Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit tehetnék, hogy jobb...

Mit tehetnék, hogy jobb legyen az "általános társadalmi" megítélésem?

Figyelt kérdés

Tudom, furán hangzik a kérdés, de így tudtam röviden kifejezni.

Szóval közhelyes kezdés: Nem érdekel alapvetően mások véleménye, DE...

Most már kezd elegem lenni abból, hogy sorozatosan hasonló véleményeket, megközelítéseket tapasztalok egymástól független emberektől ugyanarról a témakörről.

Emiatt elgondolkoztam, hogy hátha van abban valami amit mondanak, úgyhogy érdekel így anonim, reprezentatív a véleményetek a következő helyzetről.

29 éves vagyok, a (most már) feleségemmel élek együtt már 8 éve. Az utóbbi 5 évben eléggé sokat dolgozom. Beindult a vállalkozásom úgy ahogyan arról mindig is álmodtam. Élvezem a munkám, bár rengeteget is dolgozom (heti 80-90 órát), de csak hétköznap, a hétvégéken mindig szabad vagyok. Ilyenkor általában barátokkal vagy a párommal vagyok, programokat csinálunk, szépen, jól élünk. Folyamatosan haladunk a céljaink felé, amik nagyrészt anyagi eredetűek, úgy mint nagy, saját lakás, gyerek, megtakarítás nyugdíjas éveinkre. Csak hogy nagyságrendileg el tudjátok helyezni, én általában havi 1-1,5M forintot keresek nettó, tisztán, legálisan. Csak hogy lássátok, hogy nem a semmiért dolgozom ennyit. Persze tudom, biztos van aki ennél többet keres, vagy ugyanennyit de kevesebb melóval, ettől most tekintsünk el. Szerintem nincs szégyellnivalóm ezen.

A probléma ott adódik, hogy nem először kapom meg barátoktól, főleg lány barátoktól, hogy becsüljem meg a feleségem, mert nem semmi amit kiáll mellettem, rengeteg áldozat van meg lemondás...én meg ilyenkor persze, nyilván úgy reagálok, hogy igen. Tisztában vagyok vele, hogy nem sok nő viselné el ezt, hogy hétköznapokon gyakorlatilag szinte soha nem alszunk el együtt, hétköznap esténként nem fér bele egy mozi, színház, maximum nagyobb alkalmakkor engedem meg magamnak (sok ügyfél, sok meló, folyamatos rendelkezésre állás miatt). Ez tudom, hogy sok lemondás részéről. De velem mi van? Én biztos totálisan élvezem azt, hogy 3-4-5 órákat alszom néha, viszem a vállalkozást (amit még egyszer mondom, imádok), rajtam van a stressz, hogyha velem valami történik, akkor oda az egzisztenciánk, a terveink. Plusz én is ugyanúgy a párom nélkül vagyok...én is egyedül alszom el kvázi, csak bebújok mellé hajnalban amikor ő már rég alszik. Ez nekem is rengeteg lemondás. De akkor én fogjam be a számat, mert élvezem a munkát? Ez meg már csak lehet rosszindulat részemről, de azért is, mert relatíve jól hoz a vállalkozás? Ez is már jogalap arra, hogy nekem jó legyen és a feleségem legyen az áldozat? De hát egy család vagyunk, ha nekem jó az neki is jó. Ha kell egy cipő, akkor azonnal meg tudjuk venni. Ha hétvégén wellnessezni akarunk, akkor oda is el tudunk menni.

Tudom...ezen a ponton szoktam megkapni, hogy nem minden a pénz. Valóban, tudom. Viszont azt is tudom, hogy mennyire rossz, ha nincs. Én olyan családban nőttem fel, ahol a szülőknek ha volt fizetése, akkor az nagyrészt elment arra, hogy a szomszédnak, boltosnak törlesztették a felgyülemlett tartozásokat, majd 1 hét múlva kezdődött elölről minden. Lehet, sőt szinte biztos, hogy emiatt is túlkompenzálok most. De a lényeg, hogy tudom, láttam, hogy milyen rossz, amikor szülőként nem tudja az ember a családját eltartani.

Igen, igazad van, ha most azt gondolod, hogy a tengődés és a havi 1M feletti bevétel között van középút is, de sajnos az üzleti élet kegyetlen. Ha ma visszamondom az egyik megrendelést, akkor lehet, hogy holnap már kettő nem keres meg, mert híre megy szakmán belül. Plusz ha van rá lehetőségem, akkor szeretnék minél több pénzt keresni, hogy a lakáshitelt is mielőbb kifizessük, mert nem olyan könnyű a nulláról lakást venni úgy, hogy se a feleségem, se az én ágamról nincs nagyobb örökség, se ingatlan. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy dögöljön meg akinek van, csak rá akarok világítani, hogy így nem olyan könnyű egyről a kettőre jutni.

Nem értsetek félre, egyáltalán nem arra vágyom, hogy mennybe legyek menesztve azért amiért ennyit dolgozom, de az, hogy még le is húznak folyamatosan, az nonszensz.

Szerintetek mit tehetnék, hogy ne legyek ennyire negatívan megítélve, hogy mindig csak a feleségem a hős aki kibírja ezt az életvitelt, én meg nem hogy egy pici elismerést sem kapok, de még én vagyok rossznak is beállítva.

2018. máj. 7. 15:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az a fő baj, hogy ez nem olyan üzlet amit más tud csinálni helyettem és nem azért, mert azt hiszem, hogy én vagyok a legjobb, de itthon ezzel a szolgáltatással nem is foglalkozik senki más, gyakorlatilag nincs konkurenciám sem, ráadásul nem is magyar piacra dolgozom. Idővel a tervem, hogy más (külföldi) emberek szolgáltatásait közvetítem majd ki, ha már egy bejáratott brand leszek.
2018. máj. 7. 20:03
 12/16 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy itthonról dolgozom és fele-fele arányban visszük a háztartást. Más férj a tizedét nem csinálja meg annak a házimunkának amit én megcsinálok napi szinten, pedig ők fele ennyit dolgoznak, mint én. :) Tapasztalat a baráti körből.
2018. máj. 7. 20:06
 13/16 anonim ***** válasza:

- el nem tudom képzelni, miért sajnálják az asszonykádat...

mindenetek megvan, boldog, nem értem, miért tartanak téged gonosznak, őt HŐS mártírnak és egyáltalán miről kell lemondania? Egy házasság nem arról szól, hogy

egész nap egymásba fogódzva ringanak a gondolán Velencében. Dolgoznak, gyereket nevelnek, és néha szórakoznak, pihennek. Semmi mártíriság és hősiesség nincs ebben.

2018. máj. 7. 20:19
 14/16 A kérdező kommentje:

Lemondások, a korunkbeli, "osztályunkbeli" párokhoz képest:

- nincs hétköznap mozi, színház, étterem, meló után sétálunk a dunaparton, spontán dolgok en bloc

- nem fekszünk le együtt aludni

- nincsenek nagy esti beszélgetések (megjön, kajálunk, dumálgatunk fél-1 órát és ugrom vissza a melóba)

Ezt főleg nőktől kapom, hogy mekkora hős a feleségem, gondolom nekik könnyebb beleélni magukat ebbe a szerepbe.

2018. máj. 7. 20:32
 15/16 anonim ***** válasza:

-főleg nőktől kapom

- Hát szeretnek beleszólni mások életébe az emberek- de semmi baj nincs ezzel, azok a nők inkább irigykednek csak "így fejezik ki magukat" khm..

Sokkal többet ér ez, tartósabb is lesz így, mintha egymást bújják hétköznap, mindig -és elég unalmas is lesz elég hamar.

Az a jó, ha két független ember teszi a dolgát, egyetértésben, ünnepnap együtt vannak. Közeli (értelmiségi)ismerősök máshogy küzdenek: apa egész nap dolgozik a feleség egész nap, gyereket nevel, háztartást és alkalmi munkát lát el, este holtfáradtan zúgnak az ágyba, alig jönnek ki a pénzből, sok mindenről le kell mondani. A gyerekeket viszont kitűnő nevelésben részesítik, taníttatják, hangszerre, stb. ez hősies és boldogok ők is, ebbe is beleszólnak persze, de hát ilyenek az emberek.

2018. máj. 7. 20:44
 16/16 A kérdező kommentje:

Igen, ilyen példákat is látok, de látok olyat is, hogy valaki fele annyit keres, mint én, ami még mindig szép pénz, cserébe "normális" életvitelt élnek. Nekik mondjuk a szülők esküvőre vettek egy lakást, az azért elég nagy segítség.

De ettől függetlenül a hétvégéket mindig kimaxoljuk (mozi, színház, wellness, étterem, kirándulás, kiállítás, sportolás - ez utóbbi amúgy hétköznap is van mindkettőnknek), csak akkor ülünk itthon, ha lusták vagyunk mindketten és inkább agyban maradnánk egész nap, kaját rendelünk, filmezünk, ilyesmi.

2018. máj. 7. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!