Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Gátlásos kamaszlányként hogy...

Gátlásos kamaszlányként hogy szerezzek önbizalmat a videózáshoz? Vagy idővel ezt "kinövöm"?

Figyelt kérdés

17 éves leszek májusban.

A közösségi oldalakon (főleg Instagramon) elég sok követővel rendelkezem, és ott is írták, meg mondták mások is, hogy csinálhatnék egy YouTube csatornát, vehetnék fel rutinvideókat, vagy akár az utazásaimról, érdekesebb programjaimról vlogot... Viszont nagyon szégyenlős és gátlásos vagyok, bár ez az Instagramon nem látszik. De az oda feltett képeket 20-30 percig szerkesztgetem, elküldömön minimum 5 embernek, hogy tuti jó-e, nincs rajtam semmi hiba, a hajam, sminkem jól áll-e, stb. Videókban, hangfelvételeken utálom visszahallani a hangom, meg mikor megy a kamera, nem tudok mit kezdeni magammal.

Már akkor is izgulok, ha a suliban kell kiselőadást tartanom, pedig ott max. 25 emberről beszélünk, nem több ezerről. Van több barátom és barátnőm, akik videóznak és ők teljesen természetesen viselkednek, gond nélkül beszélnek és valahogy jó az egésznek az összhatása.

Fogalmam sincs, hogy érhetném el azt, hogy ez nekem is menjen és legyen normális önbizalmam, ne akarjak mindig tökéletesnek tűnni, vagy hibátlannak kinézni.

2018. ápr. 24. 12:50
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
90%

A sok barát kiket takar? Azokat akik követnek, de smink nélkül az utcán nem ismernének fel, ha térdes naciba és 2 számmal nagyobb ingbe mennél ki az utcára?

Igaza van a két utolsónak.Semmi szükséged az itteni tanácsokra.

2018. ápr. 24. 14:01
 12/37 A kérdező kommentje:

Nem pucsítok soha sehol, nem teszek ki olyan képeket, ami kihívó lenne, a ruhám is mindig rendben van. Nem a tipikus Adidas Superstar-os, Bershkából öltözködő lány vagyok, akinek minden harmadik képe a kajája lefotózva, vagy valamelyik Snapchat filteres képe.

Igen, lehet szponzorált tartalmakat is csinálni egy bizonyos követőszám felett. Bármilyen hihetetlen ez így van és működőképes. Nyilván nem 2-3 ezres profilokra kell ilyenkor gondolni...

Ajánlom, hogy kicsit nézz szét az influencer marketing területén, és te is rájössz, hogy mi is ez.

"A sok barát kiket takar? "

Osztálytársakat, évfolyamtársakat, más gimiből valókat.

Vannak idősebb barátaim, barátnőim is, akik már egyetemisták, vagy akár éppen most dolgoznak valahol. Sokakkal a hobbijaim kapcsán ismerkedtem meg, vagy utazások során.

A követőimet nem igazán nevezném a baráti körömnek, ugyanis a legtöbbjüket nem ismerem személyesen.

2018. ápr. 24. 14:10
 13/37 anonim ***** válasza:
87%

Én akkor sem értelek. Azt mondod gátlasos vagy de mégis ezrek "követnek", és most videózni akarsz. Tudod te egyáltalán mit jelent a gátlásos szó?

Te nagyon is elégedett vagy magaddal. Ez lejön az írásodból. Kár volt ezt a pár percet álszerény kamukerdésre pazarolni.

2018. ápr. 24. 14:14
 14/37 anonim ***** válasza:
86%

"gátlásos" szinonimái:

szégyenlős, tartózkodó, szende, szemérmeskedő, szemérmes, prűd, félénk, félszeg, visszahúzódó

2018. ápr. 24. 14:17
 15/37 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mit nem lehet megérteni, de elmagyarázom ismét... :)

Szóval, egy képet megcsinálhatok akár 25-ször is, hogy biztos jól nézzek ki, megfelelőek legyenek a fények, stb. Utána még szerkesztgetem, filtereket rakok rá, beállítom az élességet, átszínezem és így lesz kész. Mindig az előnyös oldalamat mutatom, de egy videóban erre nem tudnék ennyire figyelni, főleg, ha teszem azt, live.

Nem tudok magammal mit kezdeni, vagy fogalmam sincs, miről beszéljek, meddig. Visszahallani is utálom magam, pedig párszor szükség lenne rá, mondjuk amíg vágom a videót.

Igen, elégedett vagyok magammal. Viszont a videózástól tartok, mert nem szeretek sok ember előtt beszélni, vagy nem akarom, hogy előnytelen kép/felvétel készüljön rólam, nem tudok természetes lenni videókban.

Teljesen más egy kép, mint egy 8-10 perces videó. Ennél jobban ezt nem tudom elmagyarázni.

2018. ápr. 24. 14:21
 16/37 anonim ***** válasza:
78%
Ez annak lehetőség aki már "valaki", azért van idézöjelben, mert számomra mondjuk Hódi Pamela inkább senki, de mivel valamennyire van neki neve, rakhat fel szponzorált tartalmakat. Te meg lehet, hogy valamennyire népszerű vagy a suliban, de nem vagy közismert. Egyébként engem is sokan követnek instagramon tök ismeretlenek és úgy, hogy 1 darab képet sem tettem fel oda. De azért annyi eszem van, hogy ebből nem lehet pénzt csinálni.
2018. ápr. 24. 14:22
 17/37 anonim ***** válasza:
76%

Nézd ez egyszerű: ha akarod, csináld. Ha nem vagy képes rá, akkor ne.

Nem lehetsz az a bántóan okos lány....

2018. ápr. 24. 14:26
 18/37 A kérdező kommentje:

Nem csak a suliban vagyok népszerű... De nem magyarázgatom itt, nem is kapcsolódik ez a kérdéshez.

Szerinted nem lehetek influencer, nekem viszont mások a tapasztalataim, ennyi. :)

2018. ápr. 24. 14:27
 19/37 anonim válasza:
73%

"..... fogalmam sincs miről beszéljek!..."

Akkor mi a kérdés? Sehogy ne csináld. Tiszta gáz lesz ha a videòban végig azon feszkòzol, hogy jaj jò a hajam vagy nem kenődött el a szemem??!

Maradj egyenlőre a képeknél,aztán később térj vissza erre a kérdésre, nehogy a bambáskodás miatt megcsappanjon a követők száma...

20/37 anonim ***** válasza:
87%
És úgy érzed, a világnak vagy az országnak szüksége van erre? Miért? Mi ez a pótcselekvés-mánia? Olvass, menj el futni, látogasd meg a nagyszüleid vagy tanulj, de ezek a sületlenségek abszolút feleslegesek:)
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!