Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ti mit tesztek a vendéggel,...

Ti mit tesztek a vendéggel, aki túl sokáig marad és nem veszi észre magát?

Figyelt kérdés

Volt már ilyen esetetek? Hogy a vendég túl sokáig maradt, nem vette észre magát, visszaélt a szíveslátással?

Mit tettetek? Mit lehet tenni az udvariasság keretein belül?

Legutóbb egy kedves ismerősöm "ugrott be" beszélgetni, ebből 4,5 órás, többször leülő, elhaló társalgás lett, ami kimerítő volt. Se arra nem gondolt, hogy munkából értem haza, se arra, hogy másnap munkába megyek, este nyolcig ült ott. Bevallom, nincs tapasztalatom, nem tudtam összeszedni magam, így nem tettem semmit. Mikor elment, halál kimerülten álltam neki az otthoni teendőknek.

Ezért érdekelne, legközelebb, ha ilyen van, mit tehetek, ami nem tahó, de egyértelmű jelzése annak, hogy végeztem.

Ti hogy csináljátok?

Köszi előre is.

2018. márc. 18. 10:12
1 2
 11/12 anonim válasza:

Lehet szépen jelezni hogy dolog van holnap korán kelek zárjuk le. Néhány levezető mondat, s távozás!

Ezt szituban kell érezni mi menyi ideig tart!

Jó élményként kell feldolgozni, esetleg tovább hasznosítani az elhangzottakat!

Tanulság leg közelebb idő korlátot kell szabni, ami persze nem könnyű!

2018. márc. 27. 00:09
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2018. márc. 27. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!