Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mióta van ember a Földön? És...

Mióta van ember a Földön? És műhold? Hogy lehet az, hogy az a sok sok műhold az űrben nem látta ezt.

Figyelt kérdés

Azt se tudjuk mivan körülöttünk, a Földön. DE már az Űrt kutatjuk...lehetséges ez egyáltalán..?

[link]

2018. márc. 14. 23:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a teljes cikket, mert feltételezem, hogy a LIDAR technológiával elért felfedezéseket tartalmazza.

Ennek tudatában választ kapunk arra, hogy a műholdak miért nem látták. :) De egyébként igazad van, egyáltalán nem ismerjük a Földünket, szinte semmit sem tudunk, csak tapogatózunk a sötétben.

Véleményem szerint nem probléma, hogy az űrt is fel szeretnénk fedezni, két teljesen különálló csoport a Föld és űrkutatóké, így hátráltatni biztosan nem hátráltatják egymást, de segíthetik különböző technológiákkal, ugyanakkor úgy gondolom, hogy rengeteg felfedezést (teljesen érthető okok miatt, nem összeesküvéselméletről papolok :D) elrejtenek előlünk, így már lehet sokkal többet tud egy-két ember a Földünkről, vagy akár a minket körülvevő űrről mint amire egy közembernek lehetősége van.

2018. márc. 14. 23:24
 2/15 anonim ***** válasza:

A föld felfedezése és az ürtechnológia egymástól független, két párhuzamosan működő dolog. Az hogy most az egyikhez a másik eszközeit használták nem változtat ezen.

Nincs sehol előírva hogy csak akkor mehetünk kj az űrbe ha a föld 80%-ról mindent tudunk. Nem is baj, különben internet se lenne, meg a sok minden más ami javítja az életszínvonalat.

2018. márc. 14. 23:25
 3/15 A kérdező kommentje:
Úgyértem, ha az Űrből látszik a Föld, vagyis látja pár műhold a Földet, akkor azt is kéne látniuk mi van rajta. Számomra ezért érdekes, hogy a Földet nem ismerjük annyira, hisz sok műhold kering körülöttünk. A válaszokat értem és köszönöm. :)
2018. márc. 15. 00:20
 4/15 anonim ***** válasza:

van sok érdekes furcsaság nem csak ez.

pl kiderült,hogy az ember kifejlődésének volt egy vízben élő evolúciós szakasza,ami mára már alátámasztott.

aztán van az hogy a termékeny félholdban volt az első emberi civilizáció i.e előtt 5-6ezer évvel.

erre megtalálták göbeklitepét,ami szerint már 15ezer évvel ezelőtt szervezett társadalomban élt az ember a termékeny félholdon kívül.

szerintem suliban még egyiket sem tanítják,pedig kb 20 éves van már a lelet és a vizimajom elmélet is van annyi.

de megnézem ezt a doku filmet is mert érdekesnek tűnik.

engem még az a dolog érdekel,hogy a kőkorban hogy a fenébe mozgattak 800 tonnás köveket az emberek?

vagy mivel faragták ki tizedpontossággal?

mert erre viszont még nincsen kielégítő magyarázat a mai napig.

2018. márc. 15. 01:54
 5/15 BlackSword ***** válasza:
82%
Ebben semmi furcsaság nincsen... nem mind kutatóműhold... a többségük erre teljesen alkalmatlan... viszont jól lehet rajta netezni, tévézni, kommunikálni...
2018. márc. 15. 07:01
 6/15 anonim ***** válasza:
úgy tudom 2-300000 éve létezik a mi fajunk konkrétan.
2018. márc. 15. 07:36
 7/15 A kérdező kommentje:

4-es és a többiek, köszi az infót. Főleg 4-esnek, mert ezek számomra tényleg újjak.

A másik pedig a hatalmas kőtömbök. A párom elmélete, hogy csináltak egy alapot és mikor elég magas lett át dobtak rajta egy kötelet. Azért tartja valószínűnek, mert sok sok munkás nagy erőt tud kifejteni. Na én azért nem, mert úgy tudom a munkásokról is hiányzik valami infó. Hol laktak vagy ilyesmi... És egyszerűen túl sok kő van és túl nagyok. Nat geon láttuk 1 kő 5 napba telt 2 munkásnak. Kovakővel megjelölték és neki estek egy nagy rézfűrésszel ketten.

2018. márc. 15. 12:08
 8/15 anonim ***** válasza:
Elég ha csak a nagy piramist nézzük. Akkori emberek réz!szerszámmal dolgoztak, hogyan tájolták a piramist hogy csillagképekre nézzen egy bizonyos részük, hogy kerültek oda a több tonnás kövek, hogy kerültek a helyükre, és főleg a 80'-90' években modern technológiával mérnökök miért nem tudták ugyanezt kivitelezni kicsiben? Mi volt a rendeltetésük, az ásatási helyeken mindent találni lehetett csak a munkásokhoz köthető dolgokat nem. Se szálláshely, se eszközök, semmi nem került elő akkora mennyiségben mint ahányan ott dolgoztak. Ha érdekel olvasd el Daniken könyveit. Ezért itt lepontoznak 0-ra. Nyilván nem az a megoldás hogy azufók voltak, de a hagyományos válasz sem életszerű.
2018. márc. 15. 13:40
 9/15 anonim ***** válasza:

szerintem nem igazán van olyan erős kötélzet ami meg bírna mozgatni egy ilyet-

[link]

a legvalószínűbb elmélet szerintem a mozgatásra ez a módszer-

[link]

de ez is megdől,mert ez a fa keret azonnal porrá törne amint ráterhelődne a 800 tonna.

2018. márc. 15. 13:46
 10/15 anonim ***** válasza:
8-as, arra nem gondoltál, hogy azért nem kerülnek elő szerszámok, mert nem eldobálták őket, hanem beolvasztották és újat csináltak belőlük? :)
2018. márc. 15. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!