Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek ez jófejség vagy...

Bentekerrels kérdése:

Szerintetek ez jófejség vagy inkább luzerkedés? (18/F)

Figyelt kérdés

Észrevettem hogy erősen hajlamos vagyok a becsicskulásra, legyen szó haverokról vagy csajokról. Nem egyszer történt meg hogy (jobb esetben) az utolsó pillanatban mondanak le egy megbeszélt találkozót, vagy egyszerűen nem válaszolnak. Aztán persze life goes on, másodszorra van hogy összejön, általában egy nekem kellemetlenebb időpontban, és én ilyenkor úgy teszek mintha az előző lemondás/ vissza-nem-írás megse történt volna, vagy mintha nem zavarna. Azt hittem eddig hogy ez részemről jófejség.

De pl: tegnap este úgy volt hogy elmegyünk kocsmába pár haverommal, igen számítottam rá mert most szakítottam 2 év után a (ex)csajommal. Ráírtam pár haverra, mondták hogy jönnek, persze, aztán egyszerűen nem kaptam több választ (gondolom valami szórakoztatóbbat találtak) s így otthon maradtam. Öcsém, aki nálam jóval menőbb gyerek mondta pont hogy figyelj már, ez részemről nagy looserkedés.

Nektek adnám a szót!

2018. aug. 4. 16:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez a fogalmazás meg szóhasználat elég durva volt egy 18 évestől, na de térjünk a tárgyra...

Ha egy ilyen "átb..szás" / elfelejtés / lemondás után úgy teszel, mintha mi sem történt volna, és megbocsátasz, azt még lehet a jófejség számlájára írni.

Szerintem onnantól kezdődik a "becsicskulás", ha ez rendszeressé válik, és a további alkalmakkor is hasonlóan jársz el.

Mert nem egy és nem két alkalommal volt itt a baj, úgy gondolom, hanem azzal, hogy rendszeressé vált, hogy még csak meg sem említed nekik, hogy mennyire gerinctelenül jártak el veled szemben. Mert ha ez rendszeres, akkor bizony azt a képet állítod ki magadról, hogy veled bármit meg lehet tenni.

2018. aug. 4. 17:05
 2/5 anonim ***** válasza:
nem becsicskulás, hanem inkább gyenge jellem vagy és nem tudod irányítani a szálakat
2018. aug. 4. 18:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Hat a becsicskulas mint olyan nem tom mit jelent.

Az ha lemondanak miutan szakitasz es segitseget kersz bunkosag. Sztem emlitsd meg nekik h ez szarul esett neked.

Egyebkent pedig a mai vilagban nem igazan lehet szamitani a masikra foleg elorre megbeszeles eseten. Ezzel kuzdok en is.

Arra figyelj h annyit adj amennyit kapsz es ne nyelj le mindent mert a vegen azt fogod mondani h lekezelnek meg kihasznalnak pedig igazabol csak nem jeleztel nekik vissza kellokeppen h allitsanak magukon.

Szerintem beszeljetek meg es akkor jobb lesz.

Remelem jobbra fordul minden. Udv. A

2018. aug. 4. 18:45
 4/5 A kérdező kommentje:

Kedves első és harmadik író: nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!

Második író: azt hajlamos vagyok elfogadni hogy gyenge jellem vagyok, ez minden bizonnyal így igaz. Azt viszont nem értem, hogy aki erős jellem, annak miért nem kell visszaírnia. Annyi hogy "boccs, ma este nem tudunk menni" az 10 másodpercet vesz igénybe, és én nem azon vagyok egész nap hogy "na mi lesz?" esetleg még szervezek mást is. Vagy esetleg az erős jellem az annyira erős hogy megteheti azt is hogy nem ír vissza, úgy is majd mindenki írni fog neki?

2018. aug. 4. 18:51
 5/5 anonim ***** válasza:

"Vagy esetleg az erős jellem az annyira erős hogy megteheti azt is hogy nem ír vissza, úgy is majd mindenki írni fog neki?"

Igen, én ezt tapasztalom.

2018. aug. 27. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!