Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek arról, amikor valaki közösségi oldalon megkéri az ismerőseit, hogy szavazzanak egy versenyben az ő vagy valamely ismerőse munkájára/alkotására?

Figyelt kérdés

Csak elgondolkoztató.....Én annyira képmutatásnak tartom, hogy csak azért szavazzak, mert ismerősé vagy annak valakijét érinti. Nem is igazságos. Például fb főzős csoportban felrakja hogy versenyben van, ugyanmár szavazzunk rá... közben meg nem is néz ki jól, amit csinált.

Vagy most egy ismerősöm családtagja számára kéri, hogy Szentgyörgyi orvosi díjra szavazatot gyűjt... közben meg se nem ismerem emberileg, se szakmailag nincs róla tapasztalatom, lehet hogy valami beképzelt kókler. Más meg odairja, hogy "osztva". Nekem ezt nem veszi be a gyomrom, ha csak így lehet barátságot, vagy jo kollegialitást fenntartani, akkor inkább nem kérek belöle.

2018. márc. 1. 14:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én is nagyon utálom.

Bár hozzá kell tennem, hogy egy olyan versenyről, ami az alapján dől el, hogy kinek a képét lájkolják többet, megvan a véleményem.

Érted, főzőverseny, és meg se kóstolják az ételeket, hanem azé a legjobb étel, akiét a legtöbbet lájkolták... Megáll az eszem.

Mindenesetre, ezek nem is igazi versenyek, hanem különféle FB oldalak lájkgyűjtő akciói.

2018. márc. 1. 14:55
 2/4 anonim ***** válasza:
66%
Azért van nyilvános szavazás, mert kíváncsiak ki tud a legtöbbet gyűjteni, kinek van a legtöbb és legjobb kapcsolata az emberekkel... ha az elért eredmény alapján szavaznának, akkor zártkörűvé tennék, hogy ilyen ne történjen meg. Teljesen korrekt, amit az emberek csinálnak ilyen helyzetekben, pedig én is ignorálni szoktam az ehhez hasonló posztokat.
2018. márc. 1. 14:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Pont ezért nem veszek részt ilyen versenyeken. Nem egyszer láttam már én is olyat, hogy a lájkok miatt olyan nyert, aki meg sem érdemelte. Pl. emlékszem az egyik tetováló szalon hirdetett versenyt, saját tervezésű mintákkal lehetett nevezni. Rengeteg egyedi, ötletes, gyönyörűen kidolgozott és megrajzolt minta volt, és jól emlékszem, egy olyan kép nyert, amin egy netről letöltött modell csaj képére volt photoshopolva egy tök gagyi, 50 éve lejárt sablon sárkányos tetkó. Csak ugye a csajszi bugyiban volt, megosztották csomó helyen, a sok hülye meg nem is nézte mi az, csak hogy félmeztelen nő, húha, lájkoljuk.

De volt egy fesztiválos játék is, azt hiszem jelmezverseny, méghozzá zenekarnak/énekesnek/dalszövegnek kellett beöltözni, és 2-3 ember olyan durván megcsinálta, hogy egy az egyben úgy néztek ki, mint a választott énekesük. De végül egy csapat tinilány nyert, 14 évesek, akik szakadt, összefestékezett ruhákban zombiknak voltak öltözve, az nem derült ki, hogy milyen dalt akartak ezzel bemutatni, de annyi lájkot gyűjtöttek különböző lájkcserés oldalakon, csoportokban, meg az iskolatársaikkal, hogy végül ők nyertek.

És még nagyon sok ilyet láttam, kisbabafotókkal, kutyafotókkal, rajzokkal, stb.

Aki a tipikus ismerős-gyűjtő, mindenkit bejelöl típus, és van 2000 ismerőse, meg benn van 100 csoportban, az eleve brutális előnnyel indul mondjuk egy olyannal szemben, akinek 60 ismerőse van és nem a fészbukon éli az életét. Plusz, amit már írtam, a lájk-kunyerálás. "Lécci lájkold a képem cserébe én is lájkolom a tiédet". Kifejezetten erre a célra jött létre egy csomó oldal és csoport.

Engem már csak olyan versenyek érdekelnek az ilyen közösségi oldalakon, ahol HA VAN IS lájk-győztes, de mellette minimum van egy szakmai, hozzáértő, pártatlan zsűri is, akik valódi szempontok alapján választanak ki valódi nyerteseket.

2018. márc. 1. 15:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Semmi rossz. Általában akik ilyesmire kértek eddig meg ismertem őket elég jól, és közel sem képmutatóak. Te viszont az vagy. Durván az vagy. Játszod mekkora ász, vagy meg szent mert te nem csinálsz ilyeneket, meg egyenesnek mutatod magad, de a hátuk mögött a SAJÁT SZERETTEIDET ÉS ISMERŐSEIDET fikázod. Szép.
2018. márc. 3. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!