Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A zsidókat miért utálják?...

A zsidókat miért utálják? Irigység?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a zsidók miben másabbak a többségi társadalomnál. Nem csak itt, hanem szerte Európában meg volt a gyűlölet velük szemben.

Nekem is van zsidó felmenőm, az átlag magyarhoz képest jóval zsugoribb vagyok és szeretek pénz csinálni a semmiből. Holott nem mondanám magamat gazdagnak.

Ettől függetlenül nem hiszem azt, hogy a zsidók okosabbak lennének általában, szerintem mindössze a több pénz miatt sok zsidó került felsőoktatásba, így tettek szert magasabb pozíciókra. Én nagyon vegyes rokonsággal rendelkezem, de a klasszikus magyar paraszt (földműveléssel foglalkozó)rokonságom gondolkodását tartom a legszimpatikusabbnak.

Nálam keveredett ez a két tulajdonság és amolyan egyszerű gondolkodású, semmiből pénzt csináló ember vagyok.

2018. ápr. 8. 11:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%
Én sem értem. Tulajdonképp nekem eddig egy sem ártott, sőt, igazából észre sem vettem, hogy valaki az vagy sem, ha nem tudtam valahonnét róla alapból.
2018. ápr. 9. 02:43
 12/17 anonim válasza:
39%

Draga 2-es te talakoztal e valaha zsidokat vagy cask egyszeruen rasszista vagy???

Kedves kerdezo en itt elek Izraelben, es nem lehet altalanositani egy nepet sem..Mint ah mindenhol, a magyarok kozt is a nemetek kozt is es barmelyik nepbol vannak ilyen emberek es olyanok is..akikre buszkek lehetunk es akikre kevesbe buszkek...

Egy biztos hogy a zsidok Isten kivalasztott nepe...es aldast adott rajuk!!Vannak akik elnek ezzel es vannak akik kevesbe...

Es azt sem mondanam tapasztalatbol mondom h zsugoriak...Soha ne altalanosits!!!!

2018. ápr. 9. 07:24
 13/17 anonim ***** válasza:
30%
Annyira azért lehet általánosítani hogy a zsidók számára fontos az oktatás és a kultúra. Oktatás és tanulás pedig tudást jelent, ma pedig az viszi előre az embert. Nem véletlen sikeresek. Olyanok mint az ázsiaiak. Beléjük van nevelve hogy tanuljanak és törjenek előre. Annyi a különbség hogy itt kínával szemben lehetőségeik is vannak rá.
2018. ápr. 9. 14:40
 14/17 anonim ***** válasza:
31%

# 4

"akik saját magukat felsőbbrendűnek, kiválasztott népnek tartanak."

A zsidőkkal szemben ellenségesek szoktt mantrtái.

És persze a "kiválasztottság" fogalmnak teljes nem ismerete vagy szándékos elferdítése.

( Kiválasztott nép: Ábrahám volt az első ember, aki felismertze az Örökkévalót, ezért I-ten az ő utódait választotta arra, hoogy nekik adta Tóráját ( Tanítását ) és arra, hogy betrtsák valamennyi parancsát. Ennyi. )

"diszkriminatív, kirekesztő, frlsőbbrendűsködő, lenéző (pl gójozás)"

Miben különbözik a "gójozás" a tótozástól, zsidózástól, cigányozástól, négerezéstől, szőröstlpúzástöl, kínaizástól?

++++

# 10

"ténylegesen hosszú ideig felsőbbrendűnek képzelték magukat. Az írásaikban nyíltan ki is mondják."

Például?

2018. ápr. 9. 18:58
 15/17 anonim ***** válasza:
10%

Irigység miatt. PL a zsidók, ha kell, akkor a családok összeállnak egy tehetseges gyerek taníttatása miatt, akit taníttatnak stb. Én gyakran dolgozok zsidóknak (építőipari területen) és a legjobb ügyfeleim. Korrektek, pontosak, ugyanakkor számomra furák. Nem zsidóként átnéznek rajtam azok, akik konzervatívak és amolyan udvarias közönnyel kezelnek. Ez engem

Nem zavar, csak fura. Ettől függetlenül korrektek, pontosak. Nyilván vannak kivételek, de én nem tudok rosszat mondani. Utálni nincs okom őket. Ami történt a múltban az a múlt, már csak tanulhatunk belőle.

2018. ápr. 15. 19:55
 16/17 A kérdező kommentje:

12-es. Ez nagyon rossz volt, hogy isten kiválasztott népe.

Ez már cionizmus!!!!!!!!! (Csak hogy több felkiáltójelet rakjak mint te). Nagyjából mint a náci ideológia.

2018. máj. 11. 17:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Mindenkit kiválasztott isten valamire. Őket elrettentő példának.
2022. nov. 9. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!