Párkapcsolat értelme?
Tehát. Igyekszem a leg rövidebben s egyszerűbben felvázolni egy filozófikus gondolatmenetet.
Ha valakivel együtt vagyunk,de nem szeretjük,akkor minden mit vele teszünk,olyan semmit mondó tetté válik. Pl én (sajnos) csókolóztam olyan személlyel,ki iránt nem éreztem semmit,s olyan volt,mintha meginnék egy pohár vizet,vagy ceruzát hegyeznék,tehát egy közömbös tevékenység.
Tehát eljutunk oda,hogy érzelem nélkül semmit nem ér,de a szerelem elmúlik,s gyakran a szeretet nem elég,vagy nem is tudom. Engem hagytak el kb ezzel a mondattal: "szeretlek,de nem vagyok beléd szerelmes" én meg csak pislogtam. Na de ejtsük meg,hogy (feltételezem) több embert vagyunk képesek szeretni mint pl szerelmesek lenni.
Szóval ha szerelem alapján keresünk társat,akkor a következő a séma:
Összejövök X-el,2 hét után dobom,mert már nem vagyok szerelmes,Y-ont 3 hónap után,Z-t 2 év után.
Így ez olyan none sense dolognak tűnik nekem.
Ha pedig kihagyjuk a szerelmet s olyan embert keresünk,kit szeretünk,akkor egyszerűen feltesszük a kérdést:kit válasszak?
Ha az előny/hátrányokat nézzük,pl: ez egy jóképű pasi,a másik jól keres,harmadik mit tudom én,akkor olyan,mintha az üzletben TV-t vennénk. Melyik a jobb/olcsóbb. Ami megint nem a legjobb. Másrészt ha szerelmesek leszünk valakibe,lehet ott hagyjuk kit szeretünk. (Hisz a szerelem ideiglenes bár,de erősebb érzelem).
Akkor most mi alapján válasszunk párt? S ez mennyire függ a kortól?
Vagyis a fiatalok szerelemre(avagy sajnos csak sexre),míg idősebbek szeretetre "vágynak"?
Akkor fiatal kórban felesleges összejönni valakivel ha szerelmes lesz az ember,mert hát úgyis majd elmúlik,s akkor meg minek bele kezdeni?
Tudom hogy sok kérdést tettem fel,de kérlek igyekezzetek mindenre választ adni és boncolgatni a témákat.
#6 elgondolkodva azon amit írtál,meglehet,hogy számomra kimarad az a "fellángolás" az elején,nem igazán tapasztaltam hasonlót,így nem tudom.
Örülök,hogy megkaptad azt a társat,kit igazán szeretsz,kívánom tartson nagyon sokáig!
#7 igazadvan,tényleg mindkét félnek dolgoznia kell azon,hogy a kapcsolat jól működjön.
Szintúgy kívánom,hogy sokáig tartson!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!