Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan legyen kellő önbizalmam...

Hogyan legyen kellő önbizalmam és bátorságom az új emberekkel való ismerkedéshez?

Figyelt kérdés
Hogyan kellene ismerkedni, hogy az ne tűnjön nyomulásnak, szimplán egy barátságos kapcsolatteremtésnek/ismerkedésnek? Elméletben tudom, hogy kell, de sajnos mikor odajutok az életben, hogy alkalmazzam adott szituációkban, mindig elrontom azzal,hogy kiszáll belőlem a bátorság/erő. Pedig ez nem kellene, hogy akkora tudomány legyen. Nem vagyok antiszoc, szeretem a társasági életet, barátaim is vannak, viszont valahogy nem merek odamenni új emberekhez ismerkedni. Az utóbbi időben számtalan fiút megismerhettem volna (fürdőhelyeken, szórakozóhelyen, könyvtár,cukrászda, park stb.) de sajnos sosem jutunk el odáig, hogy hozzájuk merjek szólni vagy huzamosabb ideig szemezni velük. Hogy küzdhetném le ezt a gátat, félelmet? Szeretnék közvetlen és nyitott lenni az emberek felé 18/l

2018. aug. 7. 23:37
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen, az ilyen típusú kérdések kissé felejtősek a mai fiataloknál :/
2018. aug. 7. 23:58
 12/17 anonim ***** válasza:

Nincs ezzel semmi gond, én is szoktam csak úgy szórakozásból szemezgetni.

"Ezek a mai fiatalok..." :D

2018. aug. 8. 00:00
 13/17 anonim ***** válasza:
Vagy tegyél úgy, mintha segítséget kérnél, például megkérdezed tőle, hogy hol van XY hely, aztán ha akar valamit, majd átveszi az irányítást. Azt hiszem, nálam egyszer egy lány így akart kezdeményezni, csak picit későn jöttem rá.
2018. aug. 8. 00:03
 14/17 anonim ***** válasza:
"Szia, van kedved eljönni valamikor meginni valamit, ha már úgyis ilyen gyakran összefutunk? Xy vagyok."
2018. aug. 8. 03:51
 15/17 anonim ***** válasza:
39%
Vegyél ilyen csakrakarkötőt, abban az összes csakrához van olyan kő, ami tölti---pozitív kisugárzásuk van a köveknek---, és rögtön fel tudod venni magadra az egészet. Szorongások ellen pl jó citromfű+orbáncfűtea -asszem, meg a magnézium tartalmú kaják mogyoró, mák, bab, dió, jóreggelt keksz. (A tej is fel tud tölteni, még hidegen is, meg a multivitaminos üdítők) Érezd magadat méltónak új barátságokra. Ha más is méltó rá, márpedig más igen, mert vannak barátai, akkor te is, mivel mind Isten gyermekei vagyunk.
2018. aug. 8. 13:50
 16/17 anonim ***** válasza:

Én olvastam így az első benyomásról.

Megszólításnál már el kell kezdeni a bizalom kiépítését. Általában egy ürügynek kell lennie. Bármi, ami a környezetedben van, és közös. Ezért is a legjobb ismerősön vagy hobbin keresztül ismerkedni, mert akkor a közös dolgotok nem csak egy semleges hely, ahol épp vagytok, vagy a rátok váró időjárás, hanem érzelmeket rejt, egy szenvedélyt vagy egy emberi kapcsolatot.

...persze ha az időjárásról kezdünk el csacsogni valakivel, akkor is eljönnek a komolyabb témák, ha vevő rád az illető, de ha egy lépcsőfokkal feljebb kezdesz, és azt begyakorlod, akkor szerintem menni fog a nehezebb is, azaz azok a helyek amiket a kérdésben írsz 🙂

Nyitott testtartás is nagyon fontos.

Kérdésként általában nem eldöbtendő, hanem kifejtőset érdemes, azaz nyitott kérdést. Általában a hogyan..? Miért..? Mit..? Kezdetű mondetok ilyenek.

Azta, nem emlékszem a többire, de nagyon jó példák és tudományos háttér, önvizsgálat vannak a könyvben. Ha érdekel, akkor előkeresem 😃

2018. aug. 8. 14:15
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha tudod a srác nevét megkeresed a face-n és bejelölöd, írsz neki pár sort hogy van, mizujs, mit csinál, van-e kedve lógni a városban veled stb.

A haverjai által nem jó ötlet üzengetni hogy tetszik neked a srác mert irigyek lesznek és inkább kicsúfolnak stb. és tuti nem lesz belőle semmi.

2018. aug. 13. 03:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!