Szerintetek mi a rosszabb, a kiközösítés vagy a csoportos támadás, piszkálás?
Az utòbbi.
De e kèt dolog sùlyossàga a helyzettől függ.
Nyìlvàn a csoportos tàmadàs-piszkàlàs rosszabb, na de elviselhetőbb mintha olyan szemèlyek közösìtenènek ki mint pèldàul a sajàt baràtaid, tesòid..
Emberfüggő.
Amit meg kommentben írtál arról azt gondolom hogy az emberek ilyen esetben sokszor azt gondolják hogy ha ki állnak a bántott mellett őt is bántani fogják, vagy hogy nem ér semmit a szavával
Gusztustalan. De sokszor, ha a bántalmazók erőfölénybe vannak, akkor lehet ésszerűbb nem beleavatkozni.
De ha tudunk, akkor kérjünk segítséget, rendőr/tanár stb.
Jártam olyan iskolába, ahol az udvaron tesiórán verekedést tört ki, tanár ahelyett hogy szétszedte volna a verekedőket, bement a kis vackába.
Jártam viszont olyan helyre is, ahol a cigók terrorizálták az iskola többi tanulóját, végén ezek az emberek összefogtak, és odamentek a cigányok elé, akik elszeleltek. Aztán később, az egyik kedves nemidén barnult, neki ment a bagázs gyengébbik tagjainak, amikor már egyedül voltak, egy idősebb tanuló ezt látva, odament és egy kézzel lebaszta a romagyereket a földre, aztán elkezdte rugdosni és ütlegelni. Tanárok jöttek és szedték szét őket, cigány gyerek közbe ordított, hogy mindenkinek elvágja a torkát. Levitték az igazgatóiba, és megfenyegette az igazgatót is, aztán kihívták a rendőrséget. Srácokat akiket bántott, mentő vitte el. Utána a cigány rendőri kísérettel jött az iskolába kiiratkozni. XDD
Hu..ezek a történetek.
Nekem is mindkettőben volt részem, a kettő általában együtt jár. Egyetemen is volt hasonló, még az elején, akkor talán még rosszabbul éltem meg, mint gimnáziumban.
Felnőtt, értelmes emberek részéről történt a vegzálás.
Viszont ott hamar fordult a helyzet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!