Miért van az, hogy azok az emberek akiknek a legnagyobb szükségük van szeretetre, pont őket a legnehezebb megkedvelni?
Saját szemszögből nézve nekem csak a lányokkal voltak gondjaim.
Ismerkedéskor egyiken sem éreztem hogy akar tőlem valamit, mindegyik elutasító volt.
Aztán már úgy vagyok vele, majd lesz pénzem akkor szeretni fognak. Addig kibírom talán. Ki kell:)
Mert az emberek nagy része nem akar beelfektetni a másik megmentésébe, mert 1, a társadalmi irányvonal ma ilyen; 2, ez felelősséggel jár, amit nem vállalnak sokan. Pedig ha lenne egy ilyen személy mellett valaki, aki kitart mellette, lehet, hogy segítene neki a változás előidézésében:
"Már tudom szeretni nem azt jelenti,
Hogy két ember egy igát von,
Hanem a másikat biztatni, repülni
át egy világon…" /Kowalsky meg a Vega - Egy világon át/
Szeretetre/társas kapcsolatokra mindenkinek szüksége van, mégis milyen mércével lehet mérni, hogy kinek mennyi jár/kellene?
Az a baj, hogy sokszor azt látom, hogy emberek a "szeretethiánnyal meg múltbeli sebekkel" takaróznak. Pl. Udvariatlanok/bunkók/nehéz természetűek, és ha ezt szóba mered hozni akkor persze rögtön jön a "azért ilyen mert szeretethiánya van, meg mert soha senki nem szerette őket" Meg, hogy "járna nekik a szeretet és törődés".
Az a baj, hogy ez szerintem nem ment fel a jellemhibáink alól. Mindenkinek vannak sérülései és nehéz időszakai, de ez nem jogosít fel arra, hogy szemét módon viselkedjen másokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!