Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan legyen kellő önbizalmam...

Hogyan legyen kellő önbizalmam és bátorságom az új emberekkel való ismerkedéshez?

Figyelt kérdés
Hogyan kellene ismerkedni, hogy az ne tűnjön nyomulásnak, szimplán egy barátságos kapcsolatteremtésnek/ismerkedésnek? Elméletben tudom, hogy kell, de sajnos mikor odajutok az életben, hogy alkalmazzam adott szituációkban, mindig elrontom azzal,hogy kiszáll belőlem a bátorság/erő. Pedig ez nem kellene, hogy akkora tudomány legyen. Nem vagyok antiszoc, szeretem a társasági életet, barátaim is vannak, viszont valahogy nem merek odamenni új emberekhez ismerkedni. Az utóbbi időben számtalan fiút megismerhettem volna (fürdőhelyeken, szórakozóhelyen, könyvtár,cukrászda, park stb.) de sajnos sosem jutunk el odáig, hogy hozzájuk merjek szólni vagy huzamosabb ideig szemezni velük. Hogy küzdhetném le ezt a gátat, félelmet? Szeretnék közvetlen és nyitott lenni az emberek felé 18/l

2018. aug. 7. 23:37
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

A kategória lehet, nem épp a legmeegfelelőbb, de megteszi. Egyszerűen nem érzem magamban azt a pluszt,amiért egy fiú beszélgetésbe elegyedne velem. Szemezésekig, kisebb flörtökig eljutok, de mintha sugároznám magamból ezt az energiát, hogy félek. Feszesen viselkedem olykor és lehet megérzik az emberek ezt a gátlást.

Remélem, tudtok segìteni :)

2018. aug. 7. 23:41
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Talán kezdd előbb ismeretlen helyen, mondjuk egy másik városban, ahol nem kell félned attól, hogy egy visszautasítás után újra összefutsz az illetővel. Illetve talán egy kis alkohol is segíthet. :)

Ja, és adj hálát, mert lány vagy! Hidd el, fiúként még rosszabb lenne.

2018. aug. 7. 23:42
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen gyakorlással. 18 évesen még fiatal vagy, könnyen jöhet a változás, de idővel úgyis eljutsz majd arra a pontra, amikor nem leszel gátlásos.

Már az ókorban is rájöttek az emberek, hogy tettetned kell a bátorságot, és hamarosan valóban elmúlik a félelmed.

Ne aggódj más emberek gondolatai miatt, senki nem tudja, hogy mi a francot csinál, mindenki csak úgy tesz. Tégy te is úgy.

Gondold magadban, hogy nincs semmi nagy dolog abban, hogy megszólítasz valakit. Tettesd az önbizalmat. Így elérheted és megszokhatod azt a gondolkodásmódot, hogy úgyis minden mindegy, nincs semmi nagy dolog a hétköznapi dolgokban. És ha ez meglesz, elszállnak a gátlások.

Lehetsz kicsit rámenős vagy tolakodó, persze csak mértékkel. Ha meghallod, hogy mondjuk ketten beszélgetnek valamiről egy szórakozóhelyen, amihez te igazán jól hozzá tudsz szólni, tedd nyugodtan. 99%-ban nem fognak megsértődni hogy közbeszóltál és nem fogják tolakodásnak venni. Persze bunkókkal találkozhatsz, de ez része a dolognak.

2018. aug. 7. 23:45
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszii! Ment a zöld pacsi!
2018. aug. 7. 23:47
 5/17 A kérdező kommentje:
Az esetek nagyobb részében még talán az is a gondom, hogy nem tudok mivel indítani. Hovy szólítsam meg az adott illetőt? Nem fog hülyének nézni?
2018. aug. 7. 23:48
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Légy kreatív! Találj ki valami random, nem sablonos kérdést, és kezdj azzal! Tudom, furán hangzik, de nekem bejönne. :)
2018. aug. 7. 23:50
 7/17 A kérdező kommentje:
És egyébként igazatok van! Talán itt az ideje felkötni a gatya szárat és megindulni ismerkedni, letojni más mit gondol, és mosolyogni. :D
2018. aug. 7. 23:50
 8/17 A kérdező kommentje:
Oké :)
2018. aug. 7. 23:52
 9/17 anonim ***** válasza:

Random kérdésre saját példa: Ha választhatnál, milyen korban és hol élnél legszívesebben?

Bár az ilyen kezdések csak az intellektuálisabb egyéneknél hoznak sikert.

2018. aug. 7. 23:52
 10/17 A kérdező kommentje:
Van egy srác, akivel hetente látjuk egymást hébe-hóba. Nem is figyeltem volna fel rá, de ő elég feltűnően elkezdett bámulni még anno. És egyre gyakrabban lettem arra figyelmes,hogy néz. Nincs is ezzel semmi gond. Szemezgettünk, de egyszer sem hogy odajönne és megszólìtana. Bezzeg a haverjaival játssza a kemény legényt és stíröli a lányokat. Ha odamennék hozzá legközelebb bemutatkozni, az ciki lenne? De legyen már benne annyi kurázsi, hogy ő jöjjön oda, ha annyit bámul.
2018. aug. 7. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!