Mióta van ember a Földön? És műhold? Hogy lehet az, hogy az a sok sok műhold az űrben nem látta ezt.
Azt se tudjuk mivan körülöttünk, a Földön. DE már az Űrt kutatjuk...lehetséges ez egyáltalán..?
Nem olvastam el a teljes cikket, mert feltételezem, hogy a LIDAR technológiával elért felfedezéseket tartalmazza.
Ennek tudatában választ kapunk arra, hogy a műholdak miért nem látták. :) De egyébként igazad van, egyáltalán nem ismerjük a Földünket, szinte semmit sem tudunk, csak tapogatózunk a sötétben.
Véleményem szerint nem probléma, hogy az űrt is fel szeretnénk fedezni, két teljesen különálló csoport a Föld és űrkutatóké, így hátráltatni biztosan nem hátráltatják egymást, de segíthetik különböző technológiákkal, ugyanakkor úgy gondolom, hogy rengeteg felfedezést (teljesen érthető okok miatt, nem összeesküvéselméletről papolok :D) elrejtenek előlünk, így már lehet sokkal többet tud egy-két ember a Földünkről, vagy akár a minket körülvevő űrről mint amire egy közembernek lehetősége van.
A föld felfedezése és az ürtechnológia egymástól független, két párhuzamosan működő dolog. Az hogy most az egyikhez a másik eszközeit használták nem változtat ezen.
Nincs sehol előírva hogy csak akkor mehetünk kj az űrbe ha a föld 80%-ról mindent tudunk. Nem is baj, különben internet se lenne, meg a sok minden más ami javítja az életszínvonalat.
van sok érdekes furcsaság nem csak ez.
pl kiderült,hogy az ember kifejlődésének volt egy vízben élő evolúciós szakasza,ami mára már alátámasztott.
aztán van az hogy a termékeny félholdban volt az első emberi civilizáció i.e előtt 5-6ezer évvel.
erre megtalálták göbeklitepét,ami szerint már 15ezer évvel ezelőtt szervezett társadalomban élt az ember a termékeny félholdon kívül.
szerintem suliban még egyiket sem tanítják,pedig kb 20 éves van már a lelet és a vizimajom elmélet is van annyi.
de megnézem ezt a doku filmet is mert érdekesnek tűnik.
engem még az a dolog érdekel,hogy a kőkorban hogy a fenébe mozgattak 800 tonnás köveket az emberek?
vagy mivel faragták ki tizedpontossággal?
mert erre viszont még nincsen kielégítő magyarázat a mai napig.
4-es és a többiek, köszi az infót. Főleg 4-esnek, mert ezek számomra tényleg újjak.
A másik pedig a hatalmas kőtömbök. A párom elmélete, hogy csináltak egy alapot és mikor elég magas lett át dobtak rajta egy kötelet. Azért tartja valószínűnek, mert sok sok munkás nagy erőt tud kifejteni. Na én azért nem, mert úgy tudom a munkásokról is hiányzik valami infó. Hol laktak vagy ilyesmi... És egyszerűen túl sok kő van és túl nagyok. Nat geon láttuk 1 kő 5 napba telt 2 munkásnak. Kovakővel megjelölték és neki estek egy nagy rézfűrésszel ketten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!