ezzel?

Figyelt kérdés
Ha sziával köszönök és visszamagáznak az bunkóság szerintem.Az az érzésem ilyenkor, hogy a másik begyöpösödött/ többet gondol magáról/ túl konzervatív. Tudom, hogy felnőttek vagyunk, meg nem vagyunk puszipajtások, de valahogy nem természetes nekem.

2018. aug. 9. 23:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%

9 már bocsi elég jól beszélem az angolt, hol van megkülönböztetve a nyelvtanban a te fiatal/idős, barát/idegen között?

you lesz minden esetben a maga, ön, és a te.

mindegy. Számomra olyan idegen lenne egy 26 éves lánynak azt mondani, hogy volna kedve önnek eljönni egy kávéra, vagy bejelölhetem-e magát facen, el teccik mondani a kedves nevét?

2018. aug. 10. 00:56
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
24 éves lányt valóban furcsa lenne lemagázni. Nem nézel ki idősebbnek?
2018. aug. 10. 07:51
 13/19 anonim ***** válasza:
62%

Én is néztem múltkor, mikor a kb 20 éves diákpénztáros „Jó napot!”-tal köszön 🤔

Mondjuk gondolom telibeszarja, hogy ki jön, ő csak zombiüzemmódban ezt az egy köszönést ismeri.

Remélem kikopik a nyelvből a magázódás önözés, és csak a tegezés marad. Sokkal kedvesebb és barátságosabb, szívesebben fogadom hivatalos ügyben is ezt a formát 🙂

A tisztelet pedig nem a formán múlik.

26f

2018. aug. 10. 07:53
 14/19 anonim ***** válasza:
69%

Hogy nektek mennyi időtök van baromságokon felháborodni :D A magázódás soha nem bunkóság, maximum furcsa, de ezt a rinyálást, hogy “többet képzel magáról” meg “remélem kikopik hamar”... hát... nekem más dolgok okoznak álmatlan éjszakákat, de irigyellek titeket.

A környezet amúgy baromira nem mindegy. Például a sarki boltban ha a velem egykorú pénztáros magáz az furcsa. Ha az utcán egy veled egykorút megszólítasz, hogy mi merte van akkor tegezed.

Ugyanakkor én például nagyon bunkónak érezném, ha egy komoly tárgyaláson az üzleti partnerem kérdés nélkül letegezne. Ilyen szituációban nem csak elvárt, de fontos is a távolságtartás, nem vagyunk pajtik, nem kell a bizalmaskodás és pont hogy én értem lekezelőnek azt, aki gyereknek néz és letegez.

2018. aug. 10. 08:16
 15/19 anonim ***** válasza:
47%
Egy 24 éves szerintem nagyon fiatal és mindenképp tegezni kellene, főleg egy másik huszonévesnek. Azért nem 40 évesekről van szó, az természetes hogy ők magázódnak egymással.
2018. aug. 10. 08:51
 16/19 anonim ***** válasza:
64%
Mivel a kérdező nincs tisztában az etikettel, és még csak válaszolni sem hajlandó, eleve bunkó...
2018. aug. 12. 23:55
 17/19 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem is bunkóság, ha valaki letegez akkor alap, hogy visszategezem.
2018. okt. 29. 20:46
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha mondjuk eladó vagy egy boltban, vagy ügyintéző egy hivatalban akkor nem illik a vevőket tegezni, pláne, ha ők visszamagáztak már. Ezért kérdeztük a kontextust.
2020. szept. 20. 00:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom, hogy aki egy korosztályúval magázódni akar, az többet gondol magáról a másiknál, felsőbbrendűnek érzi magát. Teljesen megértem a kérdező problémáját. Akik egy korosztályúak nyugodtan tegeződhetnek, és az a bunkó, aki ezt nem viszonozza. A tiszteletet kilehet fejezni tegeződve is!Az erőltetett magázódással is meglehet sérteni a másikat.
2020. szept. 23. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!